CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Perangkap Maut, Macam Manalah Boleh Benarkan Stesen Minyak Buka Di Sini?

22-11-2021 11:54 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9532| Komen: 80

Description: Siapa pernah melalui tol Jalan Duta menghala ke utara akan sedar di situ ada perangkap maut.
Siapa pernah melalui tol Jalan Duta menghala ke utara akan sedar di situ ada perangkap maut.

Perangkap maut itu kerana terdapat stesen minyak hanya beberapa meter dari pondok tol.


Biasanya, kereta akan memancung dari laluan smart tag ke stesen minyak berkenaan.


Kredit foto: FB

Lebih malang apabila laluan motosikal juga berada di situ.

Kawasan berkenaan memang sering berlaku kemalangan dan tiada sebarang tindakan diambil pihak berkuasa untuk menutup stesen minyak itu.


Baru-baru ini, seorang pemilik akaun Facebook berkongsi video yang dirakam bagaimana motosikal dirempuh kereta yang mahu ke stesen minyak berkenaan menunjukkan ia nyata tidak sesuai dibuka situ.



Tolonglah pihak berkuasa berfikir dengan jelas dan pemilik stesen berkenaan jangan hanya memikirkan keuntungan, fikir juga nyawa manusia lain.


Sumber: Suara Merdeka

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote keane.somewhere 22-11-2021 11:58 PM
Rasa dari zaman meols belajar kat U dh ada shell tu...tapi meols suka singgah situ.
Quote pearl.silver 23-11-2021 12:16 AM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu ada susur kiri
Driver bebal ni guna lorong smart tag kanan sekali pastu terus pancung kiri sebab nk keluar susur tu.
Lalu tol tu i mmg geram.
Quote Babai 23-11-2021 12:18 AM
Laju ke motor dalam video tu?
Quote Perawankota 23-11-2021 02:28 AM
Stesen minyak Lepas tol penchala tu pon sama.. Kereta Dr tol hujung terus pancung nk ke stesen minyak.. Member dulu sorg pernah kena langgar..
Quote FOTHER-MUCKER 23-11-2021 03:17 AM
Di Malaysia ada duit bayar rasuah apa pun boleh jadi lah.
Quote gigahertz 23-11-2021 06:49 AM
pearl.silver replied at 22-11-2021 04:16 PM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

ada satu tol menghala ke Subang jaya rasanya.
lorong motor kat sebelah kiri. sebelah kanan jalan besar.
bayangkan dari tengah ..motor nak ke lorong motor tu kena hadap jalan besar
tu . berapa banyak kereta , lori , treler laju kat situ.

moto cc besar sedap la . moto cc rendah / slow kena guna gear 3 nak ke lorong tu
Quote Belibis 23-11-2021 07:48 AM
Babai: Laju ke motor dalam video tu?

Namapak gaya terbang,boleh tahan lajunya..
Quote umbut 23-11-2021 07:53 AM
Keta nak belok tak reti bagi signal tgk side mirror dulu.  Jgn main masuk je. Pikirkan ada motor ke.
Quote slyfynx 23-11-2021 07:57 AM
pearl.silver replied at 23-11-2021 12:16 AM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

Yes, DUKE mmg exit die dekat nau dengan tol duta.
Tp skrg die ade blok kan utk lane2 tgh tu
Quote Simunggu 23-11-2021 08:37 AM
keane.somewhere replied at 22-11-2021 11:58 PM
Rasa dari zaman meols belajar kat U dh ada shell tu...tapi meols suka singgah situ.

kalau stesen minyak dah lama bukan masalah stesen minyak lah rasanya...
Quote keane.somewhere 23-11-2021 08:39 AM
Edited by keane.somewhere at 23-11-2021 08:42 AM
Simunggu replied at 23-11-2021 08:37 AM
kalau stesen minyak dah lama bukan masalah stesen minyak lah rasanya...


Memang jln sini kan jalan nye melengkung...bukan Salah shell tu...

