CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Baru Je Kahwin, Netizen Korek Video Lama Caprice Kutuk Orang Kelantan. Pulak Dah!

18-11-2021 06:24 PM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 3549| Komen: 28

Description: Pernah tak ada pengalaman dalam kehidupan sendiri atau kawan-kawan rapat anda yang tak suka kan "sesuatu perkara", tapi akhirnya itulah yang menjadi pilihannya?



Pernah tak ada pengalaman dalam kehidupan sendiri atau kawan-kawan rapat anda yang tak suka kan "sesuatu perkara", tapi akhirnya itulah yang menjadi pilihannya?

Inilah situasi sebenar yang dialami oleh penyanyi rap yang juga motivator, Caprice atau nama sebenarnya Ariz bin Ramli yang baru dua hari melangsungkan pernikahannya dengan Farra Inalis yang berasal dari Kelantan selepas hampir sebulan menyepi.

Seloroh netizen, ironinya, Caprice, 33, sebelum ini pernah mengeluarkan kenyataan yang kurang enak mengenai penduduk yang berasal dari Kelantan, sepertimana dipetik daripada portal gempak.com.

Mombongkar dan berkongsi semula video terbabit, netizen turut sifatkan Caprice membuat pusingan u (u-turn).


"Sebab tu jangan terlalu benci, nanti lama-lama suka" tulis seorang pengguna bersama paparan skrin dua video Caprice mengulas mengenai sikap pengotor dan kebolehan berbahasa Inggeris rakyat Kelantan.



Sekitar dua tahun lalu Caprice menerusi Instagramnya, penyanyi rap itu memperlekehkan rakyat Kelantan dengan kenyataan menghina pemahaman ceramah dalam bahasa Inggeris.

Ia susulan dari program bersama penceramah terkenal, Dr.Zakir Naik di Stadium Sultan Muhammad IV yang berbicara dalam bahasa Inggeris ketika menyampaikan ceramah. Caprice bagaimanapun telah tampil membuat permohonan maaf.

Sehubungan itu, ciapan pengguna Twitter berkenaan mendapat pelbagai reaksi netizen sejak malam tadi.

Namun, ada juga yang beranggapan ketentuan jodoh seperti Caprice dan wanita Kelantan itu hanya kuasa Allah dan tidak layak untuk dijadikan bahan sindiran.

Apapun, buang yang keruh ambil lah yang jernih. Lagi pun sebagai manusia biasa, kita semua memang tidak akan terlepas dari melakukan silap. 

Jadi, doa yang baik-baik saja semoga Caprice berbahagia hingga ke jannah. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chacon 18-11-2021 06:31 PM
sana rancak sini rancak..mana2 rancak...berdosahhhh
Quote Normabaru 18-11-2021 06:44 PM
Patutla 24/7/365 suka pki cap.. Huduh bebenor laki si inalis ni ghupenyehh
Quote chazey 18-11-2021 06:45 PM
Karma le tu.
Quote Perawankota 18-11-2021 06:55 PM
Knp gambar belah kanan dh macam debit lewwww
Quote Belibis 18-11-2021 07:10 PM
Adakah sorang forumer bakal berjodohan dengan jantan klante juga??
Quote chekacheku 18-11-2021 07:13 PM
Kuat sgt bergaduh ngn dewasayu..dah nk mnyerupai plak ko caprice
Quote lattehazelnut 18-11-2021 07:30 PM
Lol selalu camni kn
Quote dudaberhias 18-11-2021 07:42 PM
karma dan juga ada manfaat dia kahwin dengan orang kelantan..

Pertama anak tiri boleh sapu2 castor oil hari2 kat kepala dia supaya boleh tumbuh rambut lebat... jimat duit tak perlu tanam2 rambut atau mintak free consultation at yun nam hair care...

Kedua malam2 macam malam jumaat ni bini dia plak sapu2 kepala heolss dan kepala bawah guna minyak juga la kot ataupun handmade jah pakai tepung ubi... bubuh tepung ubi secawan... bubuh garam sikit... bubuh gula... lepastu potong bawang dadu2 dan tambah kucai sikit... tuang minyak dalam kuali dan buat bebola2 kecik dan goreng... angkat bila dan coklat2 kegaringan...
Quote anakjiran 18-11-2021 08:18 PM
Macam cerita masam2 manis pulak ya..
Quote tupaiterbang 18-11-2021 08:55 PM
dudaberhias: karma dan juga ada manfaat dia ...


Pahtu cicoh dengey budu

Quote Kadbaru 18-11-2021 09:19 PM
jilat ludah sendiri koh3
Quote gekkou 18-11-2021 10:20 PM
habislah sure lepas ni rumah, kereta, hati dia kotor
sbb dia cakap orang kelantan pengotor kan?
x pe..topinasi yang pembersih boleh kasi settle
demi cinta kasih sayang
Quote LadyCarefree 18-11-2021 10:23 PM
gekkou replied at 18-11-2021 09:20 PM
habislah sure lepas ni rumah, kereta, hati dia kotor
sbb dia cakap orang kelantan pengotor kan?
x pe ...

Pepek kotor x?
Quote bakingsoda 18-11-2021 10:37 PM
dek qiqiem penah kutuk sskjp dokk
Quote Mopiko 18-11-2021 10:39 PM
So demo baru kenal bare la ni kan
Quote 4cupcakes 18-11-2021 11:48 PM
Tulah namanya.. aku pon terkono tulah yg sama.. haha
Quote akies 19-11-2021 07:23 AM
Itulah.. kerana mulut badan binasa..
Hihi
Quote BungaTepiMeja 19-11-2021 09:48 AM
orang tua2 selalu pesan jangan dok benci2 orang nanti silap2 tu la jodoh
kawan iols pun ramai anti kelantan last2 bersuamikan orang kelantan

so hidup ni tak payah nak kenegerian sangat. mana2 tempat ada baik buruk jangan pukul rata
Quote nononcrux 19-11-2021 10:14 AM
topiberas & kelantan sama la tu.. perangai hauk

Lihat semua komen(28)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:31 PM GMT+8 , Processed in 0.074160 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top