CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Rina Harun Scam Rakyat Dengan Buat Program Menguntungkan Najib Assadok?

30-11-2021 11:48 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 8608| Komen: 129|Original author: LilRose

Description: Pelbagai usaha dilakukan kerajaan bagi membantu rakyat khususnya golongan terjejas dek wabak Covid-19.
Kredit foto: IG


Pelbagai usaha dilakukan kerajaan bagi membantu rakyat khususnya golongan terjejas dek wabak Covid-19.

Pun begitu, inisiatif Wanita Bangkit yang dilaksanakan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) menerima pandangan berbeza di kalangan warga maya.



Pengguna Twitter @Mulut_Cabai menerusi ciapannya mendakwa menterinya, Datuk Seri Rina Harun menipu rakyat dengan memperkenalkan Program Bantuan MyKasih Kapital sebagai suntikan modal perniagaan untuk golongan wanita.


Dakwanya, program itu lebih kepada menyusahkan rakyat daripada membantu.



"Dah macam nak scam satu negara pulak. Orang tengan susah lagi kau nak tekan mcm MLM.

"Ni mesti jap lagi Team Assdok dan Jijan dan Rina mai skodeng Tweet ni dan Follow aku. Haa sila. Korang memang celaka. Aku takkan biar. Korang tunggu.. Haram jadah semua. Orang tengah susah lagi kau tekan hidup, sedut lagi mau," ciapnya marah.



Daripada modal maksimum RM1,000, hanya RM500 yang bakal diberikan kepada penerima yang berkelayakan.

"Diberitahu anggran dapat dana RM500 tu Mac 2022. Itu pun belum tentu semua dapat. Apa kejadah? Korang dah amik data peribadi semua peserta, claim bagai semua, pastu boleh decide later berapa orang yang dapat.

"Bermakna masuk pun belum tentu dapat lagi. Pulak tu disarankan pulak beli BUKU SAMPAH tulisan MALAUN. RM15 sekali pos. 'Tak wajib' katanya. Dengan halus warning sbelum ni buat ramai terpikir, kalau tak beli nanti tak tentu dapat RM500. Pandai kau main kan? Teknik pancing yang sama," ujarnya.



Add Image Caption Here



Tegasnya, ia jelas menunjukkan berlaku salah guna kuasa kementerian. Justeru, @Mulut_Cabai menggesa Rina segera memberi penjelasan sekiranya segala dakwaannya dianggap satu fitnah.





Pendedahannya itu menerima reaksi pelbagai daripada warganet. Bagi yang tidak setuju, mereka mendakwa @Mulut_Cabai bitter dengan kerajaan, khususnya Rina.

Bagaimanapun, ramai yang menyokong pendapat @Mulut_Cabai, lebih-lebih lagi apabila saudara dan kenalan mereka sendiri sudah 'terkena'.



Kredit foto: Twitter

Pendapat anda, benarkah apa yang didakwa itu atau mereka hanya bitter dan dengki dengan Rina saja? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 30-11-2021 11:50 PM
Sheols ni affiliate ke dengan richwerk yg tak kaya2 tu?

Quote haruslah 1-12-2021 12:06 AM
I dgr iklan rina promot kusus jijan ni kat radio dah sebulan lebih kot
Percuma kalo x silap
Quote gigahertz 1-12-2021 12:09 AM
dia ni elok jadi doraeomon saja.
Quote akies 1-12-2021 12:13 AM
Najib assadok tu pun terlibat sama ke.
Kalau buka radio menyampah dengar tagline momentum internet dia tu
Quote dani-rox 1-12-2021 12:19 AM
Malaysia Bolehland. Menteri sekarang tak segan silu bersekongkol dgn scammer. Bangkai punya betina, harap ko melingkup dgn musibat dua ekor tu sekali.
Quote Thunderclouds 1-12-2021 12:31 AM
Triangle musibat. Jijang semang, assadop ngn muntri. Tumpang simpati awal2 la yerr sape yg bakal tkena. Gula2 jutawan ni laku keras. Hat ada otak pn leh campak buang. Amenda nk jd la ngn malaysia nih
Quote axl_bach 1-12-2021 12:31 AM
Dari zaman PH si Rina ni dah diperguna oleh Jijan gumok... Kes talk Jijan under kementerian dia yg dia bawa Tua Kutuk pi tu
Quote CiliPadiSedap 1-12-2021 12:38 AM
Jahat gila. Apa mangkuk2 tu ajar ada kt buku lah. Free download pdf kt internet ada.

