CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Fesyen terpelik Asia

3-3-2015 12:49 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 6601| Komen: 6

Description: Pun ada ya! Jangan terkejut, bagi mereka yang bermasalah dengan gigi berlapis, boleh lah berbangga kerana, Jepun semestinya mengangungkan 'Yeaba Teeth' ini.
LadyLista - Fesyen selalu dikaitkan dengan budaya sesuatu kelompok. Apabila sesebuah komuniti berkembang, ia melahirkan fesyen yang baru yang berkait rapat dengan sesebuah masyarakat.Mereka mewujudkan suatu keganjilan bagi sesebuah masyarakat lain yang menerima fesyen tersebut. Apa pun LadyLista telah pilih antara fesyen yang terpelik di Asia namun disambut baik oleh masyarakat sesebuah negara itu.



1. #Lotus Shoe (Kasut Teratai)

Tak ada yang paling terpelik yang menjadi pilihan LadyLista, ini semestinya menjadi yang terpelik antara yang terpelik. Di China, mempunyai kaki yang kecil itu merupakan simbol kecantikan. Mungkin pada mereka kaki Cinderella itu sangat cantik. Malah wanita di China yang mengimpikan kaki seperti ini sanggup untuk mengamalkan amalan seksa yang membantu menghentikan tumbesaran kaki.Walaupun ia menjadi sejarah di China, namun masih ada golongan yang mengamalkanya sehingga hari ini. Mereka percaya jika wanita membalut kaki seperti gambar diatas, wanita tersebut mempunyai peluang untuk mendapatkan keluarga yang bahagia.


2.Bagel Head

Apa kejadahlah Bagel Head ini? Ini menjadi pilihan fesyen terpelik LadyLista untuk senarai Asia. Bagel head ini sangat popular di Jepun untuk mereka yang mentatu dan mencacah badan mereka. Mereka menyuntik saline, matlamatnya mudah untuk menjadikan ia bengkak tidak sama seperti dahi sedia ada. Apa punya pelik lah fesyen sebegini. Apa yang paling pelik, mereka memilih bentuk 'bagel' iaitu sejenis makanan berupa donut. Rasanya banyak lagi bentuk dan rupa yang menarik selain bagel ini. Memang pelik.


3.#Hitamkan gigi

Sepelik yang didengar, puas produk dipasaran dihasilkan untuk memutihkan gigi. Lain pula fesyen bagi mereka di Jepun, Asia Tenggara, China dan India. Mereka memilih untuk menghitamkan gigi dan menganggapnya fesyen. Bukan kuning ya. Tapi mereka bersungguh-sungguh untuk menghitamkan gigi.

4. Gigi Berlapis

Pun ada ya! Jangan terkejut, bagi mereka yang bermasalah dengan gigi berlapis, boleh lah berbangga kerana, Jepun semestinya mengangungkan 'Yeaba Teeth' ini. Apa pun, beruntungla mereka yang mempunyai 'Yeaba Teeth' semulajadi.

5. #Kinis Muka

Biasa dengar biniki bukan? Sekarang... pernah dengar tak Kinis Muka? Sepelik perkataannya, Di China, mereka mempunyai Kinis Muka iaitu sejenis bikini yang dipakai dimuka. Tujuannya mudah, supaya mereka terhindar dari 'sun burn' matahari.Pelik-pelik orang di China ini, macam tak masuk akal pula. 














14

Bagus
19

Marah
12

Terkejut
9

Sedih
11

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote LuLu^Lost 23-7-2015 01:51 PM
kita ada juga kinis muka tu, tapi pakai time merompak la. haha
Quote Munnalicious 6-3-2015 12:06 PM
Senyum sinis tgk kinis muka ituuuu~
Quote mimirahim 6-3-2015 11:25 AM
kinis mcm org mesin rerupmut :P
Quote Athrun.Zalaa 4-3-2015 04:43 PM
"Biasa dengar biniki bukan?"
Apa beza biniki ngn bikini?!!
Quote Feedoss 4-3-2015 09:39 AM
kinis muka tu kalau nk raba orang tak kantoi sbb tak nmpak muka. hahaha
Quote krustykrab 4-3-2015 09:20 AM
kinis muka tu kelakar la

Lihat semua komen(6)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:00 AM GMT+8 , Processed in 0.055852 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top