CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Harga Minyak Jun 2015 - Petrol,Diesel Naik 10 Sen

1-6-2015 10:00 AM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 18001| Komen: 86

Description: Harga petrol, diesel naik 10 sen tengah malam iniPublished: 31 May 2015 8:59 PM Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) mengumumkan harga runcit petrol RON 95, RON 97 ...


Sekali lagi harga petrol dan diesel mengalami kenaikan harga selepas kali terakhir dinaikkan pada Mac lalu.

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) mengumumkan harga runcit petrol RON 95, RON 97 dan diesel naik 10 sen bermula tengah malam Tadi. 

Pengumuman kenaikan harga petrol dan diesel bagi Jun 2015 dikongsi dilaman Facebook rasmi KPDNKK semalam.

Harga runcit petrol dan diesel bagi bulan Jun 2015 adalah seperti berikut: RON95 : RM 2.05/liter, RON97 : RM 2.35/liter (termasuk GST 6%) dan DIESEL : RM 2.05/liter. - CARI Infonet.


Sumber foto : Carian Google
18

Bagus
24

Marah
28

Terkejut
27

Sedih
27

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (140 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jengkoil 31-5-2015 08:55 PM
Sumber bam gos? kena tipu skali org ckp shame on you..kena tipu dua kali shame on me..kena tipu kali ketiga dah bleh jatuh hukum shambolic
Quote aikee04 31-5-2015 08:56 PM
Naiklah....
Quote aikee04 31-5-2015 08:57 PM
Walau brape sen naik pun...ai tetap akan drive kete...huhuhuhu
Quote jeeja07 31-5-2015 08:58 PM
Sumber soheh doh lerr... Paper STAR dah published.
Quote sapp73 31-5-2015 09:12 PM
.....kata mokcik tudung merah
Quote kluangman 31-5-2015 09:30 PM
Syukur Alhamdulillah. Bertambah hasil negara untuk kesejahteraan rakyat.
Quote pooh~key 31-5-2015 09:31 PM
pantek............. kalau aku baru nak isi minyak sekarang mesti dah berbaris-baris kereta tunggu turn bukan?
Quote GhostWalking 31-5-2015 09:34 PM
jengkoil replied at 31-5-2015 12:55 PM
Sumber bam gos? kena tipu skali org ckp shame on you..kena tipu dua kali shame on me..kena tipu kali ...

dah tepek yang bersumber.sori tadi guna fon jah tepek hoho
Quote lurve82 31-5-2015 09:35 PM
Hakak pegi isi td dlm kul 9..ngak tahu udah naik harga..kemudian tiba2 masa ingin isi tyr angin kete tiba2 berbondong2 pulak kereta beratur nk isi minyk..tp biasa mlm weken begini mmg ramai kuar isi minyk pun bsok udah keje...ok jua la naik tgh mlm ni...
Quote MeghanK 31-5-2015 09:38 PM
minyak keter ada 4 bar lagi..nasib baik pegi keje naik tren
tapi weekend adalah masa bawak keter pegi jenjalan
Quote nuralisa 31-5-2015 09:47 PM
Kan... terlangkup ke terlungkup ke aku tetap kena isi minyak pegi balik keje ..
Quote GhostWalking 31-5-2015 09:51 PM
Agak2 harga barang naik sekali tak bulan ni
Quote MeghanK 31-5-2015 09:53 PM
GhostWalking replied at 31-5-2015 09:51 PM
Agak2 harga barang naik sekali tak bulan ni

ofkos la naik kakak..harga minyak kan berkadar langsung dengan harga barang

Quote silencekiller 31-5-2015 09:55 PM
Ummah yang dok meratib miskin papa kedana belom muncul lagi kaa?? jap lagi lakonan terbaik ikat perot laa.. catu sana sini laa ... makan sardin laa.. 1001 cerita sedih muncul.. hakikat sebenar, gaya idop dah terjejas..
Quote Decaffeinated 31-5-2015 10:00 PM
suka minyak naik....

alhamdulillah...

Quote GhostWalking 31-5-2015 10:02 PM
MeghanK replied at 31-5-2015 01:53 PM
ofkos la naik kakak..harga minyak kan berkadar langsung dengan harga barang

minyak naik 10 sen harga barang naik 40 sen gitewww kan.baru baca sekarang lagi teruk brain drain ramai taknak balik malaysia sebab keadaan semasa kita kat sini.
Quote addicted_girls 31-5-2015 10:03 PM
Gembiranya saya mendengar berita ini
Quote MeghanK 31-5-2015 10:17 PM
GhostWalking replied at 31-5-2015 10:02 PM
minyak naik 10 sen harga barang naik 40 sen gitewww kan.baru baca sekarang lagi teruk brain drain  ...

tu la pasal nya kak..entah la kak, ai nampak bawah najib skang ni negara kita makin sakit

Quote ice_sky92 31-5-2015 10:35 PM
Alhamdulillah.

Sujud syukur.

Lihat semua komen(86)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 08:48 AM GMT+8 , Processed in 0.069478 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top