CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Dah Kenapa Kau Masak Pasta Guna Straw? Khairul Aming Pun Murung!

18-11-2021 05:23 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1618| Komen: 15

Description: Apa menu makanan yang paling pelik anda pernah cuba? Mesti ini pertama kali anda mendengar penyedut minuman atau straw yang dimasak bersama aiskrim vanilla menjadi hidangan pasta.
Apa menu makanan yang paling pelik anda pernah cuba? Mesti ini pertama kali anda mendengar penyedut minuman atau straw yang dimasak bersama aiskrim vanilla menjadi hidangan pasta. 


Jenama kopi popular The Coffee Bean & Tea Leaf telah mengeluarkan straw yang boleh dimakan. 



Bagi membuktikan perkara tersebut, seorang pengguna TikTok, Peng Han telah mencuba resipi pasta dengan memasak straw tersebut bersama dengan aiskrim vanilla McDonald. 

Menerusi perkongsian berdurasi kurang dua minit itu, straw tersebut direbus sehingga lembut. 


Sementaea itu, daging dimasak dan dicampur dengan krim sehingga menjadi sos carbonara. Kemudian aiskrim vanilla diletakkan di dalam masakan tersebut sehingga kuah menjadi pekat. 

Kuah carbonara yang telah siap dituang di atas straw yang sudah lembut dan ia sedia di makan. 


 
Menjengah ke ruangan komen, video tersebut telah mengundang pelbagai reaksi wargamaya yang rata-ratanya merasa pelik dengan hidangan tersebut. 




Sumber: Gempak


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 18-11-2021 06:51 PM
Chinkies dan perangai suka amik bende free bpisah tiada..

nway kenapa perlu letak eskrem dlm kuah carbonara tu.. mcm mental plak kaka tgk tukang masak ni
Quote azimodin 18-11-2021 07:13 PM
Aku suka makan french fries cicah sundae coklat/strawberry tapi buat sorok2 sebab ada member cakap combination tu menjijikan. Resepi straw ni menjijikan luar imaginasi.
Quote 234126 18-11-2021 09:23 PM
Buruk perangai beli air 1 ambik straw 10
Quote Zeatyisaac 18-11-2021 10:49 PM
Macaroni kot....
Quote LadyCarefree 18-11-2021 10:53 PM
iols murung tengok KA memasak.
Quote sambaldurian 18-11-2021 11:30 PM
straw tu asal bhn pasta kering kot, tp x elok le x 'jujur' , ko amek bnyk2 straw tu buat apa.
Quote eyansss 19-11-2021 12:14 AM
sambaldurian replied at 18-11-2021 11:30 PM
straw tu asal bhn pasta kering kot, tp x elok le x 'jujur' , ko amek bnyk2 straw tu buat apa.

straw coffee beans tu dari beras katanya...
Quote sambaldurian 19-11-2021 12:31 AM
sambaldurian replied at 18-11-2021 11:30 PM
straw tu asal bhn pasta kering kot, tp x elok le x 'jujur' , ko amek bnyk2 straw tu buat apa.

kira klu abes minum, boleh gigit2 ke straw tu tanpa masak ke. ke buat sekadar xnk plastik. x pernah beli coffee bean ni, starbuck tu adala 2-3x , , tp tgk plastik hijau je straw starbuck. nk try la beli coffee bean nnti.
Quote -Suri- 19-11-2021 02:52 AM
azimodin: Aku suka makan french fries ci ...
azimodin: Aku suka makan french fries ci ...


Uols tak keseorangan di sini. Meols pun selalu jugak mkn camtu, hasil didikan somi. Dia la ajar
Quote shernazz 19-11-2021 10:01 PM
sambaldurian replied at 19-11-2021 12:31 AM
kira klu abes minum, boleh gigit2 ke straw tu tanpa masak ke. ke buat sekadar xnk plastik. x perna ...

Takyah le rasa rasa
Iols tergigit hari tu.pung takde rasa apa
Hahaha..
Tp.keras nok..mau tercekik..
Biasa beli.mmg buang je..
Quote downiey 20-11-2021 08:46 PM
geli lak tgk
Quote Supersirap 21-11-2021 08:48 AM
Kembang pula tekak tengok
Quote Artemesiaa 21-11-2021 12:53 PM
Tak lalu nak cuba
Quote KIM.K 21-11-2021 02:51 PM
azimodin replied at 18-11-2021 07:13 PM
Aku suka makan french fries cicah sundae coklat/strawberry tapi buat sorok2 sebab ada member cakap c ...

Helo pulis     
Quote KIM.K 21-11-2021 02:52 PM
Dia lembutkan straw tu senang guna hirup kuah aiskrim spageti

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2021 05:07 PM GMT+8 , Processed in 0.084601 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top