CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7989|Reply: 19

15 Poster Vintaj Pengiklanan Tembakau

[Copy link]
Post time 22-4-2016 05:28 PM | Show all posts |Read mode
Poster pengiklanan rokok pada sekitar tahun 1964.

(1) Viceroy


(2) Marlboro


(3) Lucky Strike


(4) Camel


(5) Tipalet


(6) Chesterfield


(7) Marlboro


(8) Lucky Strike


(9) Philip Morris


(10) ST dunstan's



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-4-2016 05:29 PM | Show all posts
(11) Granger


(12) Lucky Strike


(13) Kool


(14) Tareyton


(15) Chesterfield
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 09:42 AM | Show all posts
st dunstan ni mmg kasi galakan kat budak2 isap okok..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2016 01:57 AM | Show all posts
iklan dedulu i suka sangat
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2016 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Iklan dulu dulu ni memang menarik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
tipalate tu cam ilmu yg bapak aku ajar utk pikat perempuan.

baca ayat tertentu, isap rokok n sembur, kena buat kat perempuan yg pandang kita mcm menghina n confirm perempuan tu akan terbayangkan muka kita haha. x sangka ada iklan camtu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 14-9-2016 08:28 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 13-9-2016 12:40 AM
tipalate tu cam ilmu yg bapak aku ajar utk pikat perempuan.

baca ayat tertentu, isap rokok n sem ...

pernah cuba tak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mogwaii replied at 14-9-2016 08:28 AM
pernah cuba tak?

x pernah sbb x smpi hati, bapak aku masa muda2 penah buat kat sorg pempuan, masa tu bapak aku kat kelantan jadi mandur utk felda, bapak aku g kedai n ada perempuan yg hina dia (anak tokey kedai) .

bapak aku pun buatlah cam tipelet tu, then seminggu tu tokey kedai cari bapak aku suh kahwin dgn anak dia, sbb anak dia gile kat bapak aku. bapak aku lak nk kena pindah ke pahang, so x jd kahwin. if dorg kahwin, x la aku dilahirkan.

aku pun lupa apa nama ilmu tu, byk ilmu bapak aku bg. tapi aku lupa.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-9-2016 08:01 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 14-9-2016 01:45 PM
x pernah sbb x smpi hati, bapak aku masa muda2 penah buat kat sorg pempuan, masa tu bapak aku kat  ...

sekarang ni bapak ko sihat lagi? apa jadilah agaknya dengan perempuan tu. dia dah berkenan kt bapak ko tp tetiba bapak ko kena pindah pulak. lama kot nk hilang angau dia. dh kena hembus dgn asap tu bleh jadi normal balik? kira macam ilmu pukau la kan, skrg ni pun ada jer yg buat modus operandi mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2016 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
mogwaii replied at 15-9-2016 08:01 AM
sekarang ni bapak ko sihat lagi? apa jadilah agaknya dengan perempuan tu. dia dah berkenan kt bapa ...

dia bkn mcm ilmu pukau, if ilmu pukau nnt ttbe org tu sedar memgejut camtu ,

dia lebih kepada ilmu pengasih, perempuan tu ok da. nk tawar ilmu tu senang je, x boleh berjumpa sebulan dengan org yg buat tu, ilmu tu hilang slow slow, ala mcm kapel lah da putus xde rasa syglah.

cth bapak aku x jumpa perempuan  tu sebulan dua, pastu hilang lah. ALHAMDULILLAH bapak aku sihat lagi. cum dia nk kahwin, adik2 aku x bg kesian bapak aku hidup membujang.

kawan bapak aku kawen dgn org siam, bapak aku ckp perempuan tu lawa, ckp melayu pun x reti, tapi da berkenan, bapak aku bg lah ilmu pikat mertua ,last2 kawen
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-9-2016 03:50 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 15-9-2016 08:48 AM
dia bkn mcm ilmu pukau, if ilmu pukau nnt ttbe org tu sedar memgejut camtu ,

dia lebih kepada i ...

ilmu pengasih rupanya dan mujurlah tk susah nk "tawar" ilmu tu. orang dulu-dulu memang byk ilmunya. mesti ada ilmu jgk untuk orang2 yang terkena "pengasih". tkpun ilmu-ilmu nk masuk teroka hutan.

alhamdulillah bapak ko masih sihat. masih merokok lg ker dia? igtkan ko stay dgn bapak ko. tkde la dia sunyi.

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2016 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mogwaii replied at 15-9-2016 03:50 PM
ilmu pengasih rupanya dan mujurlah tk susah nk "tawar" ilmu tu. orang dulu-dulu memang byk ilmunya ...

tulah, merokok lagi huhu, aku pun da benti merokok. i ddk sndiri. adik2 aku ddk ng  bapak aku.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-9-2016 06:15 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 15-9-2016 06:30 PM
tulah, merokok lagi huhu, aku pun da benti merokok. i ddk sndiri. adik2 aku ddk ng  bapak aku.

lama dh berhenti smoking? penah try vape?

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2016 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mogwaii replied at 17-9-2016 06:15 PM
lama dh berhenti smoking? penah try vape?

da lama da 4 tahun aku benti, vape? aku bg vape kat bapak aku, lagi teruk dia menghisap vape. dia ckp x puas. tapi now da ok, isap x byk sgt dalam sehari 2 batang je
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2016 09:12 AM | Show all posts
rokok mahal kaw2 skang nie...elok la kurangkan isap rokok. nak jimat isap rokok balut...tambh cengkih..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 11:31 AM | Show all posts
iklan dulu2 letak gambar budak2 pun xde hal utk iklan mcm ni ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2017 01:02 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2017 02:02 PM | Show all posts
cantik poster iklan zaman dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2017 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 dulu iklan arak n rokok win sgt
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 09:29 PM | Show all posts
klasiknya gambar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Gambar & Video


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-5-2023 11:35 PM GMT+8 , Processed in 0.127879 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list