CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Kenapa Mesti Salahkan Wanita Hamil Jika Gambar Masuk Dalam FB Koleksi Mak Buyung?

2-11-2021 01:12 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6145| Komen: 59|Original author: Oleh: LilRose

Description: Bukan kanak-kanak sahaja mampu merangsang nafsu golongan ‘pedofilia’, malah ada satu lagi golongan dikenali sebagai 'maiesiofilia' yang tergoda dan berghairah apabila melihat wanita hamil.
Kredit foto: Twitter


Bukan kanak-kanak sahaja mampu merangsang nafsu golongan ‘pedofilia’, malah ada satu lagi golongan dikenali sebagai 'maiesiofilia' yang tergoda dan berghairah apabila melihat wanita hamil.

Bukan perkara baru, namun golongan ini sekali lagi menjadi perhatian apabila kewujudan laman Facebook memaparkan foto candid ibu hamil terbongkar.







Kredit foto: Twitter

Seorang pelayar Twitter berkongsi mengenai laman Koleksi Mak Buyung Malaysia yang diletakkan dalam mod privasi untuk memberi kesedaran kepada orang ramai supaya lebih berhati-hati.

Jijik melihat tangkap layar sebagaian komen yang ditinggalkan di laman berkenaan. Penuh dengan komen lucah!






Kredit foto: Twitter

Malah, lebih menyakitkan hati apabila ada pihak meletakkan kesalahan sepenuhnya ke atas golongan wanita hamil kerana 'menampakkan bentuk perut' mereka. Siap ada yang berkongsi mengenai kamera kecil untuk menghendap dan mengambil gambar bahagian sulit wanita.






Kredit foto: Twitter

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi, sekali gus mencetuskan kebimbangan di kalangan warganet.

Kalau sarat mengandung pakai jubah besar tetap nampak perut macam mana? Salah perempuan juga? - CARI 

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Friska 2-11-2021 01:22 PM
Duh saya lagi hamil, ntar ada yang ambil foto saya masuk ke FB ini
Quote krustykrab 2-11-2021 01:22 PM
Tah la nk ckp..bukan tak de pakaian yg sesuai kdg tu saja bangga nk tayang hasil senggama..pd pendapat aku ibu2 hamil lg sesuai pakai blouse & pants yg longgar labuh dr dress/jubah yg jelas menampakkn bentuk badan.
Jgn pulak acik2 asik sibuk dgn lengan & kaki org tp benda lg dasyat dr ni buat2 x nmpk.
Quote sharlenetexas 2-11-2021 01:26 PM
Friska replied at 2-11-2021 01:22 PM
Duh saya lagi hamil, ntar ada yang ambil foto saya masuk ke FB ini

Bila nak beranak sis?
Quote MeghanK 2-11-2021 01:29 PM
jahanam betul komen2 jantan kat atas tu..semoga bini korang kena kacau ngan jantan sangap macam korang jugak
Quote KIM.K 2-11-2021 01:30 PM
Ce tunjuk sikit pakaian ibu mengandung yang patuh syariah tak dedah belly button tu. Tak paham

Si ain ni aku risau attract pemangsa. Hijau lg
Quote ellejo 2-11-2021 01:34 PM
aku pernah pakai bodycon dress masa mengandung anak kedua. terperasan seorang laki ni duk usha je perot aku. lepas tu mmg aku tak pakai baju ikut badan bila pregnant. tobat weh.
kalo hensem takpe. takde la rasa luak sangat. ni rupa indon naik darat tak maula.
aku tak suka difetish orang takde rupa. zizikkkk
Quote Friska 2-11-2021 01:35 PM

Estimated due date Senin 21 Maret 2022
Quote Suchi 2-11-2021 01:49 PM
Edited by Suchi at 2-11-2021 01:56 PM

Dari dulu lagi ada group gini lepas kena tutup buat lagi.
Mesti bersepah kan gambar influencer socmed yg suka tayang perut boyot kat situ terutama yg seksi2 tu. mentang2 perut dia tak merekah sebolehnya nk pakai baju 2 pcs jaa ala2 omputeh kononnya.

