CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Suspek Serangan Kereta Api Tokyo Nak Cipta Semula Adegan Filem Joker 2019

2-11-2021 01:21 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1957| Komen: 11

Description: Suspek dalam insiden serangan kereta api ekspres di Tokyo, Kyota hattori mengaku meniru watak "Joker", penjahat dalam siri buku komik dan musuh Batman, dalam kejadian pada malam halloween.
Suspek dalam insiden serangan kereta api ekspres di Tokyo, Kyota hattori mengaku meniru watak "Joker", penjahat dalam siri buku komik dan musuh Batman, dalam kejadian pada malam halloween.


Sekurang-kurangnya 17 cedera dalam kejadian itu di mana seorang lelaki warga emas kini dalam keadaan tidak sedarkan diri.


Kredit foto: Sportskeeda

Pada Ahad, polis Tokyo menahan seorang pemuda yang mengacukan pisau ke arah penumpang di dalam kereta api berkenaan dan kemudian menyimbah bahan mudah terbakar.

Lelaki itu juga dilaporkan telah menyembur asid hidroklorik di dalam sebuah kereta.



Kredit foto: Nikkei Asia

Menurut Kyodo News, penyerang memberitahu penyiasat bahawa dia cuba berpakaian seperti Joker yang memakai sut ungu dalam komik.

Suspek juga berhasrat untuk mencipta semula adegan filem Joker 2019.


Kredit foto: The Guardian

Dua jam sebelum melakukan jenayah itu, Hattori melawat wad Shibuya, tempat halloween disambut secara meluas sebelum pandemik COVID-19.


Sumber: AWANI

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KIM.K 2-11-2021 01:24 PM
Katanya dia tikam org ramai. 6 org parah
Rasanya pengaruh joker dgn squid game
Sinonim dgn tren
Quote nuralisa 2-11-2021 01:59 PM
Kena pulak time halloween
Quote Perawankota 2-11-2021 02:34 PM
Risau aku kes2 mcmni
Quote NinjasinPajamas 2-11-2021 05:40 PM
Joker yang kena
Quote MarioKarts 2-11-2021 06:09 PM
gila betul org tu
Quote Carcosa 2-11-2021 11:39 PM
Mental.
Taksub sgt. Sian org2 dlm train tu. Alhamdulillah me'ols tak nampak budak kecik masa diorang tgh lari away from the fire
Quote Adrif 3-11-2021 12:25 AM
dah tengok video haritu. train terbakar, pembunuh kat hujung
mangsa lain dengan tenang beratur melompat keluar ikut tingkap train.

kalau aku tak tau la. dah panik, silap2 pintu train pun tercabut aku tendang
takpun kalau orang lain panik, rasanya aku dah mati kena pijak kat lantai
plus, mesti ada sorang dua yang cuba jadi hero pegi lawan orang jahat. alih2 kiok kena tikam. dunia sebenar bukan macam movie deknon. flying kick awak tu takde effect. jatuh tergolek dog sia2 je
Quote CikYaYaYa 3-11-2021 12:30 AM
Taksub sangat dengan watak dalam film or komik smpai jadik mcm.nie.. Myusahkann org
Quote edayildiz 3-11-2021 12:38 AM
some people are just born to be evil
Quote sambaldurian 3-11-2021 07:16 AM
feeling2 orang yang baik tersakiti la ni. sebaik ramai selim melim , boleh keluar ikut tingkap. tu sbb penting jaga badan, berguna jgk time kecemasan.
Quote nakkomenjugak 4-11-2021 02:41 PM
Halah3.... Nak jadik jokerrr laa pulakkk
Your existence is a whole ass joke itself.

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:30 AM GMT+8 , Processed in 0.067879 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top