CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:

Antara Tanggungjawab dan Kasih Sayang

30-12-2014 12:30 AM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 21087| Komen: 185

Description: Org tua-tua kata, selalunye, bini kedua adalah bertentangan dgn bini pertama..contoh kalau bini pertama tak pakai tudung, kedua pakai tudung..rambut sorang tak panjang sorang panjang.


Org tua-tua kata, selalunye, bini kedua adalah bertentangan dgn bini pertama..contoh kalau bini pertama tak pakai tudung, kedua pakai tudung..rambut sorang tak panjang sorang panjang..sorang body tak mantap sorang mantap..sorang berjiwa kasar sorang berjiwa lembut ala-ala gadis melayu terakhir..sorang tak pandai dan tak geti bergaya sorang uptodate..so on. Pendek kata yg no. 1 suami simpan walau dah tak bernafsu sbb hargai susah senang hidup bersama je selama tu..walau dah tak berselera lebih afdal simpan je..

Bak kata sorang forumer ni:

"U r right! Madu i sebijik bertentangan dengan i..i kurus dia gemuk. Rambut i panjang berkaler dia berambut bahu bertudung sampai ke dada. Dada i 36C dia walau gemuk tapi 34B kot. I pakai pakaian ketat dan moden dia memanjang baju kurung besar. Suara i halus suara dia kasar. Rumah kami kondo rumah dia semi-D. I suka masak Western dia banyak masak lauk melayu. Majoriti semua bertentangan..orang lelaki ni suka merasa semua..yg panjang yg pendek, yg besar yg kecik, yg bulat yg 4 segi, yg putih yg gelap..yg liar yg soleh..lebih2 kalau dapat memilikinye. Hidup ku bahagia sungguh,,walau i no.2. Tetap puas zahir dan batin..di sana hanya tanggugjawab tapi disini kasih sayang..disana hanya kenyang tapi disini walau kenyang makan tambah!!"

Last edited by jepun_murtad888 on 18-12-2014 01:28 PM


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 18-12-2014 11:01 AM
buruknya perangai madu gini
perlu ke nak cerita kebaikan keburukan sana sini?
semoga lakinya menambah lagi 3 4
panjang sikit senarai perbandingan tu
Quote Mokcu 18-12-2014 11:23 AM
Gigih Moksu login nak komen.....setuju dgn momod prettyugly.....semoga suami forumer tersebut mencukupkan quota beliau.......yang ada sekarang baru melayu dan western (western sangat le.....takat makan chiken chop nak bangga sangat), kena rasa cina india baru ngam....
Quote nomey 18-12-2014 11:39 AM
gigih jgk la nk komen.

wlupun 36C, 10thn lagi tetap layut jugak. lagi labuh drpd 34B kot
Quote rottberry 18-12-2014 12:18 PM
apalah yg nak dibanggakan sangat?
disana dh lama merasa, disini dapat bekas2 aje.
disana tak mantop pun org nak, disini terpaksa bagi mantop barulah org yg sama nak.
disana tak bergaya pun sanggup org tu bagi duit hantaran, disini tpks uptodate berabih asalkan dpt duit hantaran.
disana dpt tggjwb seorang suami, disini belum tentu tggjwb tu seiring dgn kasih syg yg diberi.
kun fayakun lah jah.
sekali tuhan petik, semua tu hilang sekelip mata.
jadi org kena bersyukur.
jadi no 2 laaaagiiiii kena bersyukur sbb yg no 1 tu relax je nak share sisa2 yg dia dh guna.
so entahla. aku rs walau apa pun aku respect jek kat no 1.
tapi kalau lah yg no 2 tu tau menghargai pengorbanan org lain..laaaagiiii aku respect.  
Quote MissSchiffer 18-12-2014 01:17 PM
Alahai.. macam teruk sangat yang no. 1 sampai compare macam tu sekali...yang tak bagus semua kat no. 1 which is not true at all.  Yang untung tetap suami yang boleh tukar-tukar selera, banyak choice la konon....
Quote reza_hard 18-12-2014 11:33 PM
sebab nafsu bukan ikhlas pun nak bermadu, walau dah caras no 1, tetap nak bersaing.
Quote msxx 19-12-2014 12:27 AM
naik lif tekan sendiri kekdahnya. kalau dh gini ada sipi2 pyscho, jadi eloklah lakinya cukupkan kuota. lagi afdal tambah skandal biar keliling pinggang, br pjg perbandingan tu. br ada sifat berdaya saing.
Quote msxx 19-12-2014 12:27 AM
naik lif tekan sendiri kekdahnya. kalau dh gini ada sipi2 pyscho, jadi eloklah lakinya cukupkan kuota. lagi afdal tambah skandal biar keliling pinggang, br pjg perbandingan tu. br ada sifat berdaya saing.
Quote msxx 19-12-2014 12:28 AM
hahaha.. labuh bleh dibuat selendang selempang.
Quote matahari7001 19-12-2014 01:29 AM
hek eleh.. perasan bagus jek bini no.2 ni.. sekali ade no. 3.. ko merase ..haha
Quote arianakhalid 19-12-2014 01:57 AM
Laaa gini ke hidup bermadu. Patut la perempuan tak rela nak bermadu. Dapat pulak madu berpuaka macam ni.

