CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:

Patut ke saya risau kalau si dia bakal kahwin dua?

2-1-2015 05:56 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 8356| Komen: 51

Description: Tiada siapa dapat janji apa yang bakal berlaku pada masa depan. Tiada siapa pula dapat teka apa nasib kita esok. Perlu ke gadis-gadis diluar sana risau?.

Oleh Fyruz





Tiada siapa dapat janji apa yang bakal berlaku pada masa depan. Tiada siapa pula dapat teka apa nasib kita esok. Perlu ke gadis-gadis diluar sana risau?. Bagi Ladylista ada perlunya dengan sedikit kerisauan supaya kita dapat berjaga-jaga dimasa akan datang. Paling mengusarkan hati gadis-gadis tentunya pasangan kita dan kisah percintaan kita. Bagaimana jika pasangan kita ada kemungkinan tinggi yang jelas untuk menduakan kasih kita? Bersediakah kita berkongsi payung emas?.. 



Mari baca kisah gadis LadyLista ini, bagi yang ingin membantu memberi nasihat, sila tinggalkan komen diruangan disediakan.


Assalam semua,

Saya just nak luahkan perasaan sikit sbb kadang2 saya keliru dengan perhubungan ni.. saya dah bercinta lebih 1 tahun, so far dia mmg baik dan x pernah tinggi suara ke apa..sy mengaku sy memang kuat merajuk tapi dia sentiasa sabar je ngan saya. Masa first time jumpa nak date dulu, dia dah jumpa mak ayah saya so mak ayah dah kenal dengan siapa sy berkawan..mak ayah pun ok cuma kadang2 desak bila family dia nak hantar cincin..



Satu perkara yg saya risau, family dia ramai yang kawin dua..pakcik2 dia, ayah dia..isteri pertama ayah dia kahwin dengan matsaleh masa study kat US dulu, dah cerai sebab isteri pertama nak kembali pada agama asal.. kemudian baru kawin dengan mak dia yang sekarang. yang pakcik dia pulak x pasti.. tapi saya x sure patut ke saya risau pasal benda ni, sebab kami dah bincang pasal future cuma x prepare apa2 lagi la. Saya takut kekasih saya tu buat benda yang sama..saya takut sangat kalau saya bermadu ke apa. Huhu.. kat instagram pun sy tengok dia ramai follow perempuan2 cantik..saya x tau la tu perkara normal ke boys follow perempuan cantik2 ni? Ada kemungkinan ke dia akan kahwin dua jugak later on..?



Saya kadang2 perasan kekasih saya ni pulak jenis x suka public affection..bila saya tag2 gambar dia kat instagram (contohnya), dia akan cepat2 buang tag tu..alasan dia sbb takut adik dia nampak gambar saya then kecoh kat mak..padahal mmg family dia dah kenal saya (melalui penceritaan, belum jumpa depan2 lagi dan family dia seems ok dengan perhubungan kami). Bila saya komen2 kat gambar dia, dia jarang sangat reply.. saya pernah merajuk 2-3 hari sbb benda ni, saya bagitau saya ni bukan kekasih dia ke kalau benda2 macam ni dia x jaga hati saya.. saya syak dia maybe taknak perempuan lain atau kawan2 dia nampak kot yang kami berkapel..tapi dia cakap takkan perkara tu nak jejaskan hubungan kami plak..perkara kecik je bagi dia.

You guys rasa macam mana.. patut ke saya risau atau saya je yang melebih2 risau..? huhu

By the way saya nak masuk 24 tahun dan dia 26 tahun..

Take you for your advices..

CARI Infonet.

