CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Afieq Shazwan Tak Sesuai Jadi Hero Sebab Muka Tak Cukup Komersial?

22-11-2021 11:05 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 921| Komen: 13

Description: Pelakon dan penyanyi, Afieq Shazwan, 24, tidak melatah dan berkecil hati apabila didakwa segelintir netizen tidak sesuai menjadi hero drama kerana wajah yang kurang komersial.
Pelakon dan penyanyi, Afieq Shazwan, 24, tidak melatah dan berkecil hati apabila didakwa segelintir netizen tidak sesuai menjadi hero drama kerana wajah yang kurang komersial.


Afieq yang kini melakonkan watak Hairi dalam drama Diari Seorang Suami di TV3 mempersoalkan maksud sebenar komersial yang cuba dimaksudkan netizen itu sebab dia perlu tahu untuk meneliti mana yang kurang pada dirinya.


Kredit foto: IG Afieq Shazwan

"Tapi, tak mengapalah juga kerana bagi saya aspek komersial yang diperkatakan ini adalah bergantung kepada selera masing-masing sebagai penonton. Namun, selaku pelakon yang 'kosong' pengetahuan dalam perkahwinan, saya gembira dapat memahami banyak perkara mengenai perkahwinan.




"Namun, sejujurnya saya juga terlebih dulu bertanya banyak kali kepada penerbit, betulkah nak berikan saya watak utama itu. Ia disebabkan saya bukan pelakon yang terima saja tawaran bulat-bulat asalkan dapat jadi hero," katanya kepada Harian Metro.



Afieq atau nana sebenarnya Muhammad Shafieq Shazwan Zamros berkata dalam kerjaya seni lakon ini, dia selalunya akan sedia ambil sesuatu watak itu apabila yakin boleh melakonkannya dengan baik. 

"Ingin dijelaskan, saya bukanlah seorang pelakon yang berani sangat untuk menggalas cabaran, apalagi watak Hairi ini sangat berat. Akibat terlalu ikut perasaan cinta, sanggup bawa lari anak gadis orang dan kahwin muda tanpa restu keluarga, ia memang sangat berat.



"Sehingga saya pernah bertanya pada diri sendiri, mampukah menggalas tanggungjawab hidup seperti Hairi itu di dunia realiti. Jawapannya, saya minta dijauhkan Allah SWT daripada kehidupan sebegitu kerana penting kita berfikir semasak-masaknya sebelum bertindak.


Kredit foto: IG Afieq Shazwan

"Drama ini sangat mengingatkan saya ketika usia remaja dulu kerana teringin juga nak kahwin awal kerana mengikut desakan darah muda. Tetapi, mujur juga saya tak dapat lakukannya kerana cinta saya selalu ditolak," ujarnya.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mawar_mustika 22-11-2021 11:40 AM
terlayan cerita ni ms bermlm kt rmh kakak...anak2 sdara duk tgk...ok je die bwk watak tu...dh jln cerita die bdk sekolah kawin awal...xkan nk sruh aaron aziz @ remy ishak plak bwk watak bdk sekolah huhuhuhu.....
Quote dudaberhias 22-11-2021 11:43 AM
memang tak sesuai jadi watak suami tu mungkin sebab heolss kepam dan tak berapa herlokkk..
tapi lakonan dia ok dan storyline drama ni best... kepam2 heolss pun iolss sambung tengok jugak...
Quote Kurex 22-11-2021 12:28 PM
Badan dia sedap
Quote makadek 22-11-2021 01:02 PM
dudaberhias replied at 22-11-2021 11:43 AM
memang tak sesuai jadi watak suami tu mungkin sebab heolss kepam dan tak berapa herlokkk..
tapi lako ...

Jgn qaqa berani2 cuba hantar ain pada
Hero i ni yepppp

Nanti iols balas 88 dulang ain kat qaqa baru luh ngerti kena panahan ain iolss
Quote jijana 22-11-2021 01:16 PM
Iols layan drama ni..best drama ni..muka dia manis apa..besar sikit jadik mcm remy la...
Quote dudaberhias 22-11-2021 01:21 PM
makadek replied at 22-11-2021 01:02 PM
Jgn qaqa berani2 cuba hantar ain pada
Hero i ni yepppp

ooo yang ni takyah risau kaka iols takkan hantar sebab iolss pun nak tengok drama ni nanti tak pasal2 tergendala drama ni dah nak kena hadap hero muka permukaan bulan boleh tuang teh ais dengan pelakon couple tua gandingan ayah dan anak

Quote alien88 22-11-2021 03:31 PM
iolls tak pernah tgk Afieq ni berlakon tp menyanyi pernah.. iolls suka tgk heols ni, npk mcm sopan santun budaknya
Quote Zaien 22-11-2021 03:38 PM
apo muka budak2 jadi suami ehh tak kena wey..
kayu plak tu
Quote Kancilkering 22-11-2021 04:10 PM
nak jakfer gak jadik hero….x moh lain
Quote beta_carotene 22-11-2021 04:15 PM
Seriously muka heols ni hazzab
Quote masdiana-ana 22-11-2021 04:24 PM
alien88 replied at 22-11-2021 03:31 PM
iolls tak pernah tgk Afieq ni berlakon tp menyanyi pernah.. iolls suka tgk heols ni, npk mcm sopan s ...

Tgklah best afieq berlakon natural jer chemistry dgn heroin yuna rahim pun best jln cerita drama nie best baru episode 5 tapi cerita dia memang sedih..untuk bbnu yg nak kahwin awal tgklah Drama nie perkahwinan tue tanggujawab sangat berat kalau tak jadilah mcm hairi dan nisa..

Iols layan suka suka jer awalnya drama nie semertara nak tunggu drama  thai atau korean yg baru tapi best pulak layan terus terpikat dgn lakonan afieq dan yuna..si afieq nie attitude pun bagus suara pun sedap.. Muka pun bole tahan ada manis.. Lakonan pun bagus bbnu mcm nie yg patut naik
Quote alien88 23-11-2021 09:22 AM
Edited by alien88 at 23-11-2021 09:25 AM
masdiana-ana replied at 22-11-2021 04:24 PM
Tgklah best afieq berlakon natural jer chemistry dgn heroin yuna rahim pun best jln cerita drama n ...

uolls dah seru, kena la tgk kan ya2, iolls suka tgk muka Afieq ni nmpk manis ja, kontroversi pon tak ada sgt

Quote masdiana-ana 23-11-2021 10:54 AM
alien88 replied at 23-11-2021 09:22 AM
uolls dah seru, kena la tgk kan ya2, iolls suka tgk muka Afieq ni nmpk manis ja, kontroversi pon  ...

Haha sila tgk.. Untuk iols bestlah kisah reality kehidupan selain dari drama nie itanggang kt Astro tue pun best juga tapi stress pulak nak kena tunggu seminggu sekali pasal tiap episode ada plot twist.setakat nie afieq nie imej bersih setakat gossip manja tue adalah

Lihat semua komen(13)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2021 12:25 PM GMT+8 , Processed in 0.129116 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top