CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bluehedgehog

[Tempatan] {harap2jgnkelaut}MAB redesign fesyen pakaian seragam staff dan kru kabinnya

 Close [Copy link]
Post time 11-5-2016 05:45 PM | Show all posts
Bak kata mat salleh "if it works, why fix it" nape nak redesign pakaian seragam tu? Kebaya sekarang pon dah cantik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Iniler perangai typical meleis kt GLC
baru untung sket je setelah bertahun2 red marks je tetiba nak tukar uniform bagai
Ada duit kerrr?
Patutle mueller tu blah...x tahan dgn babi2 org dalaman hamno yg kacau pihak management nak run business dgn betul
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku cadangkan buat baju kurung kedah je. Selesa nak pakai tangan pun senteng sikit senang nak angkat tray
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya uniform...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakaian stewardess mas antara yang tercantik dan bawa sungguh ciri2 malaysia...

Janganlah dihaukkan uniform bercirikan malaysia ini sepertimana dbkl menghaukkan logo KL 15 ribu dengan tagline diversity haramjadah apa lagi ntah aku  sendiri pun tak ingat
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
klkl replied at 11-5-2016 05:29 PM
Long before Dato' Farah Khan became the Malaysia-based fashion mogul, designer and high-flying socia ...

Laa..dia cine ke, name mcm minah pakistan muke vietnam, so ape yg bestnye sentuhan dia, iols agak konsep sheols agak liberal sexy daring
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Farah khan ni bff sapa..???? Rosmah kah..????
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 09:20 PM | Show all posts
pada pandangan mata saya, kebaya MAS tu mmg dah cantik sangat dah, sweet, sopan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Brp ratus juta or bilion?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ejas kasi longgar aje. Tak payah nak berdesigner bagai. Bazir duit aje. Si farah khenn tu sah-sah dah mmg kaya. Staf yg produktif dorang kasi berenti. Macam hauk aje pernagai.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kontrak design mesti cecah RM300j waduh2 baru untung sikit dah bagi kroni2 kerala
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Farah khan? What a disaster.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal singapore farah khan ni rupanya....


Long before Dato' Farah Khan became the Malaysia-based fashion mogul, designer and high-flying socialite that she is today, she was Chan Kheng Lin, an impressionable Singaporean teen who had just won her first fashion design competition.

The year was 1972, and Khan, then 17, had won a Designer of the Year contest here with a cheongsam-inspired gown she crafted.

"I didn't know anything, I was clueless. How I entered the contest God only knows. But I did, and winning it set me with a sense of confidence to move further with it (fashion design)," she says excitedly, showing this reporter a black-and-white keepsake photo capturing her moment of triumph.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Plsla jgn tukar...tu identiti kita kot.... aku gi airport mn2 pon kalu ternmpk je geng mas punya baju bangga siot... tetiba tersa patriotik..nk nyanyi negaraku ler2 tu jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts

Nak tukar baju pelayan je dah kecoh satu malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke?....saje je nk bg farah khan bertambah kaya..

Kot ye pon bagila yg btol2 fesen designer reka..

Kang takut baju baru ni FK ni bg penuh labuci je... haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2016 12:32 AM | Show all posts
Design sekarang ini very modest and classy dah. Tak tenggelam pun dek dekad. Motif gigih nak menukar benda yang mmg dah cantik dan kebaboom. Kebaya itu sungguh traditional and original
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 12:40 AM | Show all posts
Edited by addamnor at 12-5-2016 12:43 AM
bunnyhoney replied at 11-5-2016 11:43 PM
Plsla jgn tukar...tu identiti kita kot.... aku gi airport mn2 pon kalu ternmpk je geng mas punya baj ...

Rasanya MAS punya paling outstanding. Yang lain nampak so & so, especially Air Asia punya. Rimas sangat perempuan short skirt dengan stoking hitam panjang ( yang konon2 tak mahu tunjuk skin, so they all pakai lah socks kaler hitam) Rasanya kalau tailored jadi skirt labuh kaler merah jauh lebih anggun. Igt orang nak hadap sangat ke peha hitam perempuan, kalau naked skin sedap lah jua mata mandang
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 01:01 AM | Show all posts
pyropura replied at 11-5-2016 02:41 PM
..ko jangan lah, kalu Zangtoi habis semua pramugara2 jantan dibuatnya skirt nanti... jadi macam di ...

Zang Toi ni org Kuala Krai. Sekampung dgn sis @Changa & @famri7
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 01:08 AM | Show all posts
Kalau nk sentuhan tradisional baik hire Salikin Sidek.
Dress Farah Khan tu aku suka sbb bling2 labuci dia tu takdelah over mcm tok vida tu. Cuma aku tak berapa berkeyakinan dia nk design uniform tu.
Lagi baik MAB tangguh dulu pasal nk tukar uniform. Stabilkan company dan gain profit dulu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 04:32 PM GMT+8 , Processed in 0.113524 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list