CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Layanan Mentua Berbeza Lepas Kahwini Nynaa Harizal Kerana Isu Kewangan?

19-11-2021 02:28 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 48411| Komen: 606|Original author: Oleh: LilRose

Description: Mohamed Fahmi Mohamed Ilyas meluahkan rasa kesal dengan tujuh syarat ‘aneh’ yang diletakkan isterinya, pelakon Nynaa Harizal sekiranya mahu bersemuka.
Mohamed Fahmi Mohamed Ilyas meluahkan rasa kesal dengan tujuh syarat ‘aneh’ yang diletakkan isterinya, pelakon Nynaa Harizal sekiranya mahu bersemuka.


Tujuh syarat itu adalah:

1. Mesti berjumpa di pejabat peguamnya di Johor Bahru.
2. Wajib datang seorang diri.
3. Dilarang merakam sebarang perbualan audio atau video.
4. Tidak dibenarkan membawa pemandu peribadi.
5. Tidak boleh membawa pengawal peribadi
6. Tidak dibenarkan membawa ahli keluarga.
7. Dilarang sama sekali hadir bersama wakil media.


Kredit foto: IG


“Memang benar 12 November lalu Nynaa ada hubungi saya dan kami sempat bercakap seperti biasa.

“30 saat pertama itu memang saya gembira dengar suaranya. Tapi, lepas itu saya rasa ada sesuatu yang kurang baik selepas saya menyentuh mengenai pertemuan bersamanya secara bersemuka.

“Tujuh syarat diberikan kepada saya. Saya tahu syarat tersebut bukan dia sendiri yang tetapkan tetapi sudah disusun atur peguamnya.

“Saya memang agak kesal dan terkejut dengan syarat-syarat tidak berasas yang ditetapkan itu,” katanya ketika ditemui pada sidang akhbar yang dipetik dari Kosmo Online.

Tambahnya, perkara itu bagaikan sengaja dirancang pihak ketiga.

Mengakui pelik apabila isterinya tidak dibenarkan sama sekali untuk keluar dari Johor bagi bertemu dengannya, Fahmi turut mengakui hubungannya dengan ibu bapa mentuanya mula bergolak selepas dia dan Nynaa berkahwin.


Kredit foto: IG

“Sebelum berkahwin, hubungan saya dengan keluarga dia memang sangat baik dan kami rapat. Tapi selepas kami bertunang, keluarga dia terutama ibu dia lain sikit dari segi layanan. Sejujurnya memang ada isu antara saya dan ibunya.

“Ada beberapa isu dan salah satunya melibatkan kewangan. Tapi saya tak dapat mengesahkan isu itu menjadi punca sebab saya sendiri tak tahu apa sebenarnya masalah yang menyebabkan hubungan saya dengan keluarganya jadi begini,” ujarnya.



Kredit foto: IG

Kalau puncanya kewangan, apalah isunya tu sampai berubah layanan lepas kahwin? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dudaberhias 19-11-2021 02:54 PM
takde pape nak kata takut iols uturn lagi duk belakang @Acikgomen sambik pegang sepanduk... soo iols doakan moga cepat2 bercerai untuk kebahagiaan kedua2 belah pihak...

kalau masih bersama nani pun ujung2 tak happy, tak di restui mertua... tak pepasal fahmi jatuh bankrap nanti jadi serupaaaa mak mertua neraka macam sinetron hendon yindu majapahit tu...
Quote Carcosa 19-11-2021 02:55 PM
Adoiiii, takpayah la air all these dirty laundry.
Settle senyap2 jelaaaaa.

Tapi kalau nak cerita lebih lagi, apa salahnya.
Kami poromers sedia membaca [em:3:]
Quote Timortimur 19-11-2021 03:04 PM
Bapak dia kan pemandu belon kesayangan kjaan Jamaica. Mestilah untouchable kat sana
Quote gucci_advocate 19-11-2021 03:04 PM
Tak berkenan aku dengan cara lelaki ni

