CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Kantoi Dadah, Nizam Zaidi Anggap Sebagai Qada Dan Qadar

28-10-2021 08:25 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2914| Komen: 43

Description: Tertangkap dan masih dalam perbicaraan kes dadah membabitkan dirinya bersama dua kru produksi pelakon Niezam Zaidi menerima dan menganggap apa yang terjadi kepada dirinya sebagai qada dan qadar yang ...
Tertangkap dan masih dalam perbicaraan kes dadah membabitkan dirinya bersama dua kru produksi pelakon  Niezam Zaidi menerima dan menganggap apa yang terjadi kepada dirinya sebagai qada dan qadar yang harus ditelan.


Perkara tersebut dinyatakan menerusi hantaran terbaharu dalam Instagram sempena hari lahirnya yang ke-29 semalam.

Pelakon filem Budak Pailang itu turut bersyukur atas segala ketentuan yang diberikan terhadapnya dan menganggap perkara tersebut sebagai sebuah takdir yang tekah ditentukan Tuhan kepadanya.

Foto: IG


“Alhamdulillah, Alhamdulillah atas segala ketentuan takdir qada dan qadar. Alhamdulillah,” ujarnya.


Pada hantaran sama, pemilik nama sebenar Mohd. Niezam Mohd. Zaidi memuat naik video mengucapkan terima kasih kepada semua peminat dan pengikut Instagram atas ingatan dan ucapan hari lahir kepadannya.

“Assalamualaikum, terima kasih banyak-banyak kerana banyak mendoakan untuk saya. Semoga anda semua dirahmati, diberkati oleh Allah SWT,” ujarnya.



Menjengah ruangan komen, rata-rata peminat dan rakan selebriti turut menitipkan doa buat bekas tunang pelakon dan penyanyi, Nonny Nadirah itu.

Terdahulu, Kosmo! melaporkan Niezam bersama pengarah Mohd. Latiff Zami, 49 dan penolong pengarah, Saiful Zaidrin Ismail, 47 telah ditahan pihak polis dalam satu serbuan yang dibuat di sebuah inap desa di Kuala Kangsar pada 7.15 pagi.

Dalam serbuan tersebut, pihak polis menjumpai dadah jenis kanabis seberat 1.45 gram dipercayai milik pelakon dan pengarah terbabit.

Pemeriksaan di bilik penolong pengarah pula menjumpai dadah jenis methamphetamine seberat 0.38 gram.



Ketiga-tiga mereka yang dihadapkan ke Mahkamah Majistret Kuala Kangsar 12 Oktober lalu mengaku bersalah atas tuduhan memiliki dadah.

Pertuduhan dibaca mengikut Seksyen 6 Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952 ke atas Niezam dan Mohd Latiff yang memperuntukkan hukuman denda tidak melebihi RM20,000 atau penjara tidak melebihi lima tahun, atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.



Susulan itu, peguam yang mewakili ketiga-tiga mereka memohon untuk jumlah jaminan diringankan dan Majistret Mohd. Shazmeer Zamhari akhirnya membenar mereka dijamin dengan RM3,000 kepada Niezam, RM2,600 kepada Mohd Latiff dan RM3,200 kepada Saiful Zaidrin, masing-masing dengan seorang penjamin.

Kes disambung pada 1 Disember depan untuk sebutan semula bagi pertuduhan mereka. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prince_marhaen 28-10-2021 09:00 AM
buuuuuuuuuutttttooooo lahh...kau ada pilihan kot...for sure benda tu dah lama ko telan, baru ni je kantoi..makin lama makin kepam, tengok gambar pun sakit hidung pahitttt bau ganjahhhh.. yihhh! Bohsia bohsia boleh la kau kelentong..
Quote KamikuP 28-10-2021 09:01 AM
Patut ler x jadi kahwin mendadih rupanya
Quote Kurex 28-10-2021 11:29 AM
Tapi dia helok.... Kening cantik, penis nalla
Quote azimodin 28-10-2021 11:47 AM
Kawen - takdir
Caras laki orang - pilihan

