CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Ladylista Fesyen Lihat artikel

Diy Sayap Rama-rama untuk si kecil

28-5-2015 11:28 AM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 3912| Komen: 2

Description: Jom belajar dan sama-sama buatnya dengan si kecil anda...
Cute kan, rama-rama sebegini untuk si kecil anda. Jom belajar dan sama-sama buatnya dengan si kecil anda. Pastinya ia menjadi moment terindah buat anda dan si kecil ini.


Bahan
Baldu hitam (36 inci x 36 inci )
1 Sheet warna putih posterboard
Pensel
Pin
Gunting
Perekat 
Hitam anjal 3 / 8 inci lebar (Cut ke dalam: 2 kepingan 15 1 / 2 inci panjang, 2 kepingan 4 inci panjang)
Benang jahit hitam
jarum atau mesin jahit

1. Lukiskan separuh daripada bentuk sayap pada posterboard putih menggunakan pensil dan memotong keluar.

2. Ambil anda potong baldu hitam dan melipat ia dalam setengah. Saya terpaksa melipat kepunyaan saya dalam setengah secara pepenjuru untuk sayap melayakkan. Meletakkan templat di pinggir sayap pusat sepanjang tepi berlipat baldu hitam. Pin ia di tempat.


3. Memotong baldu hitam sekitar templat. Cabut jarum kadbod dan membuka baldu hitam mendedahkan sayap rama-rama anda.

4. Sekarang masanya menambah reka bentuk hitam dan putih. Saya mula dengan felt putih saya, memotong pelbagai bulatan dan meletakkan mereka sepanjang segi sayap. Kemudian saya memotong bentuk-bentuk seperti titisan air mata dari felt jingga dan meletakkan mereka ke atas sayap. (Ia membantu untuk selalu memotong dua buah bentuk pada masa. Dengan itu anda dijamin untuk selalu mempunyai dua buah bentuk seiras~ satu untuk setiap sayap.)

5. Dengan baldu hitam lebihan anda, memotong badan pusat satu kami untuk kupu-kupu.

6. Sebaik sahaja anda gembira dengan bagaimana anda telah mengatur kepingan-kepingan felt, perekat mereka di tempat. Saya gunakan semburan lekit lakukan ini. Kemudian apabila saya mendapati sudut yang saya telah membebaskan, saya gunakan Fabri Tac melekat mereka jatuh. Benarkan sayap untuk sepenuhnya kering.

7. Sekarang masanya menjahit yang anjal. Kami akan membuat dua gelung besar di pusat sayap meletakkan lengan melalui dan satu gelung kecil untuk hujung setiap sayap meletakkan ibu jari melalui. Menggulingkannya sayap jadi pihak salah menghadapi naik.

8. Ambil dua bahagian lama anda hitam anjal (setiap 15 1 / 2 inci panjang) dan melipat mereka dalam setengah membentuk satu gelung dengan setiap satu. Pin mereka kepada sayap dengan hujung yang dipotong di atas pusat sayap rama-rama. (Saya menggunakan putih anjal di dalam gambar itu di bawah jadi anda boleh melihatnya dengan jelas lagi.

9. Potong sebuah segi empat kecil dari fabrik warna hitam lebihan anda. Meletakkan ia di atas hujung anjal bagi liputan mereka naik. Jahitkan sekitar seluruh segi empat tepat, menjamin kedua-dua kepingan-kepingan anjal di tempat.

10. Sekarang gelung-gelung lengan dijahit di tempat , tiba masanya melampiri gelung-gelung ibu jari. (Sekali lagi, saya menggunakan putih anjal untuk anda untuk melihatnya dengan jelas lagi. Sayap-sayap sebenar guna hitam anjal.) Ambil salah satu 4 inci kepingan hitam anjal dan membentuk ia ke dalam satu gelung. Pin ia pada akhir satu sayap. (Anda boleh mengadakan sayap terpulang kepada anak anda mentaksir tentang di mana dia / dia ibu jari akan jadi.) Pin gelung di tempat. Adakah ini untuk gelung yang lain di sebelah kekal.

11. Jahitkan gelung di tempat. -LadyLista.
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote mayaBB 28-5-2015 11:59 PM
Comelnye
Quote starbee 28-5-2015 04:31 PM
cantik...

Lihat semua komen(2)


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2023 04:42 AM GMT+8 , Processed in 0.049962 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top