CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Hot Topic Lihat artikel

Inap Desa Milik Melayu Diroboh Tanpa Notis

19-6-2014 03:49 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 12328| Komen: 131

Description: Hasrat Seorang Wanita Ingin Mencari Sumber Pendapatan Dengan Mengusahakan Perniagaan Inap Desa Di Kawasan Batu Feringghi Musnah Apabila Struktur Yang Baru Dibinanya Dihancurkan Oleh Kerajaan Dap Pulau ...
Hasrat seorang wanita ingin mencari sumber pendapatan dengan mengusahakan perniagaan inap desa di kawasan Batu Feringghi musnah apabila struktur yang baru dibinanya dihancurkan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang.


Sekitar jam 11 pagi, sepasukan penguatkuasa Majlis Perbandaran Pulau Pinang, MPPP, bertindak merobohkan inap desa yang mempunyai 12 bilik, diusahakan oleh Aishah Bee Ismail, 58 tahun,  tanpa diberikan sebarang notis terlebih dahulu.

"Perniagaan ini baru sahaja hendak dimulakan tetapi terpaksa pula menghadapi dugaan seperti ini. Saya berasa amat kecewa kerana telah melaburkan kira-kira RM300,000 untuk membangunkan struktur dimusnahkan oleh MPPP sekelip mata sahaja. Sedih dengan tindakan zalim kerajaan negeri, " katanya.
Aishah menambah,  tindakan MPPP seolah-olah menabur pasir ke dalam periuk nasinya dan perbuatan itu jelas seperti tidak mahu melihat perniagaan orang Melayu berjaya.

"Apa salahnya kalau perkara ini dibawa berunding terlebih dahulu dan kalau saya melakukan kesalahan, MPPP perlu memberikan teguran dan penjelasan bukannya terus bertindak. Saya pun tidak tahu mengapakah MPPP lebih berminat memusnahkan perniagaan orang Melayu sedangkan di tempat lain, peniaga bukan Melayu bebas berniaga walaupun jelas mereka menjalankan perniagaan di tempat yang salah, " katanya.



















11

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
10

Sedih
9

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (57 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BotakChinPeng 19-6-2014 11:39 AM
Inap desa  ini macam ka
Quote cmf_herrhughie 19-6-2014 11:41 AM
dah agaklah. Ini adalah extendsion di public area, 100% haram.

semalam dah baca news ini. media melayu sengaja provoke perkauman lagi ke?
Quote cmf_herrhughie 19-6-2014 11:42 AM
media melayu sengaja tambah wording dlm merah tu. owner tu sendiri pun tahu sendiri bina atas tanah public, apa nak dikatakan?

tak bagi notis tu part ditokok tambah. fitnah itu habit media melayu
Quote leylapple 19-6-2014 11:45 AM
in the 1st place, tu tanah milik sapa????

kalo bangunan yang dibina atas di tanah sendiri pun perlu kelulusan sebelum bina, apatah lagi bangunan yang dibina atas tanah kerajaan?

permanent structure pulak tu??dibina tepi pantai.. abis tu aliran black water nak masuk tang mana? alir masuk dalam laut tu??yuck!!

Quote Anden 19-6-2014 11:45 AM
Kalau nak berniaga atas Tanah haram...nak cepat buat duit..yg masuk ttp haram...apa ka sengal makcik ni...

Berita camni...layak dibakul sampahkan aje..
Quote MengkuduMasam 19-6-2014 11:45 AM
dah bila xikut rules... nasib laa...

masalahnya.. knapa tunggu siap baru nak roboh? masa tgh construction tu knapa x halang?

kebangunan tu overnite je wujud..
Quote Anden 19-6-2014 11:46 AM
MPP pun satu..tang tempat melayu niaga haram..laju je roboh...Yg kedai makan cina dok melimpah sampai tepi jalan sbbkan jem..tak pulak nak roboh...kan cilaka...MPP bwh DAP ni..

Quote nebulagazer 19-6-2014 11:47 AM
Mende ni da makin menjadi jadi...
Duk tanah org..
Tp tak sedar diri
Quote crossfire 19-6-2014 11:49 AM
Anden posted on 19-6-2014 11:46 AM
MPP pun satu..tang tempat melayu niaga haram..laju je roboh...Yg kedai makan cina dok melimpah sampa ...

itulah sebenarnya...kalau MELAYU LAJU, KALAU CINA, boleh tgk berlambak.....nak roboh,  roboh semua tanpa kira MELAYU PUNYA atau CINA PUNYA....

Quote shamsadis 19-6-2014 11:49 AM
kalo Melayu je dirobohkan...kalo gang2 Pakatan Rakyat akan didahulukan disimpatikan
Quote cmf_herrhughie 19-6-2014 11:49 AM
Anden posted on 19-6-2014 11:46 AM
MPP pun satu..tang tempat melayu niaga haram..laju je roboh...Yg kedai makan cina dok melimpah sampa ...

jgn bagi alasan. check dulu hawker2 tu ada lesen atau tidak.

u cuba baca media melayu, sengaja tak report dia bina atas tanah public, kenapa?

tak kira siapa punya, selagi haram, roboh atau halau. i 100% sokong.

honestly, ramai melayu pasal rasa sendiri ialah tuan, barulah bina sewenang2nya...cina biasanya apply lesen sejak dulu lagi.

regardless of race, siapa salah, tindakan patut diambil
Quote atira 19-6-2014 11:50 AM
bina secara haram?
Quote cmf_herrhughie 19-6-2014 11:50 AM
kampung cina di seberang nak dihalau, media melayu ada report? berita baru ni..
Quote crossfire 19-6-2014 11:50 AM
cmf_herrhughie posted on 19-6-2014 11:49 AM
jgn bagi alasan. check dulu hawker2 tu ada lesen atau tidak.

u cuba baca media melayu, sengaja  ...

LESEN ATAS JALAN BOLEH BERNIAGA KER, LESEN DARI PRC KER hugie.

Quote cmf_herrhughie 19-6-2014 11:51 AM
crossfire posted on 19-6-2014 11:50 AM
LESEN ATAS JALAN BOLEH BERNIAGA KER, LESEN DARI PRC KER  hugie.

lesen stall bergerak, yes, is legal. semua kaum yg berlesen pun buat mcm tu.
Quote crossfire 19-6-2014 11:55 AM
cmf_herrhughie posted on 19-6-2014 11:51 AM
lesen stall bergerak, yes, is legal. semua kaum yg berlesen pun buat mcm tu.




hebat negeri hang hugie, jalan pun boleh tutup..!!!  

Quote cmf_herrhughie 19-6-2014 11:57 AM
crossfire posted on 19-6-2014 11:55 AM
hebat negeri hang hugie, jalan pun boleh tutup..!!!

thats ok. as thats a small road with many penjaja, better make it that way, i puji this move

dulu tak buat macam ni, jalan susah sikit. all the penjaja was there since many years ago edi
Quote BotakChinPeng 19-6-2014 11:59 AM
Rumah cina saja pernah dirobohkan kerajaan dap pulau pinang
Quote cmf_herrhughie 19-6-2014 12:00 PM
BotakChinPeng posted on 19-6-2014 11:59 AM
Rumah cina saja pernah dirobohkan kerajaan dap pulau pinang

mmg pernah, extendsion rumah yg haram cina paling byk kena roboh, maklumlah media racist melayu sengaja tak report

Lihat semua komen(131)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-10-2023 07:29 PM GMT+8 , Processed in 0.096012 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top