CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Puji Peminat Seberang Lebih Menghargainya- Baby Shima Depresi, Nak Tukar Jadi Warganegara Indonesia?

24-11-2021 10:54 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 2328| Komen: 46|Original author: Oleh: Saiful

Description: Baby Shima depresi apabila laporan berita dari Indonesi mendakwa kononnya dia mahu berpindah ke negara itu.
Baby Shima depresi apabila laporan berita dari Indonesi mendakwa kononnya dia mahu berpindah ke negara itu.

Kata Shima, dia tak bermaksud pun nak tukar status kewarganegaraan.



Foto: IG

"Kecaman netizen mengenai berita itu membuatkan saya lagi depresi... selalunya memang portal akan tulis headline macam itu walaupun tiada pun kenyataan saya mengatakan mahu pindah ke luar negara.

"Ya saya mengakui gembira berkarya di Indonesia kerana rasa lebih dihargai di sana tapi tak ada niat pun nak pindah warganegara.

"Jangan risau, saya masih mencintai tanah air saya ini. Cuma saya ada beritahu tak sabar nak balik ke Indonesia secepatnya sebab banyak projek tergendala di sana, saya pun dah ada rumah di sana," katanya kepada mStar.



Sebelum itu penyanyi dangdut ini ada berkongsi paparan skrin beberapa portal hiburan Indonesia.

"Baby Shima depresi akibat dibuli netizen Malaysia, mahu pindah menjadi warganegara Indonesia,” tulis tajuk tersebut.

Sementara itu Baby Shima mengakui dia menerima layanan berbeza daripada netizen Malaysia dan Indonesia.


"Boleh tengok dari komen YouTube, Instagram atau Facebook perbezaan netizen dua-dua negara macam mana... kebanyakan mereka mendoakan saya, boleh nampak perbezaan tu.

"Semasa buat konsert di sana, peminat lebih menghargai, mereka sanggup datang dari jauh walaupun perjalanan mengambil masa berbelas jam.




"Apa-apa pun saya sangat hargai peminat di kedua-dua negara, sokongan dan kata-kata semangat mereka itulah membuatkan saya lebih kuat."

Cakap macam ni lagilah buat netizen Malaysia bertambah menyampah. Tak gitu?  -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miemiecha 24-11-2021 11:02 AM
xde org komen sal bebisimah....lemah!

btw, p lah bebisimah, ade pun xde guna kat mesia nih..
kenal isu bersium jeh...
xde pun xpe, mek ok jeh.
Quote OyaTonggek 24-11-2021 11:23 AM
pegi x suruh, balik x dipanggil...

nak lagi afdol....sila bamboss
Quote SpyLeman 24-11-2021 11:30 AM
Pekejadah nak depresi hasil drpd kebingaian sendirik??
Pastu sesuka hati salahkan netizen.
Ko yg post gmbr gedik2, cium2 pastu salahkan netz...Apooooo
Quote Fazzbulous 24-11-2021 11:34 AM
letihla dpt rakyat malaysia yg tak reti menghrgai ni...nk pegi indon,pegi la..takda sapa halang..takda sapa kesahh..ko taknak org kecam,ko blh off komen..or limit kn..option di tangan anda...indon taknak claim dia ni ke?
Quote msdummy.2018 24-11-2021 11:37 AM
Berambus jerlah cepat..tgh tunggu riya seeker plak
Quote salimrock 24-11-2021 11:42 AM
jgn pula dh dpt warga indon, pastu masuk malaysia naik tongkang melalui Dumai pula..

pastu jd bibik rumah tonghua basuh taik anjing dan basuh periuk masak babi
Quote salimrock 24-11-2021 11:43 AM
pedangdut indon byk kes skandal seks, narkoba...


mmg sesuai sgt la tu
Quote edoraixora 24-11-2021 11:44 AM
just gooooo...no one care
Quote mojarean_X 24-11-2021 11:54 AM
Indon lebih liberal dan terbuka
Quote babelina 24-11-2021 11:57 AM
eeewww.. sedih la ko nie.. popular sgt ker nk dihargai.. aku pn x pnah dgr lagu dia.. ke aku yg x popular nie .. hhahaha
Quote dudaberhias 24-11-2021 11:59 AM
Sebab indon memang suka dangdut2 ni, kat sini dah yihhhh, soo 2002 gittew

Sini orang layan pop dah dik, biasa la indon tertinggal 10 tahun lambat masih stuck dekat dangdut yihhhh... Bukan dangdut tu tak best, best je tapi penyanyi gelek2 gini memang soo 2002 jual che pit tepi jalan dengan amyra rosli tepi lorong
Quote prince_marhaen 24-11-2021 12:00 PM
sendiri menonggeng, bergelek, dengan tatto bagai, konon2 shoot MV kat kelab, acah-acah minum & cium, buat tiktok hina OKU, sendiri yang rasa depressi....bakat ntah secebis je, bagus je kalau kau berambus.
Quote MyLadyMarmalade 24-11-2021 12:08 PM
Shuh shuh pegi sana..takde sapa halang. Kurang sikit kongsi oxygen yg attension seeker..kongsi oxygen dgn royani pun dh rs sesak

Depresi cari sendiriiiii..hadap la bebisimah oiiii
Quote TeropongThaico 24-11-2021 01:28 PM
Ok... Dipersilakan
Quote djzara81 24-11-2021 01:32 PM
Ape ko ingat pindah Indo boleh solve ur depression? Ummah netizen sana lagi no mercy kot.
Quote brown_pupil 24-11-2021 01:51 PM
Siapa si Babi Shima nih?

Mesti ke warga Malaysia peduli dia nak jadi warga indon atau tidak?

Dah la nampak kepam mcm cheap slut bagai siap bertatu..
Quote laksmanabentan 24-11-2021 02:05 PM
prince_marhaen replied at 24-11-2021 12:00 PM
sendiri menonggeng, bergelek, dengan tatto bagai, konon2 shoot MV kat kelab, acah-acah minum & cium, ...

suara idok la sedap sgt pun...
so so je pun..
Quote aemon 24-11-2021 02:13 PM
xsuke dangdut.sambil menyanyi sambil jual badan.hm
Quote tikusmontok 24-11-2021 02:24 PM
One word....beghambos

Lihat semua komen(46)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 04:48 PM GMT+8 , Processed in 0.072461 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top