CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Ladylista Makanan Lihat artikel

Menu Kedai Makan Orang Perak Yang Kreatif Bebenor

19-2-2015 02:33 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 10910| Komen: 71

Description: BILA pergi ke restoran, perkara pertama yang dilakukan mestilah memesan makanan bukan?.

BILA pergi ke restoran, perkara pertama yang dilakukan mestilah memesan makanan bukan?


Setelah buku menu sampai ke tangan, maka anda pun memilih makanan yang diingini.


Menu dibuat dengan tujuan membantu anda memilih makanan yang disediakan di restoran tersebut.


Melalui menu juga, sesebuah restoran dapat memperkenalkan makanan yang menjadi hidangan istimewa yang ditawarkan di situ.


Sebut pasal hidangan istimewa, jika anda mengunjungi sebuah restoran yang terletak di Ipoh, Perak melihat menu yang ditawarkn di situ pastu buat anda terhibur.


Jom kita tengok apa yang ada…



Orang Perak ni sememangnya kreatif…walau menu yang ditawarkan mungkin ada di restoran lain tapi ia menarik perhatian apabila diberikan nama seperti Wafer Zam-Zam Ala Kazam, Roti Penjis-Renjis Atas Pelamin (special), Badak Berendam Tersilap Kolam dan banyak lagi!


p/s: Sape orang Ipoh? Ate sedap ke yob?



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote caprut 14-2-2015 11:29 PM
ipoh klo kedai mkann nk laku, slalu dorg wat style vintaj. sorry 2 say , aku rasa byk shoplot kt ipoh ni mcm x laku je. x tau la sma ade org melayu perak ni x reti meniaga atau ape.
Quote MissNigga 14-2-2015 11:29 PM
harap rasa masakan  tu sesedap nama makanan yang dipesan
Quote tungkai 14-2-2015 11:30 PM
Kreatif part bg nama aje. Tp info pekemenda jenis aiskrim tu mmg buat org confusing...
Quote enchikfitz 14-2-2015 11:32 PM
caprut replied at 14-2-2015 11:29 PM
ipoh klo kedai mkann nk laku, slalu dorg wat style vintaj. sorry 2 say , aku rasa byk shoplot kt ipo ...

Aku jarang ke Ipoh. Tapi bila tanya kawan2, tempat makan apa yg best kat ipoh, majoritinya ckp Nasi Vanggey. Naik muak sebab kat tempat aku pun ada restoran yang sama.
Quote nanie 14-2-2015 11:33 PM
name mcm2 tp xde gambo xgune gak.
Quote alesandra 14-2-2015 11:33 PM
caprut replied at 14-2-2015 11:29 PM
ipoh klo kedai mkann nk laku, slalu dorg wat style vintaj. sorry 2 say , aku rasa byk shoplot kt ipo ...

minggu lepas aku mkn kat el negra distro..okla.eh TT kedai mkn kat thread  neh kat maner?taula ipoh tu tak sebesar kl tapi bagitaula lokasinya
Quote enchikfitz 14-2-2015 11:37 PM
alesandra replied at 14-2-2015 11:33 PM
minggu lepas aku mkn kat el negra distro..okla.eh TT kedai mkn kat thread  neh kat maner?taula ipo ...

Jap..tgh mencari. Tapi kalau ada forumer kat ipoh tu mohon ler share sekali. Artikel tu tak tepek alamat la pulak. Ceh
Quote caprut 14-2-2015 11:41 PM
alesandra replied at 14-2-2015 11:33 PM
minggu lepas aku mkn kat el negra distro..okla.eh TT kedai mkn kat thread  neh kat maner?taula ipo ...

bdk2 kolej aku selalu mkn kat distro tu , thumbs cafe, mat periuk , pastu kat area ulu kinta aku dok ni burger 8miles. konsep kedai dorg mmg hampir sama
Quote caprut 14-2-2015 11:41 PM
enchikfitz replied at 14-2-2015 11:32 PM
Aku jarang ke Ipoh. Tapi bila tanya kawan2, tempat makan apa yg best kat ipoh, majoritinya ckp Nas ...

bgi alu nasi vanggey jln yang kalsom sdp compare nasi vanggey ipoh.
Quote kucingTomey 14-2-2015 11:43 PM
burger bana bersalut keju

cekpit asam pedas
Quote lazim 14-2-2015 11:45 PM
enchikfitz replied at 14-2-2015 11:32 PM
Aku jarang ke Ipoh. Tapi bila tanya kawan2, tempat makan apa yg best kat ipoh, majoritinya ckp Nas ...

aku rasa nasik vaggey ni pemes kerana sehjarah silam je kot. org ipoh sendrik pon x pijak nasik vanggey ni
Quote bazinga 14-2-2015 11:45 PM
Kat mana kat ipoh ni., nak balik ipoh cny ni,,bleh la try kalu bebtul sedap
Quote alesandra 14-2-2015 11:48 PM
caprut replied at 14-2-2015 11:41 PM
bdk2 kolej aku selalu mkn kat distro tu , thumbs cafe, mat periuk , pastu kat area ulu kinta aku d ...

memula masa mula2 bukak.. ingat distro tu cina punya.pastu sapatah bagi tau.. yg distro tu bekas bdk2 anderson.baru la gigih pegi.yg terbaru... nak kata baru tak baru jugakla.. gomok.
Quote True-X 14-2-2015 11:48 PM
Kt area klang valley pon ade kedai bg nama pelik....

bila tanye mende ape tuh....waitwaiter tuh jawab... "saya pon x pasti..."... frust je
Quote ice_sky92 14-2-2015 11:53 PM
Nasi vanggey
Quote Ha_Neul 14-2-2015 11:58 PM
sakit ati baca menu gini..

Quote caprut 15-2-2015 12:00 AM
alesandra replied at 14-2-2015 11:48 PM
memula masa mula2 bukak.. ingat distro tu cina punya.pastu sapatah bagi tau.. yg distro tu bekas b ...

klo ko search image kdai2 aku sebut td. mmg smua konsep dorg sma.
Quote enchikfitz 15-2-2015 12:04 AM
kucingTomey replied at 14-2-2015 11:43 PM
burger bana bersalut keju

cekpit asam pedas

amboi lucahnya
Quote CrowneGlory 15-2-2015 12:07 AM
Mcm bod je... Cuba la direct terus makanan tu perasa apa.. Ni satu hal client nk kena tu nama2 tu utk perasa apa..

Lihat semua komen(71)

Sub-category


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 01:48 PM GMT+8 , Processed in 0.089138 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top