CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Mak Sajat Tidak Seceria Dulu, Anak-Anak Tanya Bila Umi Nak Balik"

28-10-2021 08:29 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 10636| Komen: 128

Description: Ibu kepada usahawan kontroversi Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat berasa sebak mengenangkan keadaan anaknya di negara Australia.
Ibu kepada usahawan kontroversi Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Sajat berasa sebak mengenangkan keadaan anaknya di negara Australia.

Usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri berkata, ibu Sajat tidak lagi ceria seperti dahulu.

“Mak kau (Sajat) tidak seceria macam selalu, namun mereka selalu sahaja memberitahu tentang perkembangan kau, mereka yang beritahu Sajat dah berada di Australia.

“Anak-anak kau pun sama juga, sering bertanya bila Umi hendak balik, rindu kepada Umi,” katanya menerusi ‘live’ di Instagram bersama Sajat sebentar tadi.

Foto: IG


Tambahnya, dia sentiasa mengingatkan Sajat agar sentiasa menjadi diri sendiri dan tidak melakukan sebarang kontroversi yang boleh memakan diri.

“Saya doakan yg terbaik buat Sajat, sentiasa dekatkan diri dengan Allah, selalu buat benda ke arah kebaikan, saya rasa Sajat pun tidak mahu perkara-perkara ini terjadi.

“Sebagai sahabat, saya, isteri sentiasa anggap Sajat sebagai sahabat dunia dan akhirat, jangan dilayan sangat dengan netizen. Semoga Sajat bahagiakan keluarga, kami sentiasa doakan yang terbaik, jangan lupa sembahyang,” ujarnya.

Terdahulu, pada 18 Oktober lalu, Sajat, telah berhijrah ke Australia selepas dipercayai mendapat kelulusan ‘tiket’ kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR).

Sebelum itu, polis turut mengesahkan Sajat ditahan di sebuah kondominium mewah di Bangkok, Thailand bersama seorang lelaki berperwatakan seperti wanita warganegara tersebut ketika serbuan pihak imigresen Thailand pada 8 September lalu.

Pada 9 September lalu, Sajat didakwa di mahkamah Thailand atas kesalahan berkaitan Imigresen di negara berkenaan dan dibebaskan sehari kemudian dengan jaminan AS$2,000 (RM8,343) yang dibuat oleh seorang warga tempatan.

Kosmo! baru-baru ini, melaporkan Sajat bakal tersenarai dalam kalangan individu muflis di negara ini selepas pemfailan pemiutang dilakukan terhadapnya di Mahkamah Tinggi di sini – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote apedehal 28-10-2021 08:37 AM
Makpak dia bongok kan..kemain dlu mati matian cakap ank tu khunsa. Skang bamjat tu da ngaku trans pe cer..kifarah la macik nk sedih2 pun
Quote laksmanabentan 28-10-2021 08:45 AM
apedehal replied at 28-10-2021 08:37 AM
Makpak dia bongok kan..kemain dlu mati matian cakap ank tu khunsa. Skang bamjat tu da ngaku trans pe ...

mak dia kan yang nak kata nak cili mulut siapa kata anak dia tu laki kannn...
nahhh skrg ambik.... sajat sendiri mengaku, apa lagi....
p la cili mulut sajat tuh...

oppsss... maaf ya acikk...
Quote KamikuP 28-10-2021 08:58 AM
On the other hand, mak bapak mana yg tak sayang anak oiii cuollss.. even anak dia penagih tegarpun tetatp nak beking anak...
But in this case cewah ckp inggeris pulok, mak bapak sajat mungkin dah nasihat tapi tak jln  peponen ni kan fefeling dia je yg betul khennnnnnnnn
Quote makton 28-10-2021 09:03 AM
aku tak leh la tgk muka mak bapak sajat ni.
anak tu dah terang2 salah. tp yg mak bapak nya pun ....
alahaiiii tak sanggup aku nak habiskan ayat
Quote nolya 28-10-2021 09:05 AM
Apa yg terjadi adalah pilihan Sajat sendiri. Doakn aje yg terbaik buat anak. InsyaAllah, nanti mak cik, pak cik, anak2 boleh pergi cuti2 Australia.
Quote Buritan 28-10-2021 09:08 AM
apedehal: Makpak dia bongok kan..kemain  ...


Dah suka sgt cabar sana sini sinun.. nak.jd pompuan jd ajelaa.. itu dose ko dgn Allah.. mulut srlupe longkang pas tu play victim.. ape punya pundeklaa..mak bpk ko pun sama jugak naik..asyik menangkan anak..patut mak pak tuu pun patut tereban ke ostolia jugak..
Quote prince_marhaen 28-10-2021 09:13 AM
Janji masyukkkkkkkkkkkkk kan acik....takyah lah feeling sedih sangat, nampak propa tau. Acik kan kata nak cili mulut netizen...haaaa!

