CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Aiskrim Untuk Sarapan Pagi?

3-4-2014 12:13 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 6748| Komen: 22

Description: Mulakan Hari Anda Dengan Sarapan Pagi Aiskrim. Mengapa Tidak? Apa Kata Sekali-Sekala Anda Mencuba Sesuatu Yang Baru Dan Kreatif Apabila Bersarapan Pagi. Jadi Apa Salahnya Jika Sarapan Pagi Anda Adalah ...
Mulakan hari anda dengan sarapan pagi aiskrim. Mengapa tidak? Apa kata sekali-sekala anda mencuba sesuatu yang baru dan kreatif apabila bersarapan pagi. Jadi apa salahnya jika sarapan pagi anda adalah aiskrim buahan-buahan yang dibuat sendiri.


Di sini kami ingin berkongsi dengan anda semua bagaimana hendak membuat aiskrim yang sihat tetapi sangat enak.


Caranya, masukkan yogurt dan buah-buahan ke dalam pengisar dan kisarkannya sehingga ia sebati. Kemudian, tuangkan ke dalam acuan aiskrim.


Jika anda tidak mempunyai acuan aiskrim, anda juga boleh menggunakan cawan plastik. Untuk menyihatkan lagi aiskrim anda, potong buah-buahan seperti kiwi, pisang, strawberi mangga atau anggur ke dalam acuan aiskrim.

Kemudian masukkan ke dalam peti sejuk dan tunggu sehingga ia membeku. 

Anda juga boleh menikmati aiskrim ini dengan meyalutkannya dengan madu dan taburkan kacang badam kisar atau bijirin oat sebagai 'toppings'. Selamat mencuba!



8

Bagus
9

Marah
5

Terkejut
12

Sedih
15

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (66 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote purpledesire 23-3-2014 03:42 PM
ada ker org mkn aiskrim pg2.? mcm pelik jer..huhuu
Quote qasehnuramy 23-3-2014 03:48 PM
purpledesire posted on 23-3-2014 03:42 PM
ada ker org mkn aiskrim pg2.? mcm pelik jer..huhuu

teringin nk try tp takut sakit perut je..
Quote purpledesire 23-3-2014 03:52 PM
qasehnuramy posted on 23-3-2014 03:48 PM
teringin nk try tp takut sakit perut je..

tu la psl tt..takot sakit perut jer nanti kalo mkn aiskrim pg2..huhuu
Quote qasehnuramy 23-3-2014 03:55 PM
purpledesire posted on 23-3-2014 03:52 PM
tu la psl tt..takot sakit perut jer nanti kalo mkn aiskrim pg2..huhuu

perut kita org malaysia ni pepagi kena mkn roti canai ke ns lemak ke teh ais ke ok la....
klu masuk ais krim mau meragam seharian nnt susah plak nk keje...
Quote purpledesire 23-3-2014 04:00 PM
qasehnuramy posted on 23-3-2014 03:55 PM
perut kita org malaysia ni pepagi kena mkn roti canai ke ns lemak ke teh ais ke ok la....
klu mas ...

hahaaa..btol tu tt..huhuu
Quote qasehnuramy 23-3-2014 04:17 PM
purpledesire posted on 23-3-2014 04:00 PM
hahaaa..btol tu tt..huhuu

tp kan cik purple apa kata kita buat kelainan... ^^ amacam??

Quote kumang 24-3-2014 10:36 AM
klau x krn nak jaga bdn aku bedal airkrim ni x kira masa since aku ni memang kaki aiskrim
Quote whadda 24-3-2014 12:16 PM
cam sedap je aiskrim tuh... segala kiwi strawberry semua melekat...
Quote akuMNdia 24-3-2014 03:53 PM
aku suka jer mkn aiskerim tak kira masa...
tp sbb tgh sibuk nak kuruskan badan..terpaksa tolak tepi segala yg manis2..
Quote purpledesire 24-3-2014 08:39 PM
qasehnuramy posted on 23-3-2014 04:17 PM
tp kan cik purple apa kata kita buat kelainan... ^^ amacam??

hahaaa..taknak la qaseh..lgpun kan sy jarang sgt amik sarapan..huhuu

Quote qasehnuramy 25-3-2014 11:35 AM
akuMNdia posted on 24-3-2014 03:53 PM
aku suka jer mkn aiskerim tak kira masa...
tp sbb tgh sibuk nak kuruskan badan..terpaksa tolak tepi ...

pagi2 mkn aiskrim x???apa perasaan dia ek???teringin nk tahu

Quote akuMNdia 25-3-2014 11:40 AM
qasehnuramy posted on 25-3-2014 11:35 AM
pagi2 mkn aiskrim x???apa perasaan dia ek???teringin nk tahu

nikmat giler..hehehe
Quote qasehnuramy 25-3-2014 11:42 AM
kumang posted on 24-3-2014 10:36 AM
klau x krn nak jaga bdn aku bedal airkrim ni x kira masa since aku ni memang kaki aiskrim {:mlpomelo ...

favourite eskrim????

Quote qasehnuramy 25-3-2014 11:51 AM
akuMNdia posted on 25-3-2014 11:40 AM
nikmat giler..hehehe

terasa cm nk try tp takut perut xtahan...
Quote Dewa19XKangen 25-3-2014 01:17 PM
boleh ja makan ais cuma mai beresin la kot..
Quote lima_kupang 25-3-2014 01:27 PM
mcm best je bunyi nyer... tp tu la orng bujang mcm aku nie tak berapa nak rajin buat mende2 nie...

klu dpt basuh baju pon dah kira rajin sngt la tu...
Quote pinky_incognito 25-3-2014 02:21 PM
mcm ngilu je nk makan ice cream pagi2
Quote miminn 25-3-2014 03:56 PM
pernah makan aiskrim pagi2 tapi magnum. bukan aiskrim buah. hihi
Quote kumang 26-3-2014 09:03 AM
qasehnuramy posted on 25-3-2014 11:42 AM
favourite eskrim????

semestinya vanila, jagung dn strawberry

Lihat semua komen(22)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 11:29 PM GMT+8 , Processed in 0.103691 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top