CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lampin dewasa trend meluas di Jepun

2-3-2015 10:46 AM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 12081| Komen: 9

Description: Pelik seperti yang dilihat, orang dewasa di Jepun lebih rela memakai lampin yang sememangnya tidak selesa dari pergi ke tandas.
LadyLista - Semua tahu, Jepun sangat menepati masa sehinggakan mereka sanggup mencipta lampin pakai buang khusus untuk orang dewasa. Biasanya lampin dewasa ini untuk mereka yang kurang keupayaan dan selalu digunakan oleh golongan emas yang mengalami kesukaran bergerak namun Jepun membuang tanggapan tersebut. Alasannya mudah kerana mereka sentiasa hidup dalam kepantasan waktu.


Pelik seperti yang dilihat, orang dewasa di Jepun lebih rela memakai lampin yang sememangnya tidak selesa dari pergi ke tandas.Media Jepun melaporkan, peningkatan jualan lampin dewasa ini sememangnya popular di kalangan wanita Jepun yang beranggapan memakai lampin tersebut menjimatkan masa.

Pasaran untuk lampin dewasa berkembang sekitar 6 - 10 peratus dalam setahun yang telah menyuntik 140 billion yen hanya untuk menepati citarasa orang Jepun.

Melihat kepada perspektif demografi, lampin dewasa merupakan satu perniagaan yang menguntungkan kerana mereka mampu menjual 2.5 kali ganda daripada lampin bayi. Ini sekaligus meningkatkan profit margin untuk pasaran lampin dewasa.


Melihat kepada perkembangan semasa,statistik wanita Jepun yang bekerjaya menunjukkan lebih ramai wanita tidak mengemas bilik seperti yang seharusnya dan meninggalkan seluar dalam dimerata tempat di dalam rumah.

Kaori Adachi,25, seorang agen hartanah telah menggunakan lampin dewasa setiap hari selama hampir 6 bulan. Dia lebih percaya kepada lampin dewasa dengan kuasa penyerapan yang lebih daripada menggunakan 'panty liner'.Dia kini boleh buang air kecil sambil bekerja. Namun, Adachi hanya memakai lampin tersebut jika dia mengenakan skirt kerana seluar akan menampakkan bentuk lampin dengan ketara.




28

Bagus
26

Marah
29

Terkejut
30

Sedih
20

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (158 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote gula_tebu 13-3-2015 12:45 PM
dah tua-tua bangka pon nak kencing dalam lampin lagi. yekk la!
Quote Arissa_Adaj 5-3-2015 01:32 PM
aku pernah merasa pakai pampers 3 hari masa patah kaki hari tu. Itu pun merayu2 doktor nak gi toilet... terasa nak kencing tapi takleh kuar huhuhuhu. Ini sihat walafiat tapi pakai pampers... ko dah kenapa???
Quote khailya 4-3-2015 09:51 AM
buruk bebenor aku tgk....
Quote kivio 3-3-2015 02:38 PM
fetish ker nei??
Quote adikfatin 3-3-2015 11:48 AM
tudia aih!!!!!!!!!!! kiranya berapa-in-1 ni...hmm...even yg pompuan kalau pakai pad lelama pun dh xselesa, caner lah lampin dewasa pulak ye? dah la besar wei
Quote iznanaziz 3-3-2015 11:07 AM
bagi yg kurang upaya sesuai la....(yg terlantar sakit tu)
kita yg sihat ni...kalau nak terkencing dan terberak...baik le ke tandas
ni kang tak pasal berbau
Quote SayaSayangMama 3-3-2015 09:29 AM
Aduh... makin xleh terima dgn pmikiran org jepun. Dlm byk2 negara pling xterasa nk g adalah jepun yg serabut dan weirdo.
Quote Feedoss 3-3-2015 09:22 AM
pengotor..maju tp bodoh
Quote whadda 2-3-2015 02:18 PM
hahaa.. camni pon ade....

selesa ke dok kat kerusi opis trus kencing walopon pakai lampin... euwww..

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 05:05 PM GMT+8 , Processed in 0.173516 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top