Yg jantan melayu sangap ni mmg fetish ngn pompuan bertudung ngandung je ke?
Memang ada kan yg fetish ngn org yg bertudung.
Tu gaknya dlm group tu byk gambar acik2  bertudung jaa tp perut boyot ler.
Masalahnya acik2 yg dorang geram kalau ngk ke gambo alahai tak seksi langsung body.
mcm hat komen underbelly tu cam tu pun bleh teransang kalau acik tu body cam kylie jenner ke munasabah gak nak teransang.
Quote Suchi 2-11-2021 01:53 PM
Friska replied at 2-11-2021 01:22 PM
Duh saya lagi hamil, ntar ada yang ambil foto saya masuk ke FB ini

Kalau takde post gambar kat socmed toksah lerr risau.
Dorang tu pun memilih gak nak hat belly bulat la belly besar la belly lonjong la jd tak semuaa gambar mak buyung ada situ.


Quote edayildiz 2-11-2021 01:57 PM
maiesiofilia?baru tau ada term ni
mcm2..post sesekali gmbo perut ok kot..bkn senang nk pregnant
Quote lyshafull 2-11-2021 02:02 PM
At the end prmpuan gak salah huhuhuh yg laki amik gamba bayk2 tu ade org amik tindakan x? Dh la amik gamba senyap2 mcm tu so malaysia ni dh x selamat ke .. kene pakai jubah purdah ke supaya laki2 bodoh nie x amik gamba … laki horny makin banyk last sekali prmpuan yg slah bullshit …
Quote awanysss 2-11-2021 02:58 PM
ellejo replied at 2-11-2021 01:34 PM
aku pernah pakai bodycon dress masa mengandung anak kedua. terperasan seorang laki ni duk usha je pe ...

hahahahha ayat last uols tu menghina dalam kehinaan betul
Quote Mooverine 2-11-2021 02:59 PM
tYPICAL. Mangsa dipersalahkan. Biasalah, ramai sangat perasan diri tu bagus kan.
Macam bangga diri pula bila cakap " tu la pakai ketat-ketat lagi. Aku ngandung, pakai seluar slack, baju loose"..  
kalau la orang-orang tu sedar, tak semua orang yang mengandung tu pakai baju ketat-ketat bodycon .. ada yang pakai baju dress biasa ja tapi dah sarat kan, nampak shape perut tu.


Quote lattehazelnut 2-11-2021 03:21 PM
Kau pakai telekung pun bole jd modal..
Xyah la nak salahkan bju ke apa..
mat saleh selamba je post gambar preggy bogel.. xde pulak komen lucah..
N dia xletak pun gambar omputih or freehair ke..
Quote Thunderclouds 2-11-2021 04:20 PM
Xmustahil yg bkuntum kat page ni adalah muka2 yg sama bkuntum kt ig lizzy tan sambil hari2 up status hadis.
Quote Kurex 2-11-2021 04:38 PM
Meh sini aku potong punai korang yg busuk hancing kotor & ada taik palat tu.. jijik yach!
Quote evlinne 2-11-2021 05:01 PM
Suchi replied at 2-11-2021 01:49 PM
Dari dulu lagi ada group gini lepas kena tutup buat lagi.
Mesti bersepah kan gambar influencer socme ...

Jantan hanat mcm gini kalau nampak babun bunting pun agaknya bleh horny
Teruk btul fetish dorang, gambar bini org pun jadi modal
Quote ketupatnasi 2-11-2021 05:02 PM
Yang kena candid tu memang kasehan betul!!
Antara benda paling stress masa ngandung adalah nak cari baju yang sesuai. Baju longgar pun kadang rasa rimas tercekik.
Quote evlinne 2-11-2021 05:04 PM
ellejo replied at 2-11-2021 01:34 PM
aku pernah pakai bodycon dress masa mengandung anak kedua. terperasan seorang laki ni duk usha je pe ...

Hahahaha tergelak iols baca cite uols
Mesti jejant muka hauk tu geram je tengok uols tgh bunting pakai dress sambil imagine bukan2

Lihat semua komen(59)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 06:46 AM GMT+8 , Processed in 0.077300 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top