CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6830|Reply: 87

[Tempatan] Apa Yang Korang Dapat Beli Dengan RM20

 Close [Copy link]
Post time 5-4-2016 12:21 PM | Show all posts |Read mode
Zaman ni semua dah senang, sebab semua yang korang nak boleh dapat di hujung jari je. Urmmm! tapi kena ada duit la baru boleh sembang Kita semua mampu memiliki sesuatu yang gempak dengan nilai yang sangat rendah iaitu RM 20. Biar betul ni?
Tak percaya meh baca ni, tapi nak tanya kalau dengan duit sebanyak RM 20 biasa boleh beli apa je?

1.Barang kemas untuk yang tersayang
Mesti tak percaya kan, sebenarnya memang ada barang perhiasan wanita yang tidak sampai RM 20. Untuk kelihatan cantik menawan korang hanya perlu bijak mengenakan dengan pakaian yang dipakai sehari-hari.
Biasa wanita ni tak memilih sangat asalkan cantik dan murah. Nak pula yang blink-blink, sampai mata tu tak berkedip.
So, buat kaum adam dengan berbekalkan Rm 20 korang boleh belikan pasangan korang barang kemas dengan senang hati, sebab mampu beli kan.

2. Cupcake untuk hari jadi pasangan
Kek cawan pun korang boleh beli dengan nilai serendah RM 20 untuk makan sendiri atau untuk majlis. So, anak-anak dara tu boleh la mula tanya En Google macam mana nak buat cupcake yang paling sedap.
Esok bila dah kahwin, boleh la buat pendapatan sampingan jadi manager cupcake. Kalau tak tau sangat korang tempah je la senang, takut nanti dapur berkecah.

3. Mini power bank 20000 mah untuk terus kekal berhubung
Power bank pun dah jadi satu keperluan sekarang ni. So, korang mesti ada satu kan? Tak kisah la jenama apa pun yang penting bila dah ada benda ni jangan lupa kongsi dengan member sebelah. Jangan kedekut sangat takut nanti power bank cepat rosak.
Ada jugak sebab lain kenapa korang kena bawak power bank ni, nanti boleh la nak telefon pasangan korang tu sepuas-puasnya. Tapi jangan sampai kering idea pulak nak cakap takut esok bila dah tua masing-masing tak ada benda nak sembang.

4. Set mini figure Star Wars
Dengan RM 20 juga korang boleh beli figure yang epik untuk dijadikan koleksi, biasanya lelaki la yang simpan benda-denda yang epik ni kan? Sebab perempuan biasanya koleksi baju raya je yang banyak, tak gitu.
Simpan la dari sekarang, mana tau esok bila dah tua sikit, boleh bagi cucu-cucu korang main. Kalau tak pun boleh je nak jual dekat orang yang berminat, rasanya ramai je yang akan beli figure yang rare ni.

5. Baju trendy yang minimal tapi BOOM!
Cadangnya untuk ubah gaya dengan serendah RM 20. Lelaki ni lebih sesuai dengan konsep minimalis tidak terlalu sarat supaya menampakkan korang sentiasa kemas. So, nanti orang tak terlalu fokus dengan perincian yang korang pakai sebaliknya buat orang fokus dengan keseluruhan item yang korang pakai. Ingat wanita je yang perlu jaga keterampilan?
Lelaki pun kena jaga, sebab biar la sedap mata memandang, bakal mak mertua nampak pun terus setuju. So, be alert wanita-wanita di luar sana, pesan pada pasangan korang untuk terus jaga keterampilan supaya sentiasa bersih dan suci.

Ha tak percaya kan, dengan bijak berbelanja korang tu bukan je dapat jimat malah kekal bergaya dengan trend terkini.
Selepas ini cuba berbelanja minimum RM 20 je. Pelbagai cara nak jimat boleh baca disini

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2016 12:25 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 12:26 PM | Show all posts
beli kertas A4 2 set.

dulu rm7 je dpt, skrg rm10 daa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2016 12:35 PM | Show all posts
batmana replied at 5-4-2016 12:26 PM
beli kertas A4 2 set.

dulu rm7 je dpt, skrg rm10 daa

aah kan, x lebih 20 agi, jimatttt

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
isi minyak kancil lepas 3 hari g keje
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Shawl plain..dpt 2
Wide shawl muaz dpt 4
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedekah..  
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 12:53 PM | Show all posts
kfc.. balance boleh bli sardin..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2016 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
McD dua set time lunch..hehehe
Sabun basuh dan sbgnya
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:03 PM | Show all posts
Biasa wanita ni tak memilih sangat asalkan cantik dan murah.
Heh.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:05 PM | Show all posts
beli kfc pastu sedekaq kat anak @namirulmukminin .]

sian budak2 tu lapar 24jam.



Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Rokok Dunhill RM17, ada lagi 3 ringgit baki.....jimat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:34 PM | Show all posts
farm fresh milk besar x 1
roti x 1
farm fresh cappucino x 1
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Telur ayam 2 papan
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
isi minyak. naik la 2 takuk
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:57 PM | Show all posts
beras 5 kilo telur 6 biji
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2016 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
rm20 bleh bg lava...suh beli tiket blk raya... sian raya sorg2
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kfc ler
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tembikai merah saiz gedabak sebiji...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2016 02:00 PM | Show all posts
lavastroke replied at 5-4-2016 01:05 PM
beli kfc pastu sedekaq kat anak @namirulmukminin .]

sian budak2 tu lapar 24jam.

Eh samer lak sebut kfc
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 04:59 PM GMT+8 , Processed in 0.116594 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list