CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Jom Cuba 6 Resepi maggi yang kreatif

9-12-2014 04:00 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 36231| Komen: 54

Description: Selepas Melihat 6 Resepi Maggi Sedap Ini Anda Pasti Akan Ke Dapur.
                    Selepas Melihat 6 Resepi Maggi Sedap Ini Anda Pasti Akan Ke Dapur. #4 Paling Dicari                                                                                          
                                                            

Maggi boleh dikatakan makanan kegemaran setiap rakyat Malaysia. Teringat nostalgia ketika di asrama dahulu, pelbagai cara kreatif digunakan untuk menambah kelazatan Maggi yang dimasak. Salah satu cara adalah dengan memasak Maggi didalam mini rice cooker dan ditambah bahan asa seperti bawang, cili hidup, kicap dan sos tomato. Tahukah anda, Maggi boleh dimasak dengan pelbagai cara. Hidup di asrama membuatkan kami kreatif!!!
Disini kami kongsikan 6 cara untuk memasak maggi.
1. Maggi Goreng

Sepaket Maggi dicampur bawang, ikan bilis, hirisan ayam, cili kisar dan pes asam jawa. Ini adalah resepi yang senang didapati dikedai-kedai mamak. Order sahaja. Mamak Style Satu.
2. Maggi Ketam

Antara kedai yang popular yang menyajikan resepi ini adalah Kedai Meggi Ketam Cherang Ruku di Kelantan. Maggi yang dimasak akan disajikan didalam periuk tanah dan ketam yang dimasak adalah ketam nipah segar. Rasanya sangat menyelerakan.
3. Maggi with Cheese

Ini antara resepi yang jarang dimasak oleh rakyat Malaysia. Kombinasi Maggi, Cheese, Roti Bakar, tomato dan rempah-ratus. Dicicah pula dengan sos cili. Alangkah nikmatnya hidup ini
4. Maggi Murtabak

Ini adalah menu kegemaran bila berkunjung ke Bazaar Ramadhan. Enough Said.
5. Maggi Lasagna

Lihat sahaja pada gambarnya akan buatkan anda terliur. Maggi ini tidak terdapat di Restoren yang menjual makanan barat tetapi tetap mendapat permintaan yang tinggi. Mungkin kami boleh tubuhkan satu Restoren yang menjual Maggi ini. Siapa yang sukakan Lasagna pasti sukakan Maggi Lasagna.
6. Maggi Sup Kari

This is all time favourite. Untuk penggemar Maggi, ini adalah resepi yang tidak akan anda jemur. Untuk lebih kesedapan boleh ditambah cheese dan telur mata kerbau.
sumber: the vocket

                       

23

Bagus
8

Marah
15

Terkejut
32

Sedih
8

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (102 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makton 9-12-2014 12:09 PM
lasagna tu mmg nampak sedap..

apa pun megi kari jugak yg aku suka. hnya tambah telor, tauhu goreng & sayur. Kalau sayur & tauhu takde, telor pun jadik.

tapi kalau smua bahan pun tak de, megi kari kosong juga tetap heaven!
Quote alieyrina 9-12-2014 12:16 PM
Xdak pun megi  mtabak kat param tpt aku  
Quote kiLogram88 9-12-2014 01:12 PM
makton posted on 9-12-2014 12:09 PM
lasagna tu mmg nampak sedap..

apa pun megi kari jugak yg aku suka. hnya tambah telor, tauhu goren ...

maggi royal yang baru tu pun sedap makton. kuah dia perghh.. tapi mahal bagak
Quote budak_gemuk91 9-12-2014 02:50 PM
lasagna tu nmpak yummy
Quote hanifadil 9-12-2014 03:57 PM
Maggi lasagna.. wowwee!! Ada yang dah pernah cuba maggi kawen tak? macam advertisement diorang tu.. Asam laksa+Kari..
Oh my.. telan ayaq liuq. dah lah hujan2 ni..

Quote hanifadil 9-12-2014 03:58 PM
kiLogram88 posted on 9-12-2014 01:12 PM
maggi royal yang baru tu pun sedap makton. kuah dia perghh.. tapi mahal bagak

maggi royal macamana pulok? @kilogram88?

Quote MariaClara 11-12-2014 05:17 PM
alamak nk balik masak megi la today...terliur
Quote kejoraria 12-12-2014 04:44 PM
magi kari letak fish cake ngan telur...perghhhh......sedap siot
Quote kenarihitam 13-12-2014 04:19 PM
Maggi murtabak mmg sedap
Quote noridahfishfish 15-12-2014 10:36 PM
Nampak istimewa.....
Quote laili_nur 16-12-2014 01:05 PM
macam sedap je
Quote MYviHaZz 18-12-2014 02:37 PM

baru teringat nak makan maggie balik nt...sedapnyer...taruk telur...
Quote wardah75 18-12-2014 05:25 PM
musim hujan ni menu mee segera mmg terbaik wokk !!
Quote bibirmerah 18-12-2014 05:34 PM
Lapo ler nengok maggi!
Quote bibirmerah 18-12-2014 05:35 PM
Maggi kari sup n maggi goreng paling best!!! yumm...yumm
Quote bibirmerah 18-12-2014 05:37 PM
Yg lasagna tu x pernah try..cam best je.ada yg da pernah rasa ke?
Quote Lorra2411 18-12-2014 06:13 PM
murtabak maggi selalu buat sendiri je, sebab ringkas. teringin nak rasa maggi lasagna. sedapnyaaa. favourite all time of course maggi kari sup. buat kosong pun dah kasi meleleh air liuq.
Quote bibirmerah 19-12-2014 09:16 AM
Lorra2411 posted on 18-12-2014 06:13 PM
murtabak maggi selalu buat sendiri je, sebab ringkas. teringin nak rasa maggi lasagna. sedapnyaaa. f ...

Murtabak maggi tu sama cam murtabak daging ke?
Quote Lorra2411 19-12-2014 09:56 AM
bibirmerah posted on 19-12-2014 09:16 AM
Murtabak maggi tu sama cam murtabak daging ke?

nak letak daging pun takpe. hahaha. takdelah serupa pun, cuma telur dgn maggi bersama perencah kari tu. pukul telur terlebih dahulu sebelum masukkan maggi pun boleh. tarak hal, kita buat dia bukan dia buat kita. hahaha. google kalau nak tau maklumat lanjut

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:49 PM GMT+8 , Processed in 0.066397 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top