CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Anak Muda Perlu Jadikan Kekayaan ‘Luar Biasa’ Rauf Sebagai Contoh

18-11-2021 04:38 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4398| Komen: 72

Description: Anak muda perlu jadikan kekayaan ‘luar biasa’ Rauf sebagai contoh
Calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tanjung Bidara, Datuk Seri Ab. Rauf Yusoh menjawab persoalan mengenai kekayaan luar biasa yang harus dicontohi orang muda.


Katanya, beliau bukan baharu dalam bidang perniagaan sekali gus ia bukan suatu perkara pelik jika dirinya memiliki kemewahan luar biasa itu.


Kredit foto: pnonline

“Usia saya dah 60 tahun, saya bukan budak baru yang nak membina kejayaan, sudah pasti saya sudah memulakan perniagaan 40 tahun terdahulu. Sewaktu saya 20-an, saya sudah memulakan kerjaya sebagai ahli perniagaan dan juga saya orang korporat.

“Saya pernah menjadi pegawai eksekutif yang tersenarai di bursa saham, saya pernah uruskan syarikat besar walaupun pada 1978, saya merupakan anak kampung yang diambil Mara (Majlis Amanah Rakyat) untuk masuk ke institut kemahiran di Kampung Pandan. Tetapi saya bangga walaupun pendidikan itu nampak rendah iaitu seorang yang ada sijil tahun 1978, tetapi saya berjaya buktikan kebolehan yang Allah bagi sehingga saya berjaya sehingga hari ini.

“Saya tidak perlu cakap kenapa saya berada di sini tetapi tanya bagaimana membina kehidupan ini dengan penuh usaha dan tekad seharusnya menjadi contoh kepada anak muda,” katanya dalam program Sembang Politik menerusi Facebook Utusan Online.


https://www.facebook.com/UtusanOnline/videos/343954904165504

Katanya, beliau mempunyai syarikat bekalan minyak yang besar di Malaysia, malah telah menjadi tokoh korporat seawal usia 32 tahun.

“Saya menawarkan diri, belajarlah bagaimana untuk dapat mengecapi kejayaan, tidak semudah jalan pintas tapi banyak ruang yang diberi kerajaan. Saya cukup bangga ‘Rauf repair aircond (penghawa dingin)’ kerana itu pendidikan asas 40 tahun dulu. Kita anak kampung, anak petani jadi saya mesti kembali berbakti kepada mak ayah saya,” katanya.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote alesandra 18-11-2021 05:33 PM
Gamba villa yg bertebaran kt twitter tu betul  ke rumah dia? gila bapak besar betul rumah. mcm hotel. terlalu mewah utk tukang repair aircond
Quote Orix 18-11-2021 05:43 PM
dia ni gemok betul.....
Quote vespa_oren 18-11-2021 05:51 PM
Jika aku org melaka
Antara si gemok atau si katak
Sanggup aku pilih PH tu
Quote AbukRokok 18-11-2021 06:34 PM
papa xmau perkara ini mengganggu bisnes papa
Quote sepiITUindah 18-11-2021 06:35 PM
Orix replied at 18-11-2021 05:43 PM
dia ni gemok betul.....

moga tak kena kobid
kalau menang sabtu ni...dah kena wat prk lagi
Quote _blackbird 18-11-2021 06:44 PM
alesandra replied at 18-11-2021 05:33 PM
Gamba villa yg bertebaran kt twitter tu betul  ke rumah dia? gila bapak besar betul rumah. mcm hotel ...

"tukang repair aircond" tapi sebenarnya dia ada company supply & service aircond & hvac. mmg la kaya
Quote Decaffeinated 18-11-2021 06:54 PM
tidak semudah jalan pintas tapi banyak ruang yang diberi kerajaan

noted. at least dia mengaku.
Quote SpyLeman 18-11-2021 06:58 PM
Dulu2 dia dikenali sbg Raof taik sbb dia oernah keje alam flora katanya. Ni member aku yg sama2 exco pemuda zaman dia mendonia kat pwtc dulu
Quote Kitty_catz 18-11-2021 06:59 PM
machiam2 cara nak kaya

cara halal
cara haram... pilih je mana berkenan

kut set2 politaiks tu smer pakai tongkat aje. mmg la muleh kaya raya, tu blom pak ereb kasik donation, tapayah bayau tax lagi.. acaner tak kaya raya mcm hantu rayaaaaaa
Quote missyL 18-11-2021 07:55 PM
Klo x kaya agak2 bini muda cantik die nak ke..
Quote missyL 18-11-2021 07:56 PM
Bile pru je calon2 pn berebut lah cite kisah mase ssh.
Menyampah.
Dah menang x igt dah pengundi
Quote doubleharmonic 18-11-2021 08:01 PM
eh babi. dok bising kaya luar biasa bagai tapi tak reti2 ke nak buat treatment untuk badan gundu kau yang kaya dengan lelemak persis babi tu hanat?
Quote kemaruk 18-11-2021 08:10 PM
bila melayu kaya mula la non edngki
Quote Acikgomen 18-11-2021 08:15 PM
doubleharmonic replied at 18-11-2021 08:01 PM
eh babi. dok bising kaya luar biasa bagai tapi tak reti2 ke nak buat treatment untuk badan gundu kau ...

Soh la Rina haron catwalk depan heshe
Quote akmal 18-11-2021 08:35 PM
Baik bini raof catwalk dpn raof..suzieryanty hahaha
Quote sarahmirza 18-11-2021 08:40 PM
Orix replied at 18-11-2021 05:43 PM
dia ni gemok betul.....

Tak nampak burung... Ehh
Quote Mulotkoyak 18-11-2021 09:31 PM
Ak nak calon sehat senang die nak jalan pegi rpund kawasan die. Ni badan gempal cmni.  Apooo.. Bdn sendiri xdpt diurus cmne die nk urus satu daerah plak?
Quote naina 18-11-2021 09:34 PM
Semoga kejayaan heols tu dapat dikongsi oleh rakyat. Ambillah gaji separuh je. Separuh lagi kebajikan. Kan dah kaya raya. Sampai gemuk cmtu. Tak kenyang lagi ke
Quote Belibis 18-11-2021 09:59 PM
Decaffeinated replied at 18-11-2021 06:54 PM
noted. at least dia mengaku.

Malangnya berapa kerat jer yang 'diberi ruang dan peluang' iteww.

Lihat semua komen(72)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 09:43 PM GMT+8 , Processed in 0.067709 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top