CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Untung Lebih 3 Bilion, Pengarah Squid Game Langsung Tak Dapat Bonus

3-11-2021 12:37 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1391| Komen: 10

Description: Biarpun Squid Game merupakan siri paling popular dalam Netflix, pengarahnya, Hwang Dong-hyuk mendedahkan, dia tidak menerima sebarang imbuhan atau bonus daripada gergasi penstriman tersebut.
Biarpun Squid Game merupakan siri paling popular dalam Netflix, pengarahnya, Hwang Dong-hyuk mendedahkan, dia tidak menerima sebarang imbuhan atau bonus daripada gergasi penstriman tersebut.


Bercakap kepada  sebuah portal antarabangsa baru-baru ini, Dong-hyuk berkata, dia bukanlah seorang yang kaya-raya tetapi apa yang dimiliki dalam kehidupan sekarang sudah lebih daripada mencukupi.

“Saya tidaklah kaya mana tetapi apa yang saya ada sudah lebih daripada mencukupi.

“Ada makanan yang mencukupi di atas meja dan tiadalah sampai Netflix beri saya bayaran bonus. Netflix bayar saya mengikut apa yang termaktub dalam kontrak asal,” kata lelaki berusia 50 tahun itu.




Mengimbau pengalaman duduk di bangku pengarah untuk siri berkenaan, ujar Dong-hyuk, situasi yang dialami memang sangat memenatkan daripada pelbagai aspek.

“Sangat memenatkan dari segi fizikal, mental dan emosi. Saya selalu sahaja ada idea untuk buat semula setiap episod ketika mengarahkan siri berkenaan. Jadi, kerja bertambah rumit,” katanya.

Berkongsi tentang perjalanan pahit yang terpaksa ditempuhi sebelum kejayaan Squid Game, Dong-hyuk mendedahkan, pernah satu ketika, dia terpaksa membuat pinjaman bank kerana kesempitan hidup.

Ujarnya, dari situlah timbul idea untuk membikin filem Squid Game iaitu pada 2009 yang menjadi fenomena global.

“Dari segi kewangan ketika itu, saya memang miskin. Ibu saya bersara dan waktu sama, saya waktu itu sedang bekerja untuk satu filem namun gagal kerana masalah kewangan.

“Kami sekeluarga tidak bekerja selama setahun. Kami terpaksa berhutang dan buat pinjaman – ibu saya, diri saya sendiri dan nenek,” katanya.

Squid Game kini merupakan siri paling ‘bernilai’ Netflix mengatasi Bridgerton. Dianggarkan, keuntungan yang diraih Netflix hasil penerbitan siri berkenaan berjumlah AS$ 887 juta (RM3.6 bilion) – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote darkershadow 3-11-2021 12:40 PM
Hello i like squid game
Quote KamikuP 3-11-2021 01:17 PM
I like it too. Org tu tu terpaling mastermind. Dah tua nak main game lagik
Quote hashashes 3-11-2021 01:18 PM
Owh dia terima bayaran ikut kontrak asal. So fair to both sides la takde dakwa dakwi. Kalau Netflix nak bagi lebih, tu atas budi bicara diorang
Quote tagas 3-11-2021 03:26 PM
aku layan episod 1,2 then last episod

malas nak bermaraton jauh2
Quote OnADiet 3-11-2021 03:52 PM
gg kesian la dia
Quote matjerk 3-11-2021 04:38 PM
tagas: aku layan episod 1,2 then last ...

Pls consider layan episod 6. Sedih.
Quote nakkomenjugak 4-11-2021 10:46 AM
Sampai sekarang tak tengok lagi cite ni haha
Quote Lagubestbest 5-11-2021 01:35 AM
msti netflix cawangan korea makan besar ape.. hanat ar tak bagi bonus.
Quote Normabaru 5-11-2021 08:31 AM
Ada kata ritu sama mcm cite jepun.. Kaka norm tgk cite jepun tu.. Gila xsama dan sgt xbest.. Cite jepun tu masuk2 terus bunuh2 plot xdeveloped dgn baik. Lagu xsedap n hantu dia hodoh..buang masa kaka sungguh!

SG ni even kejam n nama cite ntah hape2 tp cite dia proper sikit la.. Masuk game sbb nk ubah hidup. Oklaaa...

Dr yang jepun tu gi sekolah tetibe xblh kuar kelas..pastu darah sume jadi bebola guli? Apoo
Quote Normabaru 5-11-2021 08:32 AM
3bil untung.. perghh..

team netflix xpyh keje dh laaa seumur hidup..

Lihat semua komen(10)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2021 04:54 PM GMT+8 , Processed in 0.074603 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top