CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Nenek Dibelasah Sampai Patah Tulang Sebelum Dibuang Menantu Di Tepi Jalan

22-11-2021 11:10 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1409| Komen: 10

Description: Seorang wanita warga emas patah tulang pada bahagian lututnya selepas dipukul menantu dalam satu kejadian di Rokan Hulu, Riau.
Seorang wanita warga emas patah tulang pada bahagian lututnya selepas dipukul menantu dalam satu kejadian di Rokan Hulu, Riau.

Wanita dikenali sebagai Aisyah Lubis itu memberitahu bahawa dia dipukul dengan kayu oleh menantunya ketika tinggal bersama anak dan suaminya sebelum ‘dibuang’ mereka.


Kredit foto: TribunNews

Ketika ini, Aishah tinggal di sekolah pondok milik ustaz Andy Sidomulyo yang simpati dengan nasib wanita itu.

Jelas Andy, sudah enam bulan wanita warga emas itu tinggal di sekolah pondoknya selepas dia dibuang anak dan menantunya.


“Kami jumpa nenek Aisyah di tepi jalan dalam keadaan yang amat menyedihkan, selain dia juga kelaparan.

“Nenek Aisyah beritahu, dia ditinggalkan menantunya di satu tempat tanpa sebarang bekalan makanan dan baju,” katanya.

Andy memberitahu, pihaknya cuba menghubungi keluarga Aisyah, namun mereka enggan peduli.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote keane.somewhere 23-11-2021 12:10 AM
Tak boleh dengar sebelah pihak je
Quote musangbodoh 23-11-2021 02:32 AM
main tgglkanje tepi jln?? mcm binatang pulak dibuatnye
Quote bluebutter 23-11-2021 07:07 AM
keane.somewhere replied at 23-11-2021 12:10 AM
Tak boleh dengar sebelah pihak je

tgk muka pun semacam. Semacam kuat menjawab dan kg (kaki gaduh).
Aura tu cam nampak negative....
Quote Cik_jantung 23-11-2021 07:53 AM
Menantu tu pun manusia ... Ada hati n perasaan. Nak jaga laki lagi.. anak lagi.. mertua lagi.. dapat plak jenjs lakj tak ambik kesah.. mertua plak mulut jahat.... Ko rase...
Quote keane.somewhere 23-11-2021 08:10 AM
bluebutter replied at 23-11-2021 07:07 AM
tgk muka pun semacam. Semacam kuat menjawab dan kg (kaki gaduh).
Aura tu cam nampak negative... ...

Muka Jenis suka jaja cerita dlm kain keluarga
Quote makadek 23-11-2021 08:27 AM
Rangtua ni bila dh nyayuk pangai len macM
Nak2 dia mmg garang
Kita kena sabar
Quote nononcrux 23-11-2021 01:46 PM
org tua ni dia ade 1 peel, yg rasa diri dia betul smpi ssh nak bawak bincang.. manusia ni ade pelbagai jenis creator. Ada yg jenis sabar boleh tahan & ada yg jenis sabar smpi limit.. kebanyakkan la org tua ni pelupa & nyanyuk.. tak lupa n myayuk pon mmg peel dari dari muda mcm tu ckp sentiasa btl & tak boleh ditegur. Seeloknya kalau berlaku kejadian mcm ni, jumpa 2 2 belah pihak
Quote kechikchomel 23-11-2021 02:15 PM
iolss ingat kat Malaysia. kat Felda Rokan. skali baca Rokan Hulu, Riau.
Quote bluebutter 23-11-2021 04:45 PM
keane.somewhere replied at 23-11-2021 08:10 AM
Muka Jenis suka jaja cerita dlm kain keluarga

Muka mocit ni kelam cam merokok je .
Selalu mocit mocit umur cam ni walau berkedut nampak  segar.
Ini coklat cam pokok mean macam berasap selalu.
Lainle muka mocit tak merokok tu boleh dikenali. Wajah segar dan coklat asap.
Hitam manis tu lain.
Ini tah cam ner nak explain.
Mcm kena asap selalu.
Muka mocit ke pocit ke if berasap selalu muka cam kulit pokok. Kikiki.
Quote ketupatnasi 25-11-2021 11:48 AM
kechikchomel replied at 23-11-2021 02:15 PM
iolss ingat kat Malaysia. kat Felda Rokan. skali baca Rokan Hulu, Riau.

A ah. Aku pun sama. Terus tersentap sebab ramai waghih jugak kat sana

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2021 02:04 AM GMT+8 , Processed in 0.075861 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top