CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Ladylista Cinta & Perhubungan Lihat artikel

10 Perkara Isteri Mahukan Dari Seorang Suami

27-3-2015 02:47 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 2375| Komen: 1

Description: Kita sebagai wanita tentunya idamkan satu kisah cinta fantasi. Yang akan membawa kita, memimpin kita sehingga ke syurga.

LadyLista - Kita sebagai wanita tentunya idamkan satu kisah cinta fantasi. Yang akan membawa kita, memimpin kita sehingga ke syurga. Kisah cinta yang bebas dari sebarang masalah. Seumpama dunia ini kita yang punya.

Setelah berkahwin bertahun-tahun, baru kamu sedar sememangnya cara lelaki berfikir sangat lain daripada wanita. Dalam kisah cinta fantasi sang isteri, isteri ingin ke pasar membeli barang basah sambil berpegangan tangan dengan sang suami (betapa romentiknya). Namun kisah cinta fantasi suami pula adalah ingin melepak dirumah sambil melayani 'game' bola sambil sang isteri menyediakan makanan?... Sangat timur dan barat bukan? 

Hari ini LadyLista akan kongsi apa yang diperlukan sang isteri dari segi material namun lebih kepada harapan sang isteri buat suami. Apa yang selalu berlegar di fikiran sang isteri dan harapan sang isteri untuk suami mampu memberikan apa yang diidamkan.1. Sokongan
Saat kamu menikahi seorang isteri, segala matlamat, impian dan hajat semua secara tiba-tiba menjadi kedua-dua matlamat, impian dan keinginan anda. Sokongan si dia dan memberi kekuatan si dia. Biarkan dia tahu anda akan berbangga dengan beliau dan percaya si dia. Ini juga bermakna membantu si dia mencapai matlamat. Berada di sana untuk beliau apabila dia mempunyai satu hari yang sukar. Menjadi bahu padanya dan sayap untuknya terbang.

2. Pujian

Walaupun anda fikir dia sudah tahu bahawa dia adalah cantik – beritahu dia untuk seribu kali. Walaupun anda fikir dia sudah tahu bahawa dia kelihatan menakjubkan dalam pakaian baru – memberitahu si dia. Walaupun dia tidak mempunyai masa untuk bersedia dan kelihatan seperti kacau-bilau apabila anda pulang ke rumah dari kerja – memberitahu dia masih kelihatan luar biasa pada anda. Wanita walaupun dengan CINTA, mereka masih perlu mendengar perkara seperti ini. Kami sentiasa akan membandingkan kami bentuk badan, rambut, kuku dan pakaian dengan wanita lain di sekeliling kita. Ia memang baik untuk mendengar daripada manusia bagaimana baik kita melihat impian kita! Sebagai suami, anda mempunyai peluang untuk membuat keyakinan beliau meningkatkan 100%.

3. Penghargaan

Setiap wanita suka untuk mendengar bahawa anda menghargai segala-galanya yang dia telah dilakukan. Katakan terima kasih bila dia membersihkan rumah atau meletakkan pakaian anda.Biarkan dia tahu yang anda tahu semua hal kecil {dan besar} yang dia lakukan.

4. Telinga

Rahsia wanita adalah, kadang-kadang mereka hanya mahu bercakap! Mereka hanya ingin memberitahu anda semua tentang hari mereka dan drama dan perkara-perkara gila yang terjadi. Jadi, duduk di sana dan mendengar. Biarkan mereka melepaskan perasaan.  Dan Jangan hanya mendengar dengan telinga-mendengar dengan seluruh badan anda. Tunjukkan pada dia anda berminat dalam apa yang dia katakan dan bukan anda sedang bermain dengan henphone ataupun tab anda.

5. Sebagai yang utama

Kami benar-benar memahami bahawa anda adalah manusia dan anda adalah seorang lelaki yang mempunyai banyak hal. Tetapi kita juga mahu menjadi sebahagian dari senarai "kepentingan." Perkara-perkara yang akan datang, Mesyuarat kerja akan berlaku, permainan akan – dan yang benar-benar baik-baik saja, tetapi pastikan dia tahu bahawa tidak ada yang lebih penting daripada si dia.

6. Komunikasi

Anda tahu bagaimana bila LadyLista katakan bahawa sering kali wanita hanya mahu bercakap?! Kita juga suka bila lelaki respon kembali. Tanya isteri anda soalan-soalan dan apa pendapat si dia mengenai sesuatu perkara. Dan apabila dia bertanya soalan dan meminta pendapat anda, bawak berbincang. Komunikasi adalah kunci dalam perkahwinan berjaya. Jangan Simpan rahsia antara satu sama lain. Dan sentiasa jujur.

7. Hot Date

Hubungan anda dengan pasangan anda mungkin bermula sebagai kawan dan kemudian beliau mungkin menjadi teman anda dan kemudian beliau menjadi Tunangan anda dan sekarang dia adalah isteri anda – betul? Pada kadar apa-apa – sepanjang proses membina hubungan anda untuk perkahwinan, DATING mungkin memainkan peranan yang besar dalam kehidupan anda. Baik lelaki, sebaik sahaja anda mengikat simpulan, dating tidak berakhir. Isteri anda akan SENANG untuk anda untuk membawanya keluar untuk makan malam. Dia suka anda membawanya ke satu aktiviti.

8. Sahabat

Kita semua mahu rakan terbaik – lelaki dan wanita! Anda boleh memberitahu segala-GALANYA kapda satu orang itu. Anda boleh ketawa sehingga anda menangis dengan orang itu. Anda boleh bergantung kepada orang itu. Orang yang sentiasa akan membuat anda berasa lebih baik. .

9. Sebagai Contoh

Anda sentiasa mahu berkahwin dengan seseorang yang membawa keluar yang terbaik dari dalam diri anda. Seseorang yang membuat anda menjadi lebih baik, lebih kuat dan lebih gembira. Percaya atau tidak, kita wanita melihat kepada anda – orang-orang yang isi rumah. Kita perhatikan cara anda hidup, cara anda melayan anak-anak kita, dengan cara anda bekerja keras, cara anda berdoa, dengan cara yang anda menghabiskan masa lapang anda {jika anda pernah mempunyai sebarang!}. Sentiasa melakukan apa yang betul dan membantu membawa keluarga anda pada jalan yang betul kepada kebahagiaan dalam kehidupan.

10. Cinta
Perkara yang paling penting isteri anda perlukan daripada anda adalah CINTA. Dia perlu mendengarnya. Dia perlu melihatnya. Dia perlu rasa. Mengatakan perkataan "I love you" adalah sangat penting dan satu langkah tambahan dengan menunjukkan anda dalam keadaan lebih baik. Cintailah isteri dan suami anda seadaanya. Cintanya mereka setulus hati anda.

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote intriQue 27-3-2015 09:24 PM
Betul3x.

Lihat semua komen(1)

Sub-category


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:43 AM GMT+8 , Processed in 0.058470 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top