Perlu ke nak buat PC for benda-benda macam ni? Seriously!
Quote gucci_advocate 19-11-2021 03:05 PM
Bagus lah si wife cari jalan keluar cepat. Lagi lama dia tunggu lagi banyak dirty laundry.
Quote KBW2 19-11-2021 03:06 PM
whoareyuuuus
Quote tipah89 19-11-2021 03:15 PM
Timortimur replied at 19-11-2021 03:04 PM
Bapak dia kan pemandu belon kesayangan kjaan Jamaica. Mestilah untouchable kat sana

maksudnyaaa.. one of kerajaan jamaica vip ke chuolls

Quote haruslah 19-11-2021 03:19 PM
Si suami buat PC ke nak bgtau???
Quote ais_kosong 19-11-2021 03:25 PM
Bercerai cara baik. Dah si isteri xmahu. Lepaskan ja. Kalau paksa pun tak guna.
tak akan bahagia. Tak perlu fikir berpunca sebab ibu, faktor kewangan dll.
Bina hidup baru dan cari kebahagian baru. Tak perlu bawa media dalam isu ni.
Nanti terbuka aib sendiri.
Quote 3chanceno 19-11-2021 03:26 PM
Carcosa replied at 19-11-2021 02:55 PM
Adoiiii, takpayah la air all these dirty laundry.
Settle senyap2 jelaaaaa.


Hahaha setuju setuju dengan komen kaka

Kalau nak air the dirty laundry, forumers sedia mendengar

Dah mula bukak 1 benang untuk setiap langkah couple nie tak boleh sambung ke benang yang dah ada?
Quote 3chanceno 19-11-2021 03:31 PM
Dah hire lawyer, mestilah pihak isteri dah dapat nasihat dari legal aspects.. apahal laki nak heran ada 7 syarat2 tu  yang di tetapkan kerana perkara dah dibawak ke mahkamah pun.

Macam crita puteri gunung ledang, serba serbi 7 -  7 dulang hati nyamuk

@Normabaru
Quote winky1 19-11-2021 03:33 PM
Let s be fair to both of them. Kita tak duduk dlm family tu. Tapi klu dah isteri bagi syarat mcm tu dan you tak setuju,
Let her go. Sbb nak stay, parents tu nyawa dia. The relationship can never heal.
Quote Acikgomen 19-11-2021 03:53 PM
dudaberhias replied at 19-11-2021 02:54 PM
takde pape nak kata takut iols uturn lagi duk belakang @Acikgomen sambik pegang sepanduk... soo iols ...

Acik bediri teguh dibelakang adik pami gorila yg teraniaya
Chuols kalo takde duit ASB juta2 mcm acik, jangan kau mimpi nak beratoq sebaris dgn acik
Agitewwwww weols team orka duit kepuk2
Zizik dgn team makpak nina peras ugut duit orka
Mak si nina nih inspired by keksinah mak mentua kekrul kettewwwww
Quote syaz_lina 19-11-2021 03:55 PM
Ko menipu pak n mak mentua ko.orka ka?
Tu la nak sapu anak dara yg cantek je, tapi poket kosong
Quote fealefea 19-11-2021 03:56 PM
then, cpt la jodohkan dgn adik beradik negeri Jamaica
Quote sweetfasha 19-11-2021 04:00 PM
7 syarat common je.. bukanlah pelik pelik sgt syaratnya

dah kalau isteri tu tak mahu, ko lepaskan je lah

kalau dengar side family isteri punya cerita, mangkuk hayun juga laki dia ni
Quote Truefeelings 19-11-2021 04:04 PM
sweetfasha replied at 19-11-2021 04:00 PM
7 syarat common je.. bukanlah pelik pelik sgt syaratnya

dah kalau isteri tu tak mahu, ko lepaskan j ...

Apa cite psl laki die?
Quote nubook 19-11-2021 04:05 PM
Please la the husband, jgn cerita dah semua ttg urusan rumah tangga u. Nobody needs to know all about your marriage except for mahkamah and families je.
Quote ketupatnasi 19-11-2021 04:06 PM
Edited by ketupatnasi at 19-11-2021 04:07 PM

Kalau tade melibatkan naik tangan ke mendadih ke luar tabii ke.. Nape la mak bapak nak masuk campur. Dah sampai bila anak tu nak berdikari...bukan anak tu dok asrama, dok dgn laki dia.

Lihat semua komen(606)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 03:53 PM GMT+8 , Processed in 0.094914 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top