CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Korang Berani Tak Ngaku Suka Dekat Someone?

2-1-2015 03:54 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 43993| Komen: 173

Description: Sukanya tengok lelaki tu. Eh sukanya tengok perempuan tu. Gayanya. Caranya. Aduh macam Rain KPop je... Nak bagitahu tak aku ni suka dekat die eh? kalau die reject mcm mana? Ke die memang minat aku? Oh ...
Oleh Fyruz

Sukanya tengok lelaki tu. Eh sukanya tengok perempuan tu. Gayanya. Caranya. Aduh macam Rain KPop je... Nak bagitahu tak aku ni suka dekat die eh? kalau die reject mcm mana? Ke die memang minat aku? Oh peningnya.. Mari LadyLista kumpulkan pengalaman mereka yang berani mengaku suka pada seseorang, mungkin boleh dijadikan panduan untuk anda:



1. berani  aku ni mmg ditakdirkan takde org suka aku kut..kena aku suka dulu  pastuh confess...
first time aku confess..laki tu gelak2...dia ckp tak boleh sbb bestfriend dia suka aku -.- second time aku confess laki tu ckp lepas aku kurus dia kapel ngn aku..pastuh sebulan pastuh dia kapel ngn org lain ..third time aku confess... dia cakap dia suka aku gak...skang dah jadi suami aku pon...suami aku ckp kalu dulu aku tak start..mmg sampai ke sudah duk main tarik2 tali sbb dia mmg suka aku tp dia malu...


2. berani. pernah confess. SMS je. dia tak reply. dia bagi message kat FB. panjang. tapi saya baca "terima kasih tapi aku cuma sayang kau as kawan je" lepas tu stop. baca lagi dua tiga kali pastu delete. saya ingat lagi, masa tu bulan 2, tahun 2010. Dia kata dia nak habiskan belajar etc. Padahal few months later dia confess kat my friend. LULZ...awkward lah lepas tu kan. he was my bestfriend. setahun juga tak bertegur ke apa lepas tu. memasing awkward. saya okay je tapi dia macam, elak saya. 2 years after that, dah okay. and kitorang jadi bestfriends balik. life goes onnnn. dah 4 tahun berlalu. still one of my bestfriends.


3. Penah masa sem 1 dulu2 dgn budak kelas aku tapi tak pernah bertegur sapa! Kawan baik aku cabar aku confess sebab aku suka gile kat mamat tu sebab dia baik & antara lelaki terensem  masa tu. Aku confess depan2 dia & di kelilingi 3 org kwn baik aku (perempuan). Ayat aku "Aku dah lama suka kat ko. Sudi tak jadi teman aku? Apa2 ko balas kat kad ni". Aku hulur kad kosong  kat dia & blah. . Dia blurr je sambil amik kad tu. Malu? Lepas dah ckp baru rasa malu, dalam kelas kalau selisih dgn dia aku tunduk je. Seminggu kot aku tunggu die nak bagi kad tu semula, rupanya dia tak faham pasal kad tu. Lepas kwn aku explain baru dia bagi kad tu. Jawapan sangat positif & bercouple lah sepjg 3 tahun diploma tu. Walau dah hampir 10 tahun berlalu tapi seskali contact jugak tanya khabar & dia cakap dia tak boleh lupakan aku sbb aku 1st love dia & dia tak pernah jumpa perempuan seberani aku (padahal dia tak tau kwn aku cabar aku masa tu).
Tapi tu la dulu2 zaman hingusan, kalau skrg ada crush pun curi2 ushar je la. hahahaha!




4.before try..better siasat dulu latar belakang..huhu so far pnh la suka kt seseorg..asal selidik je..msti tau dia dh berkahwin..stressss.. 
skrg tgh berkawan dgn sorang mamat ni..dia mmg selalu ckp suka la ape la..last2 sy selidik..terkejut gila..rupanye dh kawen, anak dh 2 org...gulpp...
pasni dh tak berani la nk confess or kwn dgn sesape lg ..kecewa sudah..

