CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Penat B*d*h,"- Yah Kuchai Kecewa Cerita Lain, Tajuk Lain

28-10-2021 12:45 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 5233| Komen: 30|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Pelakon watak Yah Kuchai, Afea Deanna Baharudea bengang dengan laporan sebuah portal yang membuat tajuk yang tidak kena mengena dengan temubualnya sebelum ini.Menerusi ciapan di Twitter, Afea mengatak ...





Pelakon watak Yah Kuchai, Afea Deanna Baharudea bengang dengan laporan sebuah portal yang membuat tajuk yang tidak kena mengena dengan temubualnya sebelum ini.

Menerusi ciapan di Twitter, Afea mengatakan penat temubual, tetapi lain yang diceritakannya.

Foto :Twiter

Bagi Afea, temubual tersebut untuk menceritakan kembali kenangannya bersama arwah Mamat Khalid dan dia bersungguh-sungguh meluahkan kegembiraanya dapat bekerjasama dengan seniman tersohor itu.

Segala-gala cerita itu ditulis dalam artikel, namun tajuknya sahaja yang kurang disenangi.

"Story dah helok dah..dh cantik..sekali tengok headline...WOI..OTAK AKU NAK NANGIS WOI,"

Bagaimanapun, kemarahannya reda apabila portal itu menyiarkan rakaman menerusi Youtube dengan lebih menarik dari sebelumnya.

Apa pun, watak seperti jiran kita, Yah Kuchai antara yang sukar ditonton selepas ini kan? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Cik_jantung 28-10-2021 12:59 PM
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 02:44 PM

..........
Quote musangbodoh 28-10-2021 01:14 PM
aku sorang je kot yg x tgk movie nie lg
Quote cap_ayam 28-10-2021 01:20 PM
rasanya media yang sama juga keluarkan news pasal anak pelakon hindustan yang masuk lokap sebab mendadih. ada je perkembangan pasal anak dia.. tak selera makan lah.. beli makanan kat lokap lah.. penting ke berita ni?
Quote Tokeybundle 28-10-2021 01:35 PM
Biasala tu.wartawan sangkak
Tajuk nak tarik pembaca
Tp isinya lain
Quote TeropongThaico 28-10-2021 02:13 PM
musangbodoh replied at 28-10-2021 01:14 PM
aku sorang je kot yg x tgk movie nie lg

Ai pun tak tengok lg sis muss..

Dlm yt takde jumpa pun lg. Dpt tengok teaser jer. Hampeh betul. Bila deols nak huplod
Quote TeropongThaico 28-10-2021 02:18 PM
Apsal wartawan nih. Nak tunjuk si yah ni tak cerdik ke gi buat tajuk gitu. Macam takde cerita lain dia nak share ttg arwah.

Lepas ni susah dah le nak tengok muka2 cam yah ni kat mobi dah ye. Harap anak arwah yg nak take over tu kekalkan la watak2  gini. Ai tak minat cita kayangan yg terawang2 sgt
Quote TeropongThaico 28-10-2021 02:20 PM
musangbodoh replied at 28-10-2021 01:14 PM
aku sorang je kot yg x tgk movie nie lg

Ai pun tak tengok lg sis muss..

Dlm yt takde jumpa pun lg. Dpt tengok teaser jer. Hampeh betul. Bila deols nak huplod
Quote TeropongThaico 28-10-2021 02:22 PM
Ler.... Apsal komen ai tungging terbalik.
Sowi tt ai is compius nau
Quote prince_marhaen 28-10-2021 02:42 PM
Musim wartawan dan editor bodoh kembali lagi...dulu dah reda sekejap sebab clickbait macam sial, sekarang muncul balik tajuk clickbait macam tu, sampai nampak artis atau selebriti bodoh-bodoh alang, lepas artis kena hentam, interview lagi, bubuh tajuk macam cibai lagi.... Tadi pun aku fed-up buka socmed semua link daripada semalam cerita Bebal nak kawin puki bertepung Mek Bida, takpun cerita pukimak anak Shah Rukh Khan tak habis2 sampai nak hantar makanan pun nak buat berita baru.... apa ke siallah... oh ye...page MStarrrrcirit.
Quote makton 28-10-2021 03:31 PM
yah kuchai ni berlakon movie ape? aku mcm tak dpt nak tangkap watak dia dlm movie MK ni
Quote kucingitam 28-10-2021 04:24 PM
TeropongThaico replied at 28-10-2021 02:13 PM
Ai pun tak tengok lg sis muss..