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sandha159 2-1-2015 02:11 PM
aku dpt rase die blom bsedia n still searching for da best. ko try la uji die dgn menghilangkan diri secara tetibe ke or maybe ko boleh ajak die pegi kusus kawen,so tgk dr situ,,kalau die excited nak pegi tu maknenye die mmg serius dgn ko..kalau x rsenye die mmg masih mencari. so ko xyah pening2 nk fikir future dgn die sbb laki cmtu mmg xkn puas dgn ape yg ade. x mustahil die akan berperangai habis madu sepah dibuang
Quote koe_syahf 2-1-2015 02:40 PM
betullah, si laki ni belum bersedia rasanya.. dia masih lagi mempertimbang-timbangkan TT lagi tu. hati die berbelah bagi, mungkin dia ada berkenalan dengan orang lain. pastu, rasa berkenan pulaks,

berbincanglah elok2. mungkin ade penyelesaiannya .

kita doakan awk yer
Quote alieyrina 2-1-2015 02:41 PM
Ok la baru bercinta 1 tahun..boleh putus lala ni jugak...

Lum jd bini lg ang dah risau mcm2..dah kawen nanti xdpt aku bygkan..sila byg kan sendiri ...
Quote ajunara 2-1-2015 02:49 PM
jangan risau sis..lau dia mmg ditakdirkan untuk kau...tapi kalau bukan...bertabahlah....
Quote kucingjaluroren 2-1-2015 03:14 PM
Bagi saya dia belum bersedia nak serius dengan TT..mungkin hubungan ni perlu ambil masa lebih sedikit..setiap pasangan berbeza...tapi dari segi gayanya mungkin dia nak rahsiahakan yang dia dah ada awek dengan rakan-rakan
Quote keladi_merah 2-1-2015 05:31 PM
sandha159 replied at 2-1-2015 02:11 PM
aku dpt rase die blom bsedia n still searching for da best. ko try la uji die dgn menghilangkan diri ...

So far xpenah menghilangkan diri lagi..senyap 2-3 hari camtu penah la sebab merajuk..bila dah mintak maaf semua ok balik.. dia memang lelaki baik cuma takut masa depan tu je..

saya ada gak sorang pakcik yang kawin dua, kawin senyap2 tengok2 anak dah besar baru terkantoi..bila tanya, jawapan dia selamba je..alasan sebab adik beradik n ayah dia semua kawin ramai. So saya mcm trauma la pulak tengok keadaan sekeliling mcm tu...ke x patut saya fikir bukan2.. hmm
Quote keladi_merah 2-1-2015 05:40 PM
koe_syahf replied at 2-1-2015 02:40 PM
betullah, si laki ni belum bersedia rasanya.. dia masih lagi mempertimbang-timbangkan TT lagi tu. ha ...

Tq.. hope dia x de la orang lain.. sebab dia memang lelaki baik, susah nak jumpa lelaki mcm dia..dia layan saya pun baik, takpernah gatal2/ buat benda x elok..sembahyang jaga, tanggungjawab kat mak ayah jaga..(dia sorang je lelaki dlm family by the way).

Maybe betul la awak cakap..saya kena tanya dia elok2 x boleh la main rambang je kan tuduh dia..saya pernah cerita kat dia ada laki orang duk kacau2 saya, dia marah n cakap x patut laki dah kawin nak gatal2 ngan pompuan lain..x fikir kesian kat anak bini.. tapiiiiii, risau tu tetap ada kenapa dia delete2 gamba yang saya tag semua tu..n follow pompuan lain..huwaaaa
Quote keladi_merah 2-1-2015 05:43 PM
alieyrina replied at 2-1-2015 02:41 PM
Ok la baru bercinta 1 tahun..boleh putus lala ni jugak...

Lum jd bini lg ang dah risau mcm2..dah ...

Skrg la risau..nnti dah kawin terlambat kekdahnya..huwaaa
Quote keladi_merah 2-1-2015 05:48 PM
kucingjaluroren replied at 2-1-2015 03:14 PM
Bagi saya dia belum bersedia nak serius dengan TT..mungkin hubungan ni perlu ambil masa lebih sediki ...

Ok..meaning to say saya kena stay calm la ni..kadang2 saya tanya bila kita nk serius, dia cakap tunggu dulu la..nak kumpul lagi la.. sbb kawin ni takleh main2 as lelaki kena tanggung anak orang..by the way saya x habis study lagi..