5. 
tgh tercrush ngan budak ofis ni..klu blh parking kete nk sebelah kete dia, nk jln depan dia..nk naik lift nk tgk muka dia... tp disebabkan duk satu level...nk confess tu mmg nmpk gayanye x la..tp ade add fb dia..tgk mcm da ade makwe jer..so lupakan jer la..lgpun..ngan staff yg cantik2 mcm mesra jer..try nk berborak kat fb pun mcm xnk layan jer..so skrg ni..xnk ikt hati..buat2 xnmpk..klu terserempak pun tunduk jer la..jgn mulakan..klu xyakin..kekeke

6.zaman sekolah dulu ada gak le buat keja mcm ni.. mangsa confession aku sorg senior.. comel orgnya dan nampak baik.. time tu x tau plak dia ni anak kwn mak aku... dia mengadu kat mak dia yg aku kacau dia sampai pelajaran dia terjejas.. WTF bila aku dgr mcm tu... sbb aku baru sekali terbagi surat ringkas kat dia je pun.. bukan stalker atau tegur dia pun.. last2 mak dia serang mak aku.. terkejut mak aku time tu sbb tau anak dia bukan jenis kacau anak org.. kecoh jap gak la geng aku dgn geng dia time tu... sbb masing2 nak back-up kwn masing2 kan..kebenaran terbukti bila mak dia tangkap dia melepak kat stesen bas time dia sepatutnya gi sekolah... siap dok hisap rokok lagi.. baru mak dia tau yg anak dia nampak je perangai baik kat umah tp luar sekolah mcm hantu... aku ni hanya alasan dia utk x bagi mak dia marah bila dia fail a few subjek masa exam akhir tahun.. cehhh.. sejak tu xde la aku nak buat keja bodo confess kat mana2 lelaki dah... -CARI Infonet.
18

Bagus
17

Marah
19

Terkejut
34

Sedih
14

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (121 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pakwetizzaqyah 4-6-2014 12:05 AM
saya lelaki..dan saya harap ada girl confess kat saya..skian taceh
Quote alexandria_iz 4-6-2014 12:10 AM
berani dalam hati je. kekekekkeke

Quote Dewa19XKangen 4-6-2014 12:34 AM
sempoi gak thread nie,da harapan seorang permaisuri mengawal,ha ha..
Quote munchkin 4-6-2014 03:11 AM
tak berani
Quote iggyevelyn 4-6-2014 04:13 AM
pernah try tp ..
Quote Leafumi 4-6-2014 04:19 AM
iggyevelyn posted on 3-6-2014 08:13 PM
pernah try tp ..

story je klo x kisah tak nak tak pe tiada paksaan
Quote iggyevelyn 4-6-2014 04:28 AM
aku pnh bg hint ( kire confess jgk ke??) tp hint aku tu mmg aku terang2 aku respon yg aku suka dia

dia tahu aku rase tp dia mcm nk x nk je jawab sbb still layan je ape aku suruh buat ..

smpai stiap kali sblum end call siap pesan jgn lupakn dia mimpikan dia hehe                                                                                                                                                                                                                                                        
Quote Leafumi 4-6-2014 04:57 AM
iggyevelyn posted on 3-6-2014 08:28 PM
aku pnh bg hint ( kire confess jgk ke??) tp hint aku tu mmg aku terang2 aku respon yg aku suka dia
...

hint2 tu kira confess scara halus kut..  
setengah laki mg lambat pick up dgn hint2 pompuan ni..
tapi x taw la klo dya mg sengaja buat2 x paham..
or ada sebab len..
just opinion..
Quote iggyevelyn 4-6-2014 05:10 AM
Leafumi posted on 4-6-2014 04:57 AM
hint2 tu kira confess scara halus kut..  
setengah laki mg lambat pick up dgn hint2 pompua ...

ceritanya dh lama kawan dkt setahun tibe 2 bulan dia hilang then dpt cari balik dia dia ckp dh ade gf aku punyala bodoh tngu siap tolak sorg ni kata aku single
Quote vespa_oren 4-6-2014 06:10 AM
Leafumi posted on 4-6-2014 04:57 AM
hint2 tu kira confess scara halus kut..  
setengah laki mg lambat pick up dgn hint2 pompua ...

