CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kalau Kapcai Tu Boleh Trade-In Ducati Ok Je" - Ini Reaksi Achey Isu Haram Jual Kapcai

18-11-2021 04:21 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 934| Komen: 7

Description: Tular mengenai isu pengharaman jualan motosikal jenis “kapcai” baru-baru ini, pelawak Achey Bocey berkongsi pandangannya mengenai isu yang sedang hangat diperkatakan itu.
Tular mengenai isu pengharaman jualan motosikal jenis “kapcai” baru-baru ini, pelawak Achey Bocey berkongsi pandangannya mengenai isu yang sedang hangat diperkatakan itu.



Kredit foto: IG Achey

Melihat pandangan yang dikeluarkan pakar perancang pengangkutan yang menyifatkan motosikal “kapcai” sebagai punca berlakunya banyak kematian, pelawak terkenal ini berkongsi pandangannya terhadap hal tersebut.

Menurut Achey, jika motosikal “kapcai” diharamkan begitu sahaja maka apa yang perlu pemilik motosikal sedia ada lakukan sedangkan ramai menggunakan motosikal seperti itu di Malaysia.



Selain itu, Achey juga berseloroh dengan mengatakan jika motosikal “kapcai” boleh di trade-in dengan motosikal yang lain seperti Ducati okey juga, kan?


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dudaberhias 17-11-2021 11:02 PM
statistik memang sebab kapcai ke?
memang kapcai tu tak selamat ke?
Quote timah03 18-11-2021 02:07 AM
dudaberhias replied at 17-11-2021 11:02 PM
statistik memang sebab kapcai ke?
memang kapcai tu tak selamat ke?

Entah lahhhhh... I rasa Malaysia paling tak bijak buat duit....
Sebenarnya senang je nak buat duit dgn perangai rakyat Malaysia ni....
1.siapa yg seksi2 secara terbuka kat media social, saman.
2. Pondan, saman.
3.buang sampah kat dlm kawasan rumah flat, saman 1 building.
4.siapa sebarkan berita palsu, saman.
5.artis komen politik, saman.
Ni sibuk nak kacau motor la... Kereta la...
Quote mojarean_X 18-11-2021 07:11 AM
timah03 replied at 18-11-2021 02:07 AM
Entah lahhhhh... I rasa Malaysia paling tak bijak buat duit....
Sebenarnya senang je nak buat duit ...

Bijak2.
Quote mamapea 18-11-2021 08:43 AM
dok bw motor kapcai la kehulu kehilir mencari rezeki...
Quote CARI-MAL 18-11-2021 04:21 PM
Tular mengenai isu pengharaman jualan motosikal jenis “kapcai” baru-baru ini, pelawak Achey Bocey berkongsi pandangannya mengenai isu yang sedang hangat diperkatakan itu.




Kredit foto: IG Achey




Melihat pandangan yang dikeluarkan pakar perancang pengangkutan yang menyifatkan motosikal “kapcai” sebagai punca berlakunya banyak kematian, pelawak terkenal ini berkongsi pandangannya terhadap hal tersebut.


Menurut Achey, jika motosikal “kapcai” diharamkan begitu sahaja maka apa yang perlu pemilik motosikal sedia ada lakukan sedangkan ramai menggunakan motosikal seperti itu di Malaysia.








Selain itu, Achey juga berseloroh dengan mengatakan jika motosikal “kapcai” boleh di trade-in dengan motosikal yang lain seperti Ducati okey juga, kan?




Sumber: Murai
Quote dudaberhias 18-11-2021 04:22 PM
Urmm ok wak jowo teemor majapahit...
Quote Raline 19-11-2021 09:16 AM
Achey Kongsi Pandangan Isu Pengharaman Jual Motosikal ‘Kapcai’
https://b.cari.com.my/forum.php? ... amp;highlight=Achey

dah ada kut

Lihat semua komen(7)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:38 AM GMT+8 , Processed in 0.064496 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top