CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gambar Polis Bantuan Merokok Di Zon Larangan Merokok Tersebar

4-6-2015 10:01 AM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 14945| Komen: 65

Description: Sejak semalam, gambar yang menunujukkan dua anggota polis bantuan merokok di zon larangan merokok tersebar luas di laman sosial.
  

 

Sejak semalam, gambar yang menunjukkan dua anggota polis bantuan merokok di zon larangan merokok tersebar luas di laman sosial.

Memetik daripada laporan Mynewshub, gambar berkenaan yang asalnya dimuat naik oleh sebuah page komuniti di Facebook.  
Sehingga ke hari ini seramai 2700 ribu perkongsian telah diperolehi dan kebanyakan memberi kritikan dan teguran yang pedas terhadap perbuatan anggota polis bantuan terlibat.


"Dia orang memang tak mahu ikut peraturan/undang-undang. Tetapi kita rakyat biasa diwajibkan pula ikut peraturan. Kalau tidak, kena saman," kata seorang pengguna Facebook yang jelas sekali berang dengan tindakan dua anggota berkenaan.


 Meskipun ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati, namun terdapat juga sebilangan pengguna bersikap terbuka memberi saranan agar jangan bersikap hipokrit.

"Jangan jadi hipokrit dan menunding jari terhadap orang lain. Polis juga adalah manusia yang tidak lari dari membuat kesilapan." katanya individu berkenaan.

Bagaimanapun sebagai pegawai beruniform haruslah memberikan contoh dan teladan yang baik kepada masyarakat.

Carilah tempat yang bersesuaian, sekiranya ingin merokok.

Jangan kerana tindakan seperti ini, habis imej polis bantuan dan PDRM turut tercalar. - Cari Infonet

11

Bagus
8

Marah
21

Terkejut
26

Sedih
29

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (114 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote slyfynx 4-6-2015 07:44 AM
Tu lom kire JPJ x pakai seatbelt dgn alasan kalau pakai uniform xpe x pakai.
Parking rata2
Kalau yg ade authority ni mmg selalu melebih2
Quote gaara_X 4-6-2015 07:51 AM
deme nie mmg cam tue.....jadikan iktibar buat kita
Quote enchikfitz 4-6-2015 07:54 AM
Hamjad sgt dgn perangai diorang ni
Quote mrmerell 4-6-2015 08:09 AM
ohh ... ini gambar kat klia2 ... gambar diambil dari kawasan merokok .. tempat polis duduk tu kawasan open area , luar kedai makan , orang lain pun hisap rokok .
Tapi sign dilarang merokok tu agak konfius ... untuk dalam atau luar ... kalau aku , nampak puntung je , atau org lain dah start rokok , aku pun ON aje ...
Quote idadzira 4-6-2015 08:21 AM
maybe no smoking tu utk bahagian dalam, polis2 tu duduk bahagian luar coz obviously lelaki kat sebelah pakai baju coklat tu pun merokok gak.

Quote liyamariska 4-6-2015 09:02 AM
Edited by liyamariska at 4-6-2015 09:03 AM

ni mesti spesis yg amik gambar ni, selalunya depa yg suka amik gambar atau video, pastu edit pastu pi viralkan...

apa yg ai tau kawasan awam mmg dilarang merokok...
Quote kurga 4-6-2015 09:03 AM
alaa..aku pernah nampak... pegawai kesihatan... tangkap orang awam merokok... kira okay la kan... pegawai kesihatan ni dtg..kira x sempat buang la.. diorang akan amik putung tu sebagai bukti.. pastu kena la kompaun brapa ratus ntah.. 300 kot...

yang best nyer plak... masa tu aku tgh minum... depan meja aku ade grup pegawai polis...campur la ngn polis bawahan sekali... aku pon nampak pegawai kesihatan ni.. dok ulang alik kat kantin tu.. dok perati... bajet mesti dia nak ambush la officer tu...