Me'ols cuma ada soft-spot dekat Ika je, sebab dia pun kuasekkk nak layankan ting-tong puki sumbat nih.
Quote She-Ra 28-10-2021 09:21 AM
dulu kemain makpak marahkan netizen dan beria kata Bangjad tu Kakjad
nak cilikan mulut netizen lg kannn...
sekarang, hadapppp... dulu kalau makcik pakcik duk dendiam walaupun kena sogok dek bangjad mesti takde jd gini.. nasi dh menjadi bubor
Quote shida81 28-10-2021 09:24 AM
Mmg x de mak bapak yg x sayang anak.. Yg menerima je Wpun Anak buat salah.. Yg sentiasa support anak... Tp klu ank tu da buat salah mak pak x blh la nk bekap buta2.. Adalah lebih baik waktu tu mak pak sajat x masuk campur..... Klu reporter tny ckp je no komen... Pandai la si sajat tu handle masaalah dia...
Mcm ritrud.. Satu bagus pasal dia mk pak adik badek  dia x pernah mencabup... Pandai2 la si ritrud settlekan masaalah dia.. Dr zaman ngn edel lagi
Quote SeriBunga 28-10-2021 09:29 AM
KamikuP replied at 28-10-2021 08:58 AM
On the other hand, mak bapak mana yg tak sayang anak oiii cuollss.. even anak dia penagih tegarpun t ...

kannn..sama la mcm mak pak ratu semesta alam tu.. anak tukar la p jadik laki pompuan laki pompuan balik. anak tetap anak
Quote Nininooo 28-10-2021 09:30 AM
mungkin sebab mak bapak dia rasa senang. yelah walau anak dia camtu, dia nak apa semua dapat kan.
makanya diam dan terima sajo!
Quote KamikuP 28-10-2021 09:31 AM
SeriBunga replied at 28-10-2021 01:29 AM
kannn..sama la mcm mak pak ratu semesta alam tu.. anak tukar la p jadik laki pompuan laki pompuan  ...

Iyo kan sister si ratu tu walao kejap laki kejap pompuan kejap Jimmy neutron mk pak masih terima seadanya ye dak?
Quote chandrahusin 28-10-2021 09:34 AM
mungkin Sajat ni jenis anak yg ikut je kehendak mak ayah dia
bila dh pindah Aussie susah la mak ayah dia nak bermanja2
Quote epal_putih 28-10-2021 09:36 AM
dulu makcik pakcik juga yg marahkan netizennn
ntahla makcik
dia pon ngaku dia trans.....
tak sebut dah khunza...
Quote pjade 28-10-2021 09:47 AM
mak bapak mmg sayang anak tapi sepatutnya bezakan perbuatan anak tu dengan diri anak tu sendiri. Apa anak ko buat tu salah, ko tak payah nak backup. Boleh je distance kan diri. tapi bukan bermaksud ko berenti sayang anak ko tu. Ni dah ko sama subahat. Ntah pape tah..
Quote opie5662 28-10-2021 09:50 AM
Tak ceria sbb dah tak asyukkk ke.... Tu la, mak bapak pon sama bersekongkol. Ngan anak... Sanggup mengaku anak khunsa demi duit. Igt lagi bapak die cakap masa live, ade org nk tgk poen sajat..... Bapak die kate bg duit dlu... Br boleh.... Haaa... Skrg rasakan la...

Mcm mak bapak safiey tu aku kesian la jgk.. Nampak die berusaha untuk ubah anak die... Walaupon safiey tu tetap jahanam.... Yg mak ayah sajat ni, sanggup biarkan anak bertelekung pegi umrah... Sket pon tak nasihat.... Apooo
Quote liton 28-10-2021 10:02 AM
Edited by liton at 28-10-2021 10:04 AM
apedehal replied at 28-10-2021 08:37 AM
Makpak dia bongok kan..kemain dlu mati matian cakap ank tu khunsa. Skang bamjat tu da ngaku trans pe ...

Mak bapak dia mengaku anak dia perempuanlah.

Celaker jer, dahlah menipu, siap nak cili mulut orang.

Padan muka...kalau tak ceria, sila berambus ikut anak duk australia.

https://youtu.be/3fbf58MJNzk
[youtube]3fbf58MJNzk[/youtube]
Quote manehnya 28-10-2021 10:02 AM
Eh bkn ke ini hasil yg makcik nak
Quote leftenanhensem 28-10-2021 10:06 AM
nolya replied at 28-10-2021 09:05 AM
Apa yg terjadi adalah pilihan Sajat sendiri. Doakn aje yg terbaik buat anak. InsyaAllah, nanti mak c ...

ya betulllllll... kot2 leh ikut migrate ke sana kann who know, doa kan baik2 aaa gitewwww

by the way, mark my words... aku confirm Sajat ngan mamat Lebonan tu akan berpisah sbb kat Australia tuuuu lagi banyakkkk sundel laki heklokkkk

harap2 Sajat masuk Ru Paul u ols hehehe



Lihat semua komen(128)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.069357 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top