Register Login
CARI Infonet Return home

akula203's space https://b.cari.com.my/?1552026 [Favorites] [Copy] [Share] [RSS]

Wall msg

facelist

You have to log in before you can write to a wall Login | Register


akula203 17-10-2013 10:48 AM
1) buka chart tf h1 & h4 - tgk ma50 & mid BB....ini utk tentukan trend samada UT
    atau DT.....

    UpTrend - CS atas ma50 dan mid BB
    DownTrend - CS bawah ma50 dan mid BB
    Sideway - MA50 mendatar, dekat2 mid bb & CS pon dok dekat2 mid bb & MA50.
    kadang2 CS dok bwh ma50 tp diatas mid bb,tu pon sideway jgk.....
    selalunya time ni mid bb pulak yg mendatar.....

    2) Bila dah kenalpasti trend,bukak chart M15.
    contoh : katakan trend di h1/h4 DT......tunggu peluang sell sahaja.....abaikan
    buy....(nak buy jgk,bole,tp kena tau mana nak amik TP)

    a - SELL : CS break Top BB + BB mendatar....ma5 merah melepasi top BB dan
    CS closed bwh top BB & ma5 merah -> signal sell terbaik...belasah kow2....

    b - SELL : CS break top bb + BB mendatar tapi ma5 merah x melepasi top bb,
    tapi CS closed bwh top BB & ma5 merah......belasah jugak.

    c - SELL : bila ma50 dok dekat BB top atau mid BB,cs cuba break tp x lepas & closed dibawah ma50 & BB(mid atau top).....kalau ma50 di top bb,boleh belasah...
    kalau ma50 di mid bb,boleh jgk enter,tp TP set jgn la tamak2 sgt....

    d - kalau CS break ma5 merah & BB top sewaktu ma5 & BB top sedang menegak,
    walaupon dia closed dibawah ma5 merah & BB top,jgn cepat sgt nak terjah sell...
    keadaan ini menandakan price nak naik lagi....tunggu sehingga CS naik sampai
    dia x melepasi BB top.....tu masa dia nak terjun....
    ini info yg sama spt sifu omally bagitau hari tu & dah ada kat document....situasi (d) ni memerlukan kefahaman yg mantap....kena buat pemerhatian lebih sikit.....

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 04:27 PM GMT+8 , Processed in 0.145542 second(s), 13 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top