Dlm yt takde jumpa pun lg. Dpt tengok teaser jer. Hampeh betul.  ...

movie apa tajuknya?
Quote nakkomenjugak 28-10-2021 05:28 PM
Cerita apa sheol berlakon
Quote spankee_fili 28-10-2021 07:56 PM
Kampung Pisang Bersiri siri yang ada Yah Kuchai ni
Movie apa taktau la pulak
Tagline “mee kari kuah laksa”
Quote Suchi 28-10-2021 08:00 PM
makton replied at 28-10-2021 03:31 PM
yah kuchai ni berlakon movie ape? aku mcm tak dpt nak tangkap watak dia dlm movie MK ni

Yah kuchai watak baru mamat khalid kenalkan dlm kg pisang.
Kat astro sblm ni ada drama kampung pisang bersiri2.
Pelakon rata2 yang sama mcm zombie kg pisang/hantu kak limah.
Kecuali hat dah meninggal dia gantikan la dgn org lain dan tambah bbrp watak baru.
Ada berapa belas episod tah tiap episod berbeza la antu yg buat kecoh kat kg pisang tu.
Cth minggu ni org minyak, minggu depan pocom plak.
Yah kuchai cam tak berapa betul skit laa, kalau ikut kata ayah angkat dia yah tu jatuh masa dilahirkan.
Ada gak yg kata dia penah bertunang dulu. Tunang dia seorang pejuang.Tapi tunangnya mati di medan perang rasanya.
Pejuang parti komunis malaya
Quote Suchi 28-10-2021 08:07 PM
spankee_fili replied at 28-10-2021 07:56 PM
Kampung Pisang Bersiri siri yang ada Yah Kuchai ni
Movie apa taktau la pulak
Tagline “mee kari kuah ...

Movie yg 18 puasa tu dan muzikal raya di kampung pisang.
Dedua ni tayang kat astro first masa puasa n raya aritu.

Yah ni yg iols tau asalnya wat part time kat cafe Sarang art hub hat mamat khalid punya tu.
Dia student upsi bakal cekgu gituh.

Quote spankee_fili 28-10-2021 10:04 PM
Suchi replied at 28-10-2021 08:07 PM
Movie yg 18 puasa tu dan muzikal raya di kampung pisang.
Dedua ni tayang kat astro first masa puas ...


Ahh ye 18 puasa ada, kaki ponteng puasa jugak
Ada scene dia ingat DUKE nak ngorat dia

Yah ni kelakar dia kat kesengalan dia tu
Orang kata dia kat luar memang sengal2 sikit, arwah tengok cara dia bergaul sesama staf belakang tabir tu yg nampak bakat dia

Muzikal tu iols tak tengok la pulak, menarik ke?
Quote Suchi 28-10-2021 10:24 PM
spankee_fili replied at 28-10-2021 10:04 PM
Ahh ye 18 puasa ada, kaki ponteng puasa jugak
Ada scene dia ingat DUKE nak ngorat dia


Tengok, sapa yg suka dengo lagu raya mmg layan laa
Kebetulan lak kan raya pkp, teringat la kat kg halaman.
Banyak lagu2 best dinyanyikan oleh pelakon tu sendiri.
Seronok teringat kg sbb dia tunjuk persiapan penduduk kg pisang buat persiapan raya.
So masing2 bergotong royong laa, masak juadah raya.
Ada scene malam raya yg syahdu dan lucu bagai terutama scene cik purnama ngankut tilam bantal ngn bag baju malam raya sbb kena halau ngn bini dia sbb kantoi g dangdut kot.
Ke sana sini dia ngangkut tilam tu sampai ke pagi raya pun hahah.
Watak bini dia nama yam tapi tak nampak muka laa,rupanya yam tu mmg nama sebenar arwah isteri cik purnama/dewa sapri dlm dunia sebenar.
Kira dorang buat tribute utk arwah isteri pelakon tu.

Quote TeropongThaico 28-10-2021 11:30 PM
kucingitam replied at 28-10-2021 04:24 PM
movie apa tajuknya?

18 puasa di kg pisang sis.
Itu hari cari tak jumpa. So ingat next year ada kot.
camni le nasib org takde prope tv meleis punya link. Harap kat yt gitu je.
Quote blue^panther 29-10-2021 01:26 AM
musangbodoh replied at 28-10-2021 01:14 PM
aku sorang je kot yg x tgk movie nie lg

Aku pon tak tengok jugak, lama tak tgk movie..... Tak kisah la movie melayu ke, dr pkp busy naw naw rasa hidup ni....

Lihat semua komen(30)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 10:08 PM GMT+8 , Processed in 0.199653 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top