CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Netizen Bongkar Tentang Ustaz Muhaizad, Menipu Dakwah Dan Ajar Amalan Syirik?

26-11-2021 03:40 PM| Diterbitkan: ameenarara| Dilihat: 43575| Komen: 157|Original author: Ameenarara

Description: Setelah sekian lama, netizen mengumpul bahan bukti dan telah membuat pendedahan tentang penyampaian ilmu Ustaz Muhaizad Al Yamani yang didakwa menipu dan mengajak kepada amalan syirik ketika bercerama ...
Setelah sekian lama, netizen mengumpul bahan bukti dan telah membuat pendedahan tentang penyampaian ilmu Ustaz Muhaizad Al Yamani yang didakwa menipu dan mengajak kepada amalan syirik ketika berceramah.


Bukan itu sahaja, Ustaz Muhammad Fahmi juga menegur secara terbuka kecenderungan ilmu Ustaz Muhaizad yang menyimpang dengan ajaran agama Islam di laman Facebook.

Foto: Facebook Ustaz Muhammad Fahmi

Manakala di Twitter, netizen menyenaraikan penyelewangan Ustaz tersebut dengan mengumpulkan bukti-bukti video ceramah yang dimuat naik dalam Youtube.


Ustaz Muhaizad yang sering berceramah di kawasan perkampungan terutaman di Kelantan mempunyai pengikut yang ramai dan ada juga yang taksub dengan cara penyampaian dakwahnya.


Antara penipuan yang dilakukan ketika berdakwah adalah pameran artifak Nabi, menyebarkan hadis palsu, mengatakan zikir amalan Nabi berat untuk dilakukan, mengajar kesyirikan dan banyak lagi.


Foto: Sumber Internet

Namun perbuatan Ustaz ini seperti tiada tindakan yang tegas diambil oleh jabatan agama terutamanya di Kelantan, tempat dia sering menyampaikan ilmu dakwahnya. Aduan telah dilakukan oleh netizen dan harap tindakan segera boleh dilaksanakan untuk mengekang aktiviti dakwah yang bertentangan ajaran Islam.

Ustaz yang menyampaikan dakwah di kawasan perkampungan memang membahayakan jika tidak dipantau tambahan pula kawasan pedalaman yang tidak mempunyai akses internet yang baik. Apa pendapat anda? - CARI

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote capiloton 26-11-2021 03:46 PM
Edited by capiloton at 26-11-2021 03:47 PM

kalau dia betoi salah, report pada majlis agama kelantan,
biar mereka siasat.

statement yang mereka bagi ni semua,
hanya buat semua lobai2 di malaya di pandang hina.

sesama sendiri pun dah macam ayam laga,
semua nak tunjuk jaguh dalam agama,
end up nanti di sana semua masuk nuraka, buang karen ajer

Quote makadek 26-11-2021 04:17 PM
capiloton replied at 26-11-2021 03:46 PM
kalau dia betoi salah, report pada majlis agama kelantan,
biar mereka siasat.


Mmg dh pandang hina dina dah nk2 si lobai cendawan tegak berdiri
Quote Kera2020 26-11-2021 04:17 PM
Nak tengok bukti2 lain.. kata ada banyak
Quote Kera2020 26-11-2021 04:17 PM
Nak tengok bukti2 lain.. kata ada banyak
Quote Kurex 26-11-2021 04:46 PM
Berkeraknya......
Quote Thunderclouds 26-11-2021 05:26 PM
Acik2 gomen jabtn agama neg KEL wat ape la eh. Ramai follower setak ni.
Quote ketipongtipah 26-11-2021 05:32 PM
Tak pernah dengar ceramah ustaz ni.
Sekarang akak sibok khatam Gegarvaganza miss sebab gi Melaka makan sotong 100 perkilo
Quote syasya99 26-11-2021 05:48 PM
saya pernah jugak tgk kuliah dia ni dalam youtube. tataupulak ada ajaran tak betul. cara penyampaian dia bersahaja. best dgr tapi dia tak popular. asalnya saya nak cari pasal tafsir salah satu ayat dalam al quran, terjumpa ceramah muhaizad ni.
skrg saya ikuti abd muein abd rahman untuk tafsir ayat.
Quote kehcik_evil 26-11-2021 05:49 PM
https://www.youtube.com/watch?v= ... nel=SyihabudinAhmad
Quote kehcik_evil 26-11-2021 05:51 PM
Edited by kehcik_evil at 26-11-2021 06:01 PM
  1. https://www.youtube.com/watch?v=ywSBb0Y2hak&t=95s&ab_channel=SyihabudinAhmad
Copy the Code
Quote Belibis 26-11-2021 06:44 PM
Biasanya geng wahab jer yang anti ust mohaizad.
Quote Cahya669 26-11-2021 07:42 PM
Tak pernah follow pun ustaz ni..tapi sejak meolss kecik lagi ustaz ustazah dah ajar mandi safar adalah salah satu di antara perbuatan khurafat. How come this ustaz boleh haruskan??? Aigooooo
Quote budaktua 26-11-2021 07:57 PM
Belibis replied at 26-11-2021 06:44 PM
Biasanya geng wahab jer yang anti ust mohaizad.

kalau dh ckp mandi safar pun ok...mana2 geng pun dh anti.....

dia punya bg fakta, hikayat seribu satu pun surrender..... tp sb ckp dia lembut dgn dialek kelantan sambil perli2 geng tegur dia, ramai seronok dgr..

cuma kena ingt.. fakta dlm beragama ni bkn blh kira yg seronok dgr je....


Quote monreyes 26-11-2021 08:05 PM
aku pun x berkenan dgr mmg mcm pelik sikit
Quote sekngucing 26-11-2021 08:13 PM
Agak popular juga dia ni..bapak..adik2 dan adik.ipar bnyak dengar ceramah diani...topik pula bab2 ibadat..syarak basic biasa ja..
Quote sharlenetexas 26-11-2021 08:40 PM
Tak kenal

Quote KIM.K 26-11-2021 08:46 PM
Jab agama kelantan mmg dah panggil mengadap atas aduan. Ok je setakat tu takda apa
Quote CiliPadiSedap 26-11-2021 08:47 PM
capiloton:    Edited by capiloton at 26-11-2021 03:47 PM  kalau dia betoi salah, report pada majlis agama kelantan,biar mereka siasat.statement yang mereka bagi n ...


ayat ni pernah di dengar porntaksub lesung batu al tahi lalat wal lalat terbang sana sini dudaberhias

Quote CiliPadiSedap 26-11-2021 08:51 PM
Belibis replied at 26-11-2021 06:44 PM
Biasanya geng wahab jer yang anti ust mohaizad.

gang wahabi dituduh tu berkali cerdik. ada satu video berkenaan huraian zaba oleh gang wahabi. yang agama sekarang ni jd produk. jadi lubuk cari duit. lubuk kumpul follower, viewer, jual air jampi, jual tulisan dahi anak baru lahir.

berbeza zaman yang sebelumnya agama walaupun berbeza individu tapi masing2 nak angkat agama bukan angkat diri sendiri atau produk .

betullah apa yang nampak sekarang ramai bina tribe bina follower porntaksub sampai benda batil nampak benar. kebenaran tetap terbuka walaupun di tuduh wahabi atau apa.


kita kena menilai dua2 jgn dengar sebelah pihak terus cop itu ini.

Lihat semua komen(157)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 03:44 PM GMT+8 , Processed in 0.211348 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top