lama gak dia dok ulang alik... kuar masuk... last-2 dia pon kuar.. kenal kan diri...cakap la kat polis tu dia dari kesihatan dan x boleh isap rokok kat kawasan tu dan paling best.. dia bg polis tu abiskan rokok... pastu dia blah... memang cilaker aku ckp kat pegawai kesihatan tu... yg org awam dorang tangkap x da warning.. patut saman je la polis tu..
Quote miabebe 4-6-2015 09:05 AM
Mia xleh tahan bau rokok..finin fale mia lahhhhhh
Quote revolusi_30 4-6-2015 09:10 AM
Dah terang sign dilarang rokok lagi mau rokok.. Pakai uniform lagi.  Penguatkuasa undang2 lagi.
Quote revolusi_30 4-6-2015 09:11 AM
mrmerell replied at 4-6-2015 08:09 AM
ohh ... ini gambar kat klia2 ... gambar diambil dari kawasan merokok .. tempat polis duduk tu kawasa ...

Utk luar la sis... Kalau utk dalam letak kt pintu je.
Quote alzan 4-6-2015 09:16 AM
Gambar terebut yang asalnya dimuat naik oleh sebuah page komuniti di Facebook telah mendapat 2700 ribu perkongsian sehingga ke hari ini.


perghhh.... 2 700 000 orang dah kongsikannnya. bior betik
Quote mokcikKSKB 4-6-2015 09:17 AM
Alah..bukan takat polis je.org ramai pon cenggitu gak.Jantan2 skang x kesah..depan budak pon merokok!
Quote kecimpret 4-6-2015 09:18 AM
“Jangan jadi hipokrit dan menunding jari terhadap orang lain. Polis juga adalah manusia yang tidak lari dari membuat kesilapan. Mungkin anda semua juga pernah merokok di tempat larangan mereka sama ada dalam sedar ataupun tidak,” katanya individu berkenaan.


cehhh..dah wat salah camni baru nak ungkit manusia biasa..bila tak wat salah kata kena hormat sbb dorang polis bagai..puuuiiii
Quote ToungeSoup 4-6-2015 09:27 AM
tu kat kawasan luar KFC Klia 2 ..rasanya mmg kawasan merokok sbb disediakan ashtray kat situ...tapi tu lah... signboard no smoking tu khas utk kawasan luar atau dalam..confused aku...tapi kawasan smoking kat luar sebelah mcd tu best..sambil smoing sambil tgk kapal terbang naik turun..
Quote PerKasa 4-6-2015 09:28 AM
yg dengki kapir pendatang kat Melayu

yg melayu pulak bodoh terus percaya.

larangan merokok tu area didalam cermin
polis tu kat luar open air area

napalah bodoh nak cari kesalahan orang tapi bodoh.

saman je.

kapir suka benar cari alasan nak bantai melayulah ni.
Quote clarizsa 4-6-2015 09:32 AM
Sama je semua perokok ni... bkn pedulikan org or larangan apa pun... lebih2 lg klu yg jnis beruniform ni... mcmla x biasa... klu perokok cm sial hembus asap merata mmg ramai segan mlsnk tegur.. termasuk i.. sbbnya nnti klu gaduh.. org yg menegur tu akan dianggap jahat pula.. selalunya cmtu la..
Quote brownstone 4-6-2015 09:34 AM
charity starts at home....don't be so apologetic...bg alasan manusia x lari dr kesalahan la...mcm2 alasan diberi...kalau pdrm x bole terima kritikan, sampai bila nak maju?
Quote tightcherry 4-6-2015 09:34 AM
Otak bingai.. How to respect
Quote aya_D'Brutal 4-6-2015 09:36 AM
mrmerell replied at 4-6-2015 08:09 AM
ohh ... ini gambar kat klia2 ... gambar diambil dari kawasan merokok .. tempat polis duduk tu kawasa ...

agree with ur statement..ini kaw luar..no smoking tu kat bhgn dlm yg aircond tuh..org skrang ni kalau boleh semua nak dipost kat FB/Ig/...hurmmm.... kesian kat penjawat awam tuh..

Lihat semua komen(65)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:59 AM GMT+8 , Processed in 0.096403 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top