Dia sengaja buat xfaham
Quote xtahumenahu 4-6-2014 08:38 AM
kawan aku penah confess
tapi mamat tu x reti nak jawab...x ready ke apa
tp mamat tu ckp...bagus minah ni buat camtu...x rugi apa2...
suka..jalan...x suka...lupakan
tp diorg stay jd bestfren je
tp rugi laaa mamat tuh
minah ni mmg cun...n sekarang sgt berjaya
Quote Leafumi 4-6-2014 08:45 AM
xtahumenahu posted on 4-6-2014 12:38 AM
kawan aku penah confess
tapi mamat tu x reti nak jawab...x ready ke apa
tp mamat tu ckp...bagus mi ...

pelik gak..
ntah2 dya rsa tercabar..
Quote intriQue 4-6-2014 09:17 AM
Many many years back, I wud just simply confess. Rejection is acceptable.

Tapi sekarang, byk faktor yg perlu dipertimbangkan. Kena pikir consequences such as image, reputation, dignity, status quo, job ranking etc etc

Time changes everything, especially priorities

Last edited by intriQue on 4-6-2014 09:20 AM

Quote espritvin 4-6-2014 09:22 AM
pernah je..takde masalah pun if laki tu taknak ke apa..bukan rugi apa pun..
Quote midori888 4-6-2014 09:36 AM
confess dulu? tak pnh...sbb aku tak pnh nak minat lelak dulu....diorg minat aku dulu ada.....tu pun aku suh takyah nak minat sgt...i am d opposite of what they think i am....
Quote tiramisuu 4-6-2014 09:44 AM
byknya tred camni cthnya tred yg aku ingt

http://mforum.cari.com.my/forum. ... 1508&extra=page%3D3



aku pernah teringt yg ada tred forumer tu nk confess..ending dia confess n memang laki tu pn suka dia..terus diorg couple..sbb laki tu tak berani..tp memang diorg rapat laaa mcm teman tp mesra..so kalau nk confess kena make sure la korang memang rapat
Quote Leafumi 4-6-2014 09:53 AM
tiramisuu posted on 4-6-2014 01:44 AM
byknya tred camni cthnya tred yg aku ingt

http://mforum.cari.com.my/forum. ... 1508&extra=page% ...

sy dah baca thread tu.. haha dont worry.. bezanya sy tak ada nak buat apa2 confession pun.. just nak tau pengalaman orang lain.. kalau ada yang sama gak.. sorry la yea..
Quote tiramisuu 4-6-2014 09:56 AM
Leafumi posted on 4-6-2014 09:53 AM
sy dah baca thread tu.. haha dont worry.. bezanya sy tak ada nak buat apa2 confession pun.. just n ...

ooo..ingtkan ada nk confess sesiapa..my experience pnh confess dan that guy ckp tak pelik pn sy confess..maybe sbb that guy bukan jenis hu ha hu ha..so sy confess, dia je tahu dan blh treat sy mcm bese je lps tu
Quote Leafumi 4-6-2014 10:02 AM
tiramisuu posted on 4-6-2014 01:56 AM
ooo..ingtkan ada nk confess sesiapa..my experience pnh confess dan that guy ckp tak pelik pn sy co ...

so tiramisu kenal ke tak dengan that guy ? if u dont mind to tell..
macam yg tiramisu cakap, kalau nak confess better rapat kan ?
sebab kalau tak rapat laki tu mungkin susah nak terima..
tapi kalau ada girls yg berani mati ala2 serikandi mungkin ada je yg pergi confess jugak..

Lihat semua komen(173)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 05:05 PM GMT+8 , Processed in 0.091467 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top