CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Saya Sendiri Terkontang-Kanting Apatah Lagi Nak Jaga Orang Lain,"- Mk K-Clique

2-11-2021 12:39 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2528| Komen: 15

Description: Penyanyi rap yang sohor dengan kumpulan KClique, MK,25, mengaku sehingga kini masih belum bersedia berkongsi perihal peribadi apalagi membabitkan soal cinta atau urusan hasrat berumah tangga dengan ma ...
Penyanyi rap yang sohor dengan kumpulan KClique, MK,25, mengaku sehingga kini masih belum bersedia berkongsi perihal peribadi apalagi membabitkan soal cinta atau urusan hasrat berumah tangga dengan mana-mana wanita.


Kata MK dengan nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin Hamdan ini, dia memilih pendekatan itu kerana meletakkan keutaman pada keluarga dan peminat yang selama ini telah memberi sokongan terhadap kerjaya seninya.

Foto: IG

“Beginilah, saya sendiri pun masih terkontang-kanting apatah lagi nak jaga orang lain. Nak dirikan masjid atau berkeluarga bukan satu perkara yang mudah. Banyak aspek yang perlu diperbaiki dalam diri ini.

“Saya nak kumpul duit untuk keluarga dan orang-orang sekeliling yang saya sayang terlebih dahulu. Keluarga di Sabah pun perlukan banyak bantuan terutama pada waktu sekarang disebabkan pandemik Covid-19,” katanya.

MK berkata demikian ketika ditemui pada majlis pelancaran 2 Juta Bangkit Belajar PTTI minggu lalu di ibu negara yang menyaksikan dia dan rakan seperjuangan, Iman Troye dilantik sebagai duta.



Selain itu, MK juga sedar sebagai artis dan selebriti, tentu dirinya tidak dapat lari daripada pertanyaan yang menyentuh perihal peribadi terutama mengenai siapakah wanita yang kini bertakhta di hati.

“Cukup untuk saya katakan, buat masa sekarang, saya sedang dalam proses memperbaiki diri. Orang-orang sekeliling yang rapat dengan saya semua saya jaga perasaan mereka.

“Kalau orang tanya saya sudah berpunya atau belum, saya tak berani nak jawab. Saya nak perbaiki diri terlebih dahulu. Jadi lebih baik untuk diri sendiri barulah untuk orang lain.

“Saya tak ‘single’, ramai penyokong. Saya nak tonjolkan imej baik dahulu dan kemudian mungkin baru boleh masuk cerita yang seterusnya (cinta),”katanya.



Dalam pada itu, MK juga mengulas pandangan warganet mengenai gaya dan percubaannya dalam bidang lakonan menerusi drama berjudul The Hotel yang disifatkan masih kaku atau ‘kayu’.

Menganggap segalanya sebagai satu proses pembelajaran, MK sedar masih banyak yang perlu diperbaiki daripada aspek mutu lakonannya.

“Biasalah kalau ada yang kritik kayu. Tidaklah kayu sangat kan, tapi rasanya mungkin perkataan yang sesuai ialah kurang berpengalaman.

“Bagi saya, langkah perlahan-lahan itu tidak mengapa. Sekurang-kurangnya sekarang dah ada pengalaman. Kayu atau apa, nanti lama-lama keluarlah bunga, keluarlah daun,”katanya.



Selain itu, MK mengaku kini sangat seronok berpeluang menceburi bidang baharu namun sedang berusaha untuk memperbaiki diri demi menghargai jasa dan sokongan para peminat dan pengikut.

“Saya ambil kelas lakonan bersama Nabila Huda. Noki pun ambil kelas lakonan dengan dia. Apa pun, nyanyian tetap nombor saya. Rap itu jiwa sekarang cuma sekarang, kita ikut sahaja mana rezeki yang ada.

“Jujurnya, saya seronok berlakon sebab dapat kenal orang, menjiwai watak dan keluar daripada zon selesa. Kalau ada peluang untuk berlakon lebih banyak projek selepas ini, saya akan teruskan dan pertimbangkan,” katanya. -CARI

Sumber: Utusan Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Perawankota 2-11-2021 02:40 PM
OK MK.. Actually MK tu stands for what eh
Quote wtvmjls 2-11-2021 02:43 PM
apooo dok twist ayat lagu tu. btw geli betul style caption first post tu hahah
Quote dudaberhias 2-11-2021 02:45 PM
masalahnya sape yang suruh ko kahwin dan bergirlfriend dekkk??

setakat acik2 tanya bila nak kahwin tu dah memang acik2 marhaen punya template... tak payah jawab pun takpe...

deorang tu takde benda lain nak tanya...
itu je boleh fikir masa nak tanya soalan so itu je la deorang tanya...
dah kahwin nanti di tanya pula bila nak ada anak... dah ada anak nanti di tanya pula bila nak ada cucu...
dah ada cucu nanti di tanya pula bila nak mati... agittew la putarannya...
Quote awanysss 2-11-2021 03:02 PM
semoga kita berjodoh.
meols ada soft spot kat chuols jugak walaupun chuols pakai emas..
nanti dah kawin meols amik semua ye
Quote slyfynx 2-11-2021 03:34 PM
Perawankota replied at 2-11-2021 02:40 PM
OK MK.. Actually MK tu stands for what eh

M dari nama die, Muhammad Hairi Amin.
K dari nama mak die, Kamariah.
Quote Kurex 2-11-2021 04:40 PM
Bila nak leak video dia?
Quote deejavu01 2-11-2021 04:48 PM
Kurex replied at 2-11-2021 04:40 PM
Bila nak leak video dia?

Belum ada lagi
Quote musangbodoh 2-11-2021 08:36 PM
1.6M wow....
Quote Perawankota 2-11-2021 10:14 PM
slyfynx replied at 2-11-2021 03:34 PM
M dari nama die, Muhammad Hairi Amin.
K dari nama mak die, Kamariah.

Lorrrr.. Cenggituh
Quote Tinot7 2-11-2021 10:40 PM
awat slalu ada benang psl dia nih? glamer ke dia nih?
Quote 3480 2-11-2021 11:18 PM
Gold betui ka zhulian tu.. ahahahaha
Quote -Suri- 3-11-2021 12:30 AM
Dia pakai emas 18k ke tu?
Quote dani-rox 3-11-2021 01:40 AM
mungkin ai tak reti berpesyen, tp ai iz kenot tengok spek stail mcm tu.
mcm org tua2 jah, spek ketua kampung ala2 drama 80an gituhh.
Quote nakkomenjugak 3-11-2021 06:50 AM
Sape tanya dekkk?
Quote tobobon 3-11-2021 09:02 AM
slyfynx replied at 2-11-2021 03:34 PM
M dari nama die, Muhammad Hairi Amin.
K dari nama mak die, Kamariah.

Kelasssss..no wonder kat phone dia letak nama mak dia Syurga




Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 07:26 AM GMT+8 , Processed in 0.068137 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top