CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Ladylista Fesyen Lihat artikel

Mesti Tau Trik Ini Bagi Penggemar Fesyen

27-3-2015 10:29 AM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 6505| Komen: 13

Description: Baiki zip yang tersangkut dengan sedikit 'petroleum jelly'. Sapukan di keseluruhan zip.

1. Baiki zip yang tersangkut dengan sedikit 'petroleum jelly'. Sapukan di keseluruhan zip.


2. Baiki bra anda yang terkeluar besi dengan menggunakan handy-plaster jenis kain di hujung seperti gambar. Berapa kali perkara ini terjadi kepada anda?


3. Tiada pengilat kasut?? (Well..siapa yang ada kan), lapkan kasut anda dengan cecair pengelap cermin.

4. Elakkan bau kasut yang 'memukau' dengan 'baking-soda' untuk menyerap bau/ peluh yang tidak disenangi.


5. Kasut kulit nampak pudar? Jangan risau sapukan sedikit 'losyen' tangan mu tampak lebih cantik.

6. Baiki kesan cacat pada kasut kulit kamu dengan 'petroleum jelly'

7. Seharian berjalan menggunakan kasut boot kamu. Memang berlecak segala. Jangan gusar. Hilangkan kesan kotoran tersebut dengan cuka. Cuka baik untuk penjagaan barangan kulit anda.

8. Kasut anda berdebu? Buffkan sahaja menggunakan pengilat kuku.

9. Cermin mata anda seakan longgar? Ketatkan kembali dengan secalit pengecat kuku.

10.Hilangkan kesan gincu pada pakaian anda. Semburkan penyembur rambut anda dan cuci pakaian anda.

11.Hilangkan kesan 'make-up' anda dengan semburkan sedikit shaving cream pada kesan tersebut dan anda bolehlah membasuhnya.

12.Hilangkan kesan deadorant pada bahagian ketiak anda dengan bancuhan lemon dan baking soda.

13. Hilangkan bau jeans anda dengan bungkuskan jeans anda didalam plastik dan diletakkan didalam 'freezer'. Freezer akan menyerap bau yang kurang enak itu.

14. Sweater yang diperbuat dari cashmere dan kapas memang senang untuk loose. Jadi sama seperti jean tadi. Kamu boleh bungkuskan dan diletakkan didalam freezer untuk penjagaan yang maksima.




Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote CikPuanZura 20-5-2015 11:21 PM
tak rosak ke makanan dlm freezer tu dek bau tercemar??
Quote bellaa 19-4-2015 11:08 AM
niceeeeee
Quote duniaku85 10-4-2015 12:14 PM
tak berbau ke freezer tu klau letak jeans?
Quote tengah_bosan 9-4-2015 04:30 PM
kivio: Bungkus teh yang dah guna, keringkan, letak dalam kasut. Boleh hilangkan bau kasut.
nice tips! Thank you
Quote aleesyasofia 8-4-2015 02:09 PM
menarik.. baru tahu..
byk tips yg berguna..
Quote Munnalicious 7-4-2015 02:09 PM
Nice info.
Quote biozipstar 2-4-2015 01:55 PM
kalau ada gula2 getah lekat kat baju pun masukkan dalam ice box.. nanti senang sket nak ilang..
Quote hest 30-3-2015 11:05 AM
iznanaziz: apa itu petroleum jelly?
la kan dah ada gambar dalam tu.. vaselin tu salah satu petroleum jelly
Quote raihaneem 30-3-2015 08:26 AM
info yg bagus...
Quote iznanaziz 27-3-2015 04:48 PM
apa itu petroleum jelly?
Quote kivio 27-3-2015 02:24 PM
Bungkus teh yang dah guna, keringkan, letak dalam kasut.
Boleh hilangkan bau kasut.
Quote giyomi 27-3-2015 12:48 PM
mesti overload sampai terkeluar besi bra...seperay rambut kena yg jenis tu jew kwer, klu yg murah bole tak aganya
Quote BebeQ 27-3-2015 11:39 AM
repair tali bra dengan kilat kasut pakai pengilat cermin tu je yang mampu buat sbb bahan2 tu ada.

Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.047933 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top