CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bagi Nama Anak 'Always Innovation'

28-10-2021 08:35 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1773| Komen: 19

Description: Jakarta – Seorang pengguna TikTok baru-baru ini menjadi tular di media sosial kerana mendedahkan dirinya memiliki nama yang begitu unik, lapor laman Suara.com.
Jakarta – Seorang pengguna TikTok baru-baru ini menjadi tular di media sosial kerana mendedahkan dirinya memiliki  nama yang begitu unik, lapor laman Suara.com.


Menurut pengguna dengan nama samaran @Superjoyul itu, dia memaklumkan bahawa nama sebenarnya adalah ‘Always’.

Namun, netizen yang membaca kenyataan tersebut tidak mempercayainya dan meminta dia menyertakan bukti yang berupa sijil kelahirannya.


Foto: Tiktok

Wanita itu kemudian memuat naik foto sijil kelahirannya yang memaparkan nama penuhnya adalah ‘Always Innovation’.


Netizen yang membaca hantaran tersebut kemudian meninggalkan pelbagai reaksi dan pendapat menerusi ruang komen.

“Mungkin kedua ibu dan bapanya pencinta bahasa Inggeris,” kata seorang netizen.

“Nama anda sangat unik,” kata seorang netizen lain.

Video tersebut telah ditonton lebih 1.2 juta kali dengan lebih 191,000 tanda suka. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KamikuP 28-10-2021 09:00 AM
Satu hari selembar benang,
Satu hari thrad yindon terpampang
Quote ultra78 28-10-2021 09:07 AM
Di Indonesia rupanya. Patut letak PT kat depan, menjadi PT Always Innovation. Dah macam nama company.
Quote Kurex 28-10-2021 11:27 AM
Memang penting ke cerita dari indon ni?
Quote kucingitam 28-10-2021 12:13 PM
teringat filem papadom, nama que haidar dlm tu 'Wajib Tayang'
Quote edayildiz 28-10-2021 12:36 PM
always innovation binti apa..pelikk
Quote nakkomenjugak 28-10-2021 01:09 PM
So baca acaner ni

Olweis innovasyen?
Quote musangbodoh 28-10-2021 01:58 PM
unik nye...tgk muka skit..
Quote stingersyokkk 28-10-2021 02:00 PM
edayildiz replied at 28-10-2021 12:36 PM
always innovation binti apa..pelikk

Binti turki
Quote tikusmontok 28-10-2021 02:41 PM
Kalau tak bodoh bukanlah indon namanya
Quote tikusmontok 28-10-2021 02:47 PM
stingersyokkk replied at 28-10-2021 02:00 PM
Binti turki

Binti benjol aka burger telo
Quote Skuau 28-10-2021 03:01 PM
di Malaysia mereka hanya memanggil dia dgn panggilan.... 'indon'...sahaja.
Quote stingersyokkk 28-10-2021 04:52 PM
tikusmontok replied at 28-10-2021 02:47 PM
Binti benjol aka burger telo

Kau jgn...nanti dia ngadu domba dgn laki turki imaginary dia yg kau nak bully dia...aku tak tahu ok?

Kahkahkahkah
Quote edayildiz 28-10-2021 08:01 PM
euwww
sibuk la ngn laki org..
Quote makneng 28-10-2021 08:08 PM
Ya ampun, ngeri kali namanya
Quote miss_perfect 28-10-2021 08:13 PM
Apa pentingnya cerita picisan dr Indonesia ni masuk CI? pleaselahhhh
Quote Carcosa 28-10-2021 09:40 PM
Kang pegi US, orang panggil dia Miss Always.

Manjanggggg missed
Nak naik bas - lambat tahan, ter miss
Kunci alarm - tak bangun, ter miss
Buat appointment - tak datang, ter miss
Tak kerja sebab malu dgn nama sendiri - Miss Soru

Miss Always.

Quote tikusmontok 29-10-2021 10:13 PM
stingersyokkk replied at 28-10-2021 04:52 PM
Kau jgn...nanti dia ngadu domba dgn laki turki imaginary dia yg kau nak bully dia...aku tak tahu o ...

Mulut bau budu takyah berangan nak berlaki turki...ppn dorang lg lawa2 n mantul
Quote Supersirap 29-10-2021 10:32 PM
x pelik berita ini jika daripada sana
Quote -Suri- 30-10-2021 12:35 AM
Kalau nama2 pelik2 blh teka dah dari mana

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 09:41 PM GMT+8 , Processed in 0.077758 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top