Waktu memasak: 30 minit Saiz hidangan: 40 biji BAHAN-BAHAN: Bahan A: 125gm mentega 50gm gula ising 1/2 biji kuning telur 1/4 sudu teh esen epal 1/8 sudu teh pewarna hijau epal Bahan B: 170gm tepung gandum 10gm tepung jagung 20gm susu tepung Bahan inti & Hiasan: 500gm jem epal | boleh dibeli di pasaran Sedikit coklat putih CARA MEMASAK: 1. Sebatikan kesemua bahan A dan pukul hingga rata. 2. Kemudian masukkan bahan B dan pukul lagi hingga menjadi adunan. 3. Letakkan doh di dalam acuan nastar dan paipkan memanjang. 4. Isikan inti jam yang telah disukat dan gulungkan. 5. Susun dalam dulang pembakar dan bakar selama 25 minit pada suhu 150˚C. 6. Apabila sejuk, paipkan coklat putih di atasnya. |