Yang problem lorong smartag la...sebab diorg punya pondok paling kanan...meols kalau terus ambil paling kanan...kalau nak berhenti kat RnR ambil paling Kiri sebab tu suka guna TnG
Quote AbukRokok 23-11-2021 08:40 AM
ni org xbiasa ni
klu dah biasa walaupun ada smart tag dia akan masuk tol plg kiri touch n go bila mmg nk rancang isi minyak sebelum meneruskan perjalanan
Quote Simunggu 23-11-2021 08:44 AM
keane.somewhere replied at 23-11-2021 08:39 AM
Memang jln sini kan jalan nye melengkung...bukan Salah shell tu...

Yang problem lorong smartag la ...

tapi kalau pembangunan menyebabkan kedudukan shell tu sudah bahaya kena buat sesuatulah tak kan pindah lorong smart tag pula
Quote keane.somewhere 23-11-2021 08:49 AM
Simunggu replied at 23-11-2021 08:44 AM
tapi kalau pembangunan menyebabkan kedudukan shell tu sudah bahaya kena buat sesuatulah tak kan pin ...

Smartag kan guna kad touch n go...patut dia masuk lorong paling Kiri la untuk berhenti selepas tol.

Biasanya memang ada RnR kecik(sekadar ada mesin top up, surau dan tandas) selepas tol.
Quote FOTHER-MUCKER 23-11-2021 08:54 AM
Motorway tu dah lama Shell tu baru lagi tak silap tak sampai 10 tahun atau bawah 15 tahun sahaja.
Quote keane.somewhere 23-11-2021 08:56 AM
AbukRokok replied at 23-11-2021 08:40 AM
ni org xbiasa ni
klu dah biasa walaupun ada smart tag dia akan masuk tol plg kiri touch n go bila mm ...

Dia tak biasa Jalan Duta la tu...dah sampai tol baru nampak shell sbb jalan ni melengkung jln ni memang kawasan eksiden...yg nak masuk KL pun banyak eksiden.

Kereta tu memang membahayakan pengguna kereta lain juga. Sebab lorong smartag memang untuk cepat/laju.

Sepatutnya dia kena bunyikan hon Dan bagi signal Dan gerak perlahan ke Kiri.

Quote Samerosie 23-11-2021 09:00 AM
Edited by Samerosie at 23-11-2021 09:07 AM

Jalan ni lah i ambil pergi balik kerja kat mont kiara, everyday 5 days a week.  Dalam hal ni shell tak bersalah.  Main culprit is tol plaza.  Dia boleh je ubah kan lane to make it safer.  Tol ni bukan je jalan straight terus toll plaza jadi org boleh plan which lane nak masuk, jalan ni dari duke merge juga exit dari jalan duta/damansara tu dari kiri.  Kereta dari duke memang laju la sebab derang dari expressway bila sampai dekat tol nak ke tng lane dah tak boleh sebab kena himpit dgn kereta2 lori2 dr kiri and Vice versa. Dah tu garisan jalan pun tak clear and sampai habis, elok2 kereta dah ikut lane tiba2 garisan hilang jadi driver semua jadi macam hilang ingatan.  Yg paling bangang tol ni dia buat lane tng yg bertengkek2 tu lepas tu tutup dgn gate barrier sampai depan so u nak masuk shell pun ada just very small gap jadi kalau u masuk lane tng kiri pun slow slow nak masuk shell, you will face puak2 motor yg tak reti nak bg jalan walaupun u dah signal nak masuk shell.  Ha mendapat la.
Quote c===8 23-11-2021 09:05 AM
yg salah PH masa berkuasa tak tunaikan janji hapuskan tol, kalau dah hapus mesti PN pun malu2 nak kenakan tol balik
Quote mclaren 23-11-2021 09:07 AM
Ya memang dari dulu lagi leceh bila nak masuk Shell situ. Kena be very careful.

Lihat semua komen(80)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 04:17 PM GMT+8 , Processed in 0.065189 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top