CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bluehedgehog

[Tempatan] {harap2jgnkelaut}MAB redesign fesyen pakaian seragam staff dan kru kabinnya

 Close [Copy link]
Post time 11-5-2016 01:50 PM | Show all posts
saya suke design kebaya tu, nampak very the Malaysia, kaum apa pakai pon nampak cantik... cuma maybe pakaian tuk steward perlu diubahsuai sikit, sebab selalu nampak besar bile dorg pakai...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 01:55 PM | Show all posts
kekal kan kebaya...
kebaya dah cantik
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 01:57 PM | Show all posts
monyet_2015 replied at 11-5-2016 07:38 AM
Bukankah ini akan menambahkan kos mas? nak buat seragam baru bukan sikit belanja..main juta juta..Ma ...

Betul.

Start balik dah perangai lama.. mesti VIP Melayu Belachan meleret2 dlm meeting ni.. pastu semua yesmen je.. haii bosan ai attitude gini

Kebajikan pekerja camne la agaknya.. tu yg jadi penentu performance kalo staff happy


Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 02:03 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-5-2016 12:33 PM
Pramugari Air Asia dan Firefly kalau ada urusan kt pejabat kerajaan boleh lepas masuk ke? Ye lah, sk ...

dorang pun tak bongok nak ke mana-mana dengan uniform tu..
ada rules kot tak boleh pakai uniform ke sana-sini..
hanya boleh pakai pergi dan balik kerja..
pernah nampak FA dengan uniform bercikcur ke mall atau ke mana-mana?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
qronaldo7 replied at 11-5-2016 12:49 PM
belahan pn menten ke

Menten kn aje...design corak tu je modern kn...

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak berskirt pulak dah ke. Dah elok kebaya rupa itu. Lagipun tak ada dah anak Malaysia nak design? Farah ni asal dari SG kalo tak silap. Zang Toi bz ke .
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 02:31 PM | Show all posts
Kekalkan kebaya... Cuma pattern batiknya bg meletops lg, dan warnanya kpd yg lebih vibrant.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 02:41 PM | Show all posts
Nenasketum replied at 11-5-2016 02:18 PM
Nak berskirt pulak dah ke. Dah elok kebaya rupa itu. Lagipun tak ada dah anak Malaysia nak design? F ...

..ko jangan lah, kalu Zangtoi habis semua pramugara2 jantan dibuatnya skirt nanti... jadi macam dia  

http://www.tampabay.com/resource ... 5_15897254_8col.jpg



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 02:46 PM | Show all posts

..bagi aku, yang ada sekarang ni kan bagus, tropical colour padan dgn negara kita, pattern dia evergreen, doesn't look outdated, elegant, seksi...
yang kena tukar outfit pramugara jantan nya tuh, agak hauk sikit...



Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 02:49 PM | Show all posts
pyropura replied at 11-5-2016 02:41 PM
..ko jangan lah, kalu Zangtoi habis semua pramugara2 jantan dibuatnya skirt nanti... jadi macam di ...

Aku jadi confuse selepas terpandang gambar tuh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2016 02:57 PM | Show all posts
slavehunter replied at 11-5-2016 11:39 AM
Adakah uniform baru akan bling2 juga?


Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 03:21 PM | Show all posts
monyet_2015 replied at 11-5-2016 07:38 AM
Bukankah ini akan menambahkan kos mas? nak buat seragam baru bukan sikit belanja..main juta juta..Ma ...

"Baru nak Mueller, dah berakhir"


Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 03:38 PM | Show all posts
seragam fa ni dah tahap ikonik dah.
very malaysian..
dari jauh dah kenal tu mas punya uniform
i got goosebumps seeing that kebaya
sampai uniform airlines lain rasa so so je
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
harap2 kekalkan identiti malaysia..jgn ikut barat sgt
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik je uniform lama..nampak elegant dan  professional dah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
To know Farah Khan punya style, I have a bad feeling about this. Tapi just wait and see.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakaian kene patuh syariah,nanti ummah berteriak lg
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:29 PM | Show all posts
Long before Dato' Farah Khan became the Malaysia-based fashion mogul, designer and high-flying socialite that she is today, she was Chan Kheng Lin, an impressionable Singaporean teen who had just won her first fashion design competition.

http://www.straitstimes.com/life ... -mogul-and-designer
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:36 PM | Show all posts
Redesign ja tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 05:41 PM | Show all posts
aku harap sangat kekal dengan kebaya dan promo baju tradisi melayu..

malaysian bab2 design ni lebih kurang sampah-sampah tepi jalan jek design dia...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 04:47 PM GMT+8 , Processed in 0.107417 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list