CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Ladylista Fesyen Lihat artikel

Gayakan Stilletto Anda Bagai Diva

25-3-2015 01:14 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 5392| Komen: 0

Description: Kasut tumit tinggi benar-benar adalah sahabat terbaik seorang wanita .
LadyLista - Kasut tumit tinggi benar-benar adalah sahabat terbaik seorang wanita . Mereka membuat anda berdiri lebih tinggi , kelihatan lebih ramping , dan memberi anda dorongan yang kuat untuk tampil dengan lebih berkeyakinan. 


Dan sebagai model, untuk mampu berjalan anggun dengan kasut tumit tinggi adalah sesuatu yang anda benar-benar harus tahu bagaimana melakukannya. Sama ada anda bekerja sebagai model atau tidak, ia adalah satu kemahiran yang akan membuatkan anda berada sama 'classy' seperti model terkenal. Jom belajar bagaimana untuk berjalan dengan kasut tumit tinggi dan serlahkan 'Gisele' dalam diri anda.

1. Pakai kasut yang paling kamu obses

Adakah anda mempunyai sepasang kasut tumit terpaling kamu obses?Hebat!Jadi pakainya! Seperti semua perkara dalam kehidupan, belajar untuk berjalan dengan kasut tumit tinggi adalah cara lebih seronok apabila anda suka apa yang anda pakai. Pastikan anda mempunyai saiz yang betul! Sudah tentu, janda sedikit gementar untuk mulakan langkah dengan stiletto sky-high impian anda, anda sentiasa boleh memulakan dengan wedges. Ia lebih mudah bagi anda yang baru menjinak-jinakkan diri dengan kasut tumit tinggi.


2.Sentiasa gosok kaki dengan dengan srub

Miss J Alexander memberitahu Glamour, "menggaru bahagian bawah tapak kaki anda dengan kertas pasir." ia akan memberi anda daya tarikan tambahan. Dan ini memang adalah satu perkara yang baik.

3. Jangan takut untuk duduk

Ini kerana menurut Miss J, kalau ada masa untuk duduk, rehatkan kaki anda. Namun harus tahu posisi yang bagus, silangkan kaki anda dengan posisi belakang ditegakkan. Dengan ini anda bukan sahaja nampak cantik tetapi stilleto anda juga nampak menawan.

4.Memahami tubuh anda

Berjalan anggun dengan kasut tumit tinggi adalah pengalaman seluruh badan anda. Rehatkan pinggul dan lutut anda, beri perhatian pada abs anda, pastikan bahu anda sedikit belakang, dan biarkan kepala anda sedikit dongak. Ia mungkin kelihatan mustahil pada mulanya, tetapi anda akhirnya akan menemui rentak anda.

5.Mulakan dengan langkah kecil 

Berhati-hati untuk tidak overextend diri dengan langkah yang panjang dan cepat. Memakai kasut tumit secara naturalnya memendekkan langkah anda, jadi anda perlu melangkah dengan lebih banyak daripada biasa.

6.Heel dahulu, baru tumit anda

Apabila berjalan, melangkah dengan heel dahulu dan barulah kaki anda. Ia kelihatan baik dan benar-benar memberikan anda lebih keseimbangan. 

7. Practice, Practice, Practice

Satu-satunya cara yang akan anda master seni memakai kasut tumit tinggi adalah untuk Practice, Practice, Practice. Haus mereka sekeliling rumah anda bila-bila masa yang mungkin dan Jangan takut untuk keluar di khalayak ramai sekali-sekala. Untuk keluar dari rumah dengan heels anda membuat anda lebih mengetahui tentang postur, langkah dan teknik anda, dan ia tidak menyakitkan. Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 04:04 AM GMT+8 , Processed in 0.053248 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top