Jenuh weh nak bersaing 24 jam nak berebut jantan yg tak pasti kualitinya. Hidup ni dah la tak lama. Bila nak bahagianya? Ada suami ada family ingat boleh bahagia. Boleh pulak laki buat perangai bodoh angkut perempuan lain join sekaki.
Quote faraway1 19-12-2014 07:06 AM
yang sama dilupa jangan, antara contoh, menggunakan pencil yang sama yea.
Quote nanacinta 19-12-2014 09:03 AM
troll...
Quote edoraixora 19-12-2014 10:33 AM
buruk benau perangai si madu ni....dasarrrr
Quote tanak-balik 19-12-2014 11:01 AM
dah ler jd madu..pastu dicompare2nya..insecure betul..kalau hebat sgt body mantap pandai masak western rambut kaler..apesal x cuba dptkan bujang ajer???
Quote johar_mna 19-12-2014 11:02 AM
ermmm.true story.very suprise to read.
Quote taleeshoe 19-12-2014 11:14 AM
hehe..kite tggu je la yg no.2 tu punye turn plak beranak pinak. sempat x sempat la lps tu nk masak western , nk kaler2 rambut dgn nk basuh berak muntah anak lg
Quote jepun_murtad888 19-12-2014 11:16 AM
IT'S A FACT.

lelaki kn 9 nafsu 1 akal, pompun lak 1 nafsu 9 akal so mmg legit la.

sbb tu pompuan kena la jaga badan, klu takut suami lari.

klu dpt soami yg baek n x kisah badan gemok kire nasb baek la.

klu dpt somi yg keje environmentnye bnyk pompuan cntek, msti dia tringin nk tgk isteri die cntek.

klu x, tu yg somi makn luar tu.

so, istri kena la rjin jg badan. jgn asyik makan x ingt dunia, bila suh workout kasi alasan saket kaki la, xde masa la. tgk drama kt TV ada lak msanye.

so bile somi dah kawin 2, redha je la sbb sendiri yg mintak.......
Quote cheeky_meal 19-12-2014 12:48 PM
jepun_murtad888 posted on 19-12-2014 11:16 AM
IT'S A FACT.

lelaki kn 9 nafsu 1 akal, pompun lak 1 nafsu 9 akal so mmg legit la.

kakak aku dh gumuk sket dr dulu aku suruh exercise dia ckp laki dia xbagi...tu maknanya laki bagi makan cukup kt bini tu..hidup biar sederhana janji bahagia...dh jd bini no 2 kaler rambut biru pun kalau dh hati hitam hitam jugakla...pndaila ckp xreti jaga lakila xjaga badanla hapela..kalau dh mencaras laki org dok diam2 jela..dhla caras laki org byk cekadak pulak...

Lihat semua komen(185)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 04:15 PM GMT+8 , Processed in 0.076161 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top