Mentor2 ni majoriti bukan ada bisnes sendiri pun bisnes upselling diri jual air liur. Malas baca malas sahabat dgn buku mudah kena scam


Quote TOPwind 1-12-2021 12:41 AM
Kesah benar- nak grant niaga kena ada ofis mesti bumi mesti ada bank akaun mesti itu ini ada track rekod semualah setahun tungu dapat 10K- setahun bayar sewa je dah 15k itu ini habis- Pegawai bila lulus je minta 5k tak bagi  tiada grant lagi - nangis tau yg minta melayu bertudung taiap hari kol sampai bengkak telinga bunyi HP. Weekend check in Hotel stu keluarga soh bayar.Melayu rupanya tiada hati perut lebih ganas dari buaya lapar.Grant kerajaan Selangot
Quote Lagubestbest 1-12-2021 12:50 AM
akies replied at 1-12-2021 12:13 AM
Najib assadok tu pun terlibat sama ke.
Kalau buka radio menyampah dengar tagline momentum internet d ...

tak tahu lah. yg pasti modul "berniaga" diorang sama je semua. Dari saham ke ape semua sama, yg orang bitter ni sebab geng2 yang ni jual "motivasi" tapi rege tak masuk akal mahal. Takde ape sangat pun, just motivasi. Kalau banyak membaca tak perlu hadir pun kelas2 macam ni.
1. Free class/ kelas mur2/ kelas diskaun giler2.
2. Diorang bagi intro je dalam tu (siapa dia, apa biodata diorang pengalaman etc), lepastu bagi la dua tiga "rahsia" sebagai umpan.
3. Kelas 30 minit, lagi 30 minit dok upscale suh join kelas berbayar lagi mahal.

eg: tak cukup masa nak kerja tambah duit, nanti diorang akan cakap guna je masa orang lain. bla bla bla.
Quote CiliPadiSedap 1-12-2021 12:53 AM
Cari buku baca praktis, cari material kt internet praktis.

Ilmu banyak je, yang tak banyak orang nk commit sampai berjaya. Baru gagal sekali tukar bisnes lain..

Kat buku pun ada terangkn kenapa bisnes gagal? Magnitude scale tak power? Produk syok sendiri?

Kenapa bisnes air liur laku keras? Sebab rakyat malaysia pemalas baca buku. Itu je. Ubat malas ubat kebodohan. Dh baca buku commit take action.

Xde nya secret recipe berjaya. Tak denya pil ajaib. Orang berjaya tu nampa blinking sebab dia dh lalui proses commit and do everyday.

Kalau semua orang faham konsep ni? Dah tak perlu mentor dah. Yang perlu habit betul dan commit.


Quote sambaldurian 1-12-2021 12:54 AM
ak pnh g karnival anjuran kem luar bandar kot dulu, waktu dia PH kt padang putrajaya, hazab weyh, dgn padang lecak, toilet mobile,pastu boleh pulak ada ceramah sifu2 mlm - euwww sgt anjurannya, hauk. pergi x beli apa2 pun. mmg ak bad mood waktu drive balik. mak ak pun x berani nk tegur , sbb dia yg nk pergi sgt. dia pun mcm menyesal g. hauknya karnival tu mmg membawa aura x baik kt ak.
bnyk2 karnival ak g, plg ok bg ak Halalfest buat kt mines. lain klu buat kt Serdang ke PWTC ke penat. bnyk booth dan besar. tp serius karnival anjuran dia ajak 'sifu' plg menyampah. dh la venue ntah apa2. duit sewa venue best2 tu buat byr 'sifu2' tu kot.
Quote CiliPadiSedap 1-12-2021 12:55 AM
Lagubestbest replied at 1-12-2021 12:50 AM
tak tahu lah. yg pasti modul "berniaga" diorang sama je semua. Dari saham ke ape semua sama, yg ora ...

Selagi manusia pemalas dan tak suka commit selagi tu mereka cari secret recipe pil ajaib ..

No such thing easy success
Quote naina 1-12-2021 01:23 AM
Wanita bangkit berniaga
100% percuma
Apa yang percumanya?
Aku macam nak daftar sebb kat radio asiklah promot. Nak dengar lah jugak apa yang dikatakan itu. Namun tak jumpa nak daftar mana. Tup2 keluar kisah ini
Quote chazey 1-12-2021 01:40 AM
dani-rox replied at 1-12-2021 12:19 AM
Malaysia Bolehland. Menteri sekarang tak segan silu bersekongkol dgn scammer. Bangkai punya betina,  ...

Ahmen.

Sorry post pendek tasampai 10 BTS.
Quote kotakominami 1-12-2021 03:14 AM
Pepagi drive g kije dgr iklan ni wanita bangkit berjaya. Mula2 excited dgr under kementerian, mestila hokey kan....alih2 dia sebut richworld..hmm pk balik pengalaman ber MLM dulu sampai putus membe putus sedare...tak mau dah...
Quote kotakominami 1-12-2021 03:19 AM
TOPwind replied at 1-12-2021 12:41 AM
Kesah benar- nak grant niaga kena ada ofis mesti bumi mesti ada bank akaun mesti itu ini ada track r ...

Macam scammer kak....akak deal dekat ofis kerajaan ke kat luar?
Quote Normabaru 1-12-2021 03:31 AM
Rina ni mcm mana dpt jadi menteri in the first place?

Teruk sgt performance dia

Masa dlm dewan parliament ckp free.. Rupenya suh masuk program as syarat nk layak grant.. Dh masuk tu kena puja n taksub br dpt 1k.. Hujung2 blk xde apa..

Kasihannn
Quote anony-mous 1-12-2021 04:52 AM
Lagubestbest replied at 1-12-2021 12:50 AM
tak tahu lah. yg pasti modul "berniaga" diorang sama je semua. Dari saham ke ape semua sama, yg ora ...

Mmg jilaker kan? Book homestay, bayar tol semata2 dgr testimoni org lain.

Lihat semua komen(129)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 11:56 AM GMT+8 , Processed in 0.095732 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top