Kena tahan polis - takdir
Mendadah - OPTION

Sila reflect on OPTION yg ko pilih dari highlight ketentuan takdir. Dah kena tangkap nak acah2 innocent bagai. Booo. Sila blacklist malaun ni dari berkerja dalam industry seni. Sampah masyarakat
Quote buragazz 28-10-2021 11:51 AM
Kurex replied at 28-10-2021 11:29 AM
Tapi dia helok.... Kening cantik, penis nalla

Sampai ke situ ko tau ek Kurex...
Quote Reira77 28-10-2021 12:14 PM
Apa kejadahnya habis tu kalau kau rompak rumah orang. Ohh tu qada dan qadar utk saya. Mmg takdir saya untuk rompak rumah orang.
Quote nakkomenjugak 28-10-2021 12:39 PM
Tetiba qada dan qadar yang disalahkan hihih
Quote 3chanceno 28-10-2021 12:41 PM
Pendoggy agama instead of basikal ?? Dah nama busuk sibuk petik ayat2 quran etc..
Quote lattehazelnut 28-10-2021 12:43 PM
Tunggang agama selagi boleh
Quote mamichik 28-10-2021 12:45 PM
moga dia beroleh hidayah
Quote ais_kosong 28-10-2021 12:47 PM
Cuba mengaku, bertaubat (xmau mendadih) dan move on.

Ni dok merepek qada qadar apo..
Quote Cik_jantung 28-10-2021 12:58 PM
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 02:36 PM

..........
Quote lattehazelnut 28-10-2021 12:59 PM
KamikuP replied at 28-10-2021 09:01 AM
Patut ler x jadi kahwin mendadih rupanya

Nonny pun xbetul kn lpas putus.. mendadih gak kot.. sekarang apa jd?
Quote Aaaaaookkk 28-10-2021 01:10 PM
Tu le.. Mendadih sampai x tau nk beza antara pilihan dgn ketentuan.
Semoga bertaubat. Rugi hidup bergelumang dgn dadah ni. Merosakkan kehidupan.
Quote TeropongThaico 28-10-2021 02:07 PM
Harey sungguh la. Dia yg pilih nak mendadih ada hati nak salahkan takdir ketentuan Allah.
Dah bongok bodo piang lak... Ada otak gi letak dlm tong sampah pastu salahkan takdir. Hapo
Quote SecretLuv 28-10-2021 09:07 PM
Makan apa kulit jadi putih? Dulu kulit hitam. Sekarang dah putih.
Quote Normabaru 28-10-2021 09:13 PM
sampah gini ptt kena budaya kensel mcm kt SK..not ksh yang baik tu..huhuuh
Quote rosannazmia 28-10-2021 09:49 PM
Abis tu dia leh kuar tibi ke lagi chuols?? Latif zami tu leh mengarah lagi ke? Gituuu malaysia culture kannnzz nowadays... Kayyy.. Iols pemaaf, heols mmg ensem n rupa badboi sgt nak wat mcmana kannzz takdir dah heols ensem n rupa badboi..
Quote rosannazmia 28-10-2021 09:56 PM
Normabaru replied at 28-10-2021 09:13 PM
sampah gini ptt kena budaya kensel mcm kt SK..not ksh yang baik tu..huhuuh

Si BI ketua kump ikon (skrg dah former) berbakul kena maki n kansel sbb isap weed, 2 tahun jugala x kuar album or tv..apatah nama idol kump btob, 5 thn penjara sbb isap weed bertahun2 thn lps kantoi.. Kena penjara.. Kat sana jd penagih dadah yela manusia plg hina wujud di muka bumi korea. Sejijik2nya di pandang, seberat2 hukuman walaooopon hisap weed ja Oh KSH rehatlah setahun dua lepas tu comeback with a vengeance

Lihat semua komen(43)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.082825 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top