Anyway bleh tau x sebab2 lelaki if dia nak rahsiakan hubungan dari kawan2 dia?
Quote ISTRIMITHALI 2-1-2015 06:33 PM
awk... sy pun macam ni jugak.. dia x suka dedahkan identiti sy sbg kekasih.. then, km bertunang.. semua kwn2 die xtau yg km dh bertunang... km bertunang setahun 3bulan.. perangai die.. sebijik mcm kekasih hati awk sekarang.. alasannye.. die xnk org lain stalk org yg die syg.. tp sy fikir mcm awk gak.. mesti die ade rmai kwn perempuan sbenarnye die xnk kwn2 die tau yang die dh berpunye...

tp skrg.. die dh jd suami sy.. dh dua tahun berkahwin... n ade dua org ank.. hehehe...

kesimpulannye... klau itu jdoh awk.. awk akn kawen gak ngn die.. tp psl ber poligami.. kite xtau mase depan kite... klau Allah dh tetapkan mcm tu, jgn takut.. Allah sedang uji kite sbb kite mampu hadapi ujian tu...
Quote dark_chocolate 2-1-2015 06:50 PM
Gmbr2 yg ko tag dia gmbr apa? Selfie ko? Berdua rapat2? Klau dia sndr jenis x share personal sgt kt media sosial aka gmbr sndr skit,jenis x buat media sosial tu mcm tmpt luahan..yg ni aku caya la x suka public attention..so gmbr pe yg ko tag dia?
Quote menjad 2-1-2015 07:25 PM
Cuba jgn pikir mende bukan2... Klau dah kawin camna gamak nyer... Lg pun somi bukan hak milik kekal isteri... Xgitu
Quote Dewa19XKangen 2-1-2015 07:45 PM
nikah dua nie genetik.. sendiri mau ingat.. bak kata kawan aku.. kami dah bagitau ang.. patut ang kena beringat.. tp kalo ang memilih jalan hidup gitu.. ang kena pasrah seumur idup..
Quote Pelindung 2-1-2015 08:23 PM
org lelaki klu dia syok kat nko.. kemana nko pergi pun dia akan ikut ... selagi dia boleh

Quote bellaa 3-1-2015 12:56 PM
adoyai.. bende kecik sebab tag2 & xnak komen pix pon nak majok.
rilek sudahh..


ada 2 sbb kenapa dia x suka public attention.
first : dia memang gaya camtu. suka kapel diam2 sbb xnak siblings or member bahan dia.
second : dia still searching the correct one for his life partner.
Quote faraway1 4-1-2015 02:31 AM
kalau kawin kemudian u takut jika dimadukan..
cam tak berbaloi rasanya u kawin..
kenapa kawin kemudian hidup cam takut takut kena madu.

even belum kawin u dah terpikir bab ni..
mau ke u, selama berkawin kemudian setiap hari pikir benda ni...

kalau u rasa tak berbaloi menyusahkan otak berfikir kena madu ke tidak..
then ucapkan aje selamat tinggal, its your life after all, dan orang berkawin
best best, bukan kena pikir benda bukan bukan...
Quote fariepari 4-1-2015 01:33 PM
lelaki bleh kawin smpai 4...tu ko kena ingat
Quote nuryakmal 4-1-2015 03:46 PM
fariepari replied at 4-1-2015 01:33 PM
lelaki bleh kawin smpai 4...tu ko kena ingat

Nak kawen 4... Pun ada syarat.. Tu pun kena ingat
Quote keladi_merah 5-1-2015 12:32 AM
ISTRIMITHALI replied at 2-1-2015 06:33 PM
awk... sy pun macam ni jugak.. dia x suka dedahkan identiti sy sbg kekasih.. then, km bertunang.. se ...

inshaAllah.. harapnya macam tu la.. terima kasih sekurang2nya awak kurangkn sikit keraguan hati sy ni. moga awak n husband bahagia n berkekalan inshaALLAH..

Lihat semua komen(51)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 01:40 AM GMT+8 , Processed in 0.072685 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top