CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kiosk Jualan Yang Boleh Dilipat Seperti Origami!

22-1-2015 06:12 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 6631| Komen: 19

Description: Di Canary Wharf London terdapat kiosk jualan makanan yang boleh diinspirasikan oleh seni origami... Cantik Sebelum ini kami paparkan kiosk jualan jajan yang dibina untuk kelihatan s ...
Oleh : Fyruz Hanna

Di Canary Wharf London terdapat kiosk jualan makanan yang boleh diinspirasikan oleh seni origami. Menurut Affleks, prototaip mudah alih ini bukan hanya menyasarkan kepada kiosk makanan malah mampu menjadi kaunter pertanyaan dan juga kaunter DJ. Prototaip ini dibina menggunakan aluminium. Untuk membuka "pintunya" bahagian depan melipat seperti kertas origami dengan kejuruteraan pemberat. Nampak sangat elegan dan cantik. Ianya direka oleh firma MAKE yang juga berpengkalan di London. Prototaip ini juga kalis air dan mampu menahan hujan.






-CARI Infonet.


Sumber:dezeen
6

Bagus
6

Marah
4

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (27 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Munnalicious 22-1-2015 07:47 AM
Terorrrr... Nak beli 1 bleh. Buat juai pisang goreng.
Quote chinta89 22-1-2015 08:17 AM
terbaik! cantik, unik dan sgt kreatif!
Quote mdhelmi 22-1-2015 08:29 AM
ingatkan btol2 bole lipat td rupanya dia punye shutter je
Quote uori 22-1-2015 09:07 AM
cantekkknya  
Quote matahari7001 22-1-2015 09:23 AM
nice innovation!!
Quote anees~nuhara 22-1-2015 09:42 AM
kalo jual ns lemak kt kiosk cntik cmni..mmg laku
Quote maplesue 22-1-2015 10:39 AM
Nampak cool.
Bentuk unik
Quote iejasha 22-1-2015 10:45 AM
terbaikk..harap kukuh ditiup angin
Quote Artemesiaa 22-1-2015 11:34 AM
Wah nampak unik
Quote bungaserai 22-1-2015 02:04 PM
cantik.....
Quote Cik_Andak 22-1-2015 03:41 PM
Orang yang cipta tu otak dia sgt kretif...
Quote iznanaziz 23-1-2015 02:14 PM
tak panas ke dlm ni, walaupun kita bukak ruang depan?
Quote siape_aku 23-1-2015 03:31 PM
aku pon igt leh lipat semua.....
Quote bianglala 24-1-2015 11:52 AM
wow.. best la. kalau tertutup pun cantik je.. dah macam hiasan.
Quote lynn_adam 24-1-2015 07:51 PM
cantik...
Quote Ayu61279 26-1-2015 02:51 PM
ohsem idea!!!
Quote alongweeda 29-1-2015 01:01 PM
Quote akies 29-1-2015 01:32 PM
idea yang bernas..nampak unik
Quote PinKnPurpLe 2-2-2015 02:12 PM

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 11:19 AM GMT+8 , Processed in 0.190217 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top