CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Biadab! 3 Remaja Joget ‘Goyang Pargoy’ Ketika Sambut Maulidur Rasul

25-10-2021 11:29 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3854| Komen: 31

Description: Aksi sekumpulan remaja membuat tarian 'goyang pargoy' di atas pentas pada acara sambutan Maulidur Rasul menerima kecaman hebat netizen yang menyifatkannya sebagai melampau.
Aksi sekumpulan remaja membuat tarian 'goyang pargoy' di atas pentas pada acara sambutan Maulidur Rasul menerima kecaman hebat netizen yang menyifatkannya sebagai melampau.



Kredit foto: IG fakta.indo

Suara.com melaporkan, goyang pargoy merupakan sejenis tarian berentak rancak yang kini tular di TikTok dengan ramai pengguna terikut-ikut untuk menghasilkan kandungan tersebut.

Menerusi satu video di Instagram @fakta.indo, ketiga-tiga remaja tersebut kelihatan sedang asyik berjoget di atas sebuah pentas yang memaparkan sepanduk bertulis acara sambutan Maulidur Rasul.

Lebih mengejutkan, aksi tersebut ditonton orang ramai yang berada di hadapan pentas.



Video tersebut dikritik hebat oleh netizen dengan ramai yang menyifatkannya sebagai keterlaluan.


Sumber: Kosmo

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pekanwoohoo 25-10-2021 11:42 AM
Dekat Arab Suadi pun dah boleh buat konsert, apa nak diherankan
Quote budaktua 25-10-2021 12:13 PM
dh lama geram  nk tunjukkan bakat... maulud pun maulud la.. janji ada org tgk...
Quote eLiaD 25-10-2021 12:51 PM
when muslims in other countries start to hijrah but they start to jahilliyah
RiP
Quote Decaffeinated 25-10-2021 01:05 PM
sambut birthday ni tiru kaper kan?

Quote nakkomenjugak 25-10-2021 01:24 PM
Ala2 funeral upah stripper jahhhh
Selayaknya kena maki
Quote sukacactus 25-10-2021 02:19 PM
Pantang dapat naik stage budak2 ni
Quote auntieagony 25-10-2021 02:28 PM
Hahahaha.... Darah muda yg rebellious.

Astagfirullah... (insaf kejap)

Penganjurlah yg silap tu, diaorg yg masukkan acara tu dlm majlis Maulidur Rasul. Sure lah dah praktis dan buat final rehearsal. Bukannya secara tergempar/spontaneous. MC pun relax jer kat tepi tu.

Mungkin strategi nak tarik remaja2 utk dtg memeriahkan majlis Maulidur Rasul kot?
Hmmm.... nak tambah pahala tapi mendtgkan dosa. Na'uzubillah.
Quote Tokeybundle 25-10-2021 03:07 PM
Tah apa2 punya tarian tah
Tak berbaloi kena kecam sbb bt tarian bodoh tu
Quote tikusmontok 25-10-2021 03:12 PM
Tak bodo bukanlah ndon namanya
Quote nononcrux 25-10-2021 03:19 PM
tikusmontok replied at 25-10-2021 03:12 PM
Tak bodo bukanlah ndon namanya

ya iyalah.. hahah bodoh benak kalau kat indon ni mcm-mcm peel
Quote damsel_fiji 25-10-2021 03:32 PM
dah agak dah..asal tiktok bangang jah mesti dri tanah leluhur
Quote Adrif 25-10-2021 07:30 PM
dulu masa join program persembahan nasyid,
waktu training, raptai, sound test, sume nyanyi lagu nasyid. Bm ada, BI ada.

sekali waktu hari program,
ada satu kumpulan ni, naik pentas, tiba2 diorang bantai goreng gitar, lepas tu nyanyi lagu heavy metal.
yang bodonye, Program Manager dok kalut bising, tapi tak bagi hentikan performance.
MC semua tunggu tepi pentas aman-aman ja. aduhh.

diorang dok tunggu habis performance, nak marah team tu,
tapi budak2 ni dah plan awal2. diorang keluar ikut pintu depan, tak turun ikut belakang dewan.
terus masuk kereta, chow.
audience garu kepala, confuse tiba2 ada heavy metal terselit celah nasyid.
waktu tu Mawi ada, Hafiz Hamidun ada, malu weii.. hahaha

nasib baik aku orang bawahan ja, Program Manager nak pengsan dah stress. kena kipas
Quote Nenasketum 25-10-2021 07:33 PM
Mualaf omputih pulak jadi lebih baik dari yang inherit the religion. Bangang sungguh
Quote miss_white 25-10-2021 07:43 PM
indon suka main tiktok
yg jntn melayu pula suka share tiktok indon
tiktok indon ni kebanyakan nye suka buat aksi lucah
tu yg jntn melayu suka share.kejap2 update tiktok indon
Quote edayildiz 25-10-2021 07:50 PM
kalau nk menari gitu sesuai kalau lagu chicken dance..
Quote CikYaYaYa 25-10-2021 08:55 PM
Acikk frishkaa xnak sampaikann sepatah dua kataa ke psai perangaii orgg2 indon nie.. Btw harap2 xsmpai laa challenge bodoh2 niee kat Malaysiaa
Quote Punat_button 25-10-2021 10:04 PM
tak nak kalah kristen sambut besday jesus korang pun nak sambut besday mohamad ereb saudi tersenyum sinis ja dek


Quote gideoncross 26-10-2021 12:34 AM
budaktua replied at 25-10-2021 12:13 PM
dh lama geram  nk tunjukkan bakat... maulud pun maulud la.. janji ada org tgk...

Cramp prut iol tngok video tu dgn ktawa kat komen uol.
Quote gideoncross 26-10-2021 12:35 AM
CikYaYaYa replied at 25-10-2021 08:55 PM
Acikk frishkaa xnak sampaikann sepatah dua kataa ke psai perangaii orgg2 indon nie..  Btw harap ...

Smnjak 2 mnjak acik Friska msuk sini, sllu je ada brita2 dri negeri ummah leluhur msuk sini.

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2021 06:10 PM GMT+8 , Processed in 0.084331 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top