CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Buat Hal Lagi, Suhaimi Saad Tolak Kepercayaan Allah Ada Di Mana-mana!

3-12-2021 12:09 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 11220| Komen: 124|Original author: LilRose

Description: Agak terkejut apabila melihat hantaran di Facebook Suhaimi Saad mengenai kepercayaan ramai yang ditolaknya.
Agak terkejut apabila melihat hantaran di Facebook Suhaimi Saad mengenai kepercayaan ramai yang ditolaknya.


Kredit foto: FB

Umum tahu bekas anggota kumpulan InTeam itu menyokong pandangan bumi berbentuk datar, menolak sistem pendidikan serta kebaikan suntikan vaksin.

Bagaimanapun, dakwaannya menafikan bahawa Allah SWT. ada di mana-mana sungguh tidak disangka-sangka!


Kredit foto: FB


Pun begitu, apabila diminta untuk memberi penjelasan mengenai dakwaannya itu di ruangan komen, Suhaimi sekadar menyarankan warganet supaya memperdalami ilmu agama.

Apabila seorang individu menjelaskan bahawa Allah tidak mengambil lapang kerana Dia meliputi sekalian alam, Suhami meminta individu terbabit menyertakan dalil bagi menyokong dakwaannya itu.


Kredit foto: FB

Malah, dia menyifatkan tafsiran ayat kedua surah al-Fatihah sebagai terlalu umum.


Kredit foto: FB

Kalau begitu, kenapa tidak Suhaimi jelaskan saja berserta dengan dalil bagi menyokong kenyataannya? Ada yang faham dengan apa yang cuba disampaikannya itu? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote friedfishsoup 3-12-2021 12:12 PM
Kenapa la orang masih layan orang gila ni
Quote kitmal 3-12-2021 12:15 PM
saja nak provok saja................yang dok layan tu apahal
Quote dino 3-12-2021 12:22 PM
friedfishsoup replied at 3-12-2021 12:12 PM
Kenapa la orang masih layan orang gila ni

die nak perhatian tu haha
dah la bodo serba serbi
Quote djzara81 3-12-2021 12:30 PM
Ermm..pendirian mosus ni mcm ade kt some forumers yg dok pertikai Islam secara tersirat. Pastu kata org lain got issues with his/her own faith. Agaknya ilmu agama dia dah terlalu tinggi mengalahkan alim ulamak.
Quote sunshinelady 3-12-2021 12:37 PM
baru tau si gila ni tak sokong sistem demokrasi. dia sokong ketidakadilan dunia. faham dah point nombor satu dia berasaskan sesat dia.
Quote hantu_gigibewak 3-12-2021 12:42 PM
Rujuk kepada point 7.....so uols dah mendapat jawapan kepada segala persoalan kenapa bewok berkelakuan anti establishment......
Gamaknya masa menulis nie, baru pekena ketum 10 round kot???
Quote KirazMevsimi 3-12-2021 12:42 PM
hish makin aneh dia ni. mintak dijauhkan. main main dia bab Tuhan dan agama
Quote one_piece 3-12-2021 12:53 PM
dia la terpaling pandai.. kalah mufti dan agamawan
Quote sharlenetexas 3-12-2021 12:58 PM
dino replied at 3-12-2021 12:22 PM
die nak perhatian tu haha
dah la bodo serba serbi

Mohon majlis agama/ jabatan agama beri perhatian kpd sohai yg dahagakan perhatian ni.

Quote ketipongtipah 3-12-2021 12:58 PM
Dah check urine ke brader?
Sembang satu machiammmm ..
Quote Zaien 3-12-2021 01:30 PM
lain mcm perginya..
susah nak berhujah dgn org cmni..
dia sorg jela btol..
bila org tanya, suh org belajar dalami la ape sertakan dahlil bla bla bla..
Quote jas7512 3-12-2021 01:32 PM
In team x nak ke basuh otak si ss ni ckp2..buat malu je..lg in team pun skrg i x lalu nak dgr bila igt ada sohai dlm tu..
Quote TeropongThaico 3-12-2021 01:35 PM
Astaghfirullah...

Makin parah nampaknya
Quote doubleharmonic 3-12-2021 01:36 PM
ko dah kenapa babi?
Quote idril 3-12-2021 01:37 PM
jabatan agama xkan nak senyap je dengan org mcm ni? kena la buat sesuatu
Quote ketipongtipah 3-12-2021 01:40 PM
Zaien replied at 3-12-2021 01:30 PM
lain mcm perginya..
susah nak berhujah dgn org cmni..
dia sorg jela btol..

Tak pyh berhujah dgn org mcm...
Dia bukan ada ilmu...tp tetap la sembang kencang.
Clout chaser ...

Quote Zaien 3-12-2021 01:44 PM
ketipongtipah replied at 3-12-2021 01:40 PM
Tak pyh berhujah dgn org mcm...
Dia bukan ada ilmu...tp tetap la sembang kencang.
Clout chaser .. ...

wartawan punn suka nah update2 pasal dia ni..
spatutnya biarkan jela dia aman2 update syok sndiri dgn penyembah support dia kan...

Quote ketipongtipah 3-12-2021 01:50 PM
Zaien replied at 3-12-2021 01:44 PM
wartawan punn suka nah update2 pasal dia ni..
spatutnya biarkan jela dia aman2 update syok sndiri  ...

Geng yg kata Allah swt ada kat arash/bertempat byk sebernya dek.
Theyols terjemahkan Ayutul Kursyi secara literal walaupun dah diterangkan ada dalil2.
Dia yg patut menuntut lagi...

Quote bungarose 3-12-2021 01:59 PM
Sohai pancing ajer tuh
Bukan tak tawuu akal setitik sohai kan
useless

Lihat semua komen(124)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:13 PM GMT+8 , Processed in 3.834638 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top