CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Lorra2411

(MBC-2016) W - Lee Jong Suk, Han Hyo Joo [Review dauswq pg 37]

[Copy link]
Post time 21-7-2016 03:13 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 21-7-2016 02:22 PM
tak tau la rating camna..

UF hype je lebih.. sedangkan cete biasa2 je.. melodrama y agak comple ...

mmg cantik draw tuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2016 03:46 PM | Show all posts

dgr cete 1st epi rating tinggi..

usha jab kt soompi.. ramai jugak kasi review bagus...

serius... aku rasa goosebump kot masa tgh tgk drama ni..

hahaha.. gila la... aku dah over excited ni....

dpt masuk dunia komik adalah impian kebanyakkan peminat komik..

termasuk la aku..hahahah

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 03:56 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 21-7-2016 03:46 PM
dgr cete 1st epi rating tinggi..

usha jab kt soompi.. ramai jugak kasi review bagus...

8.6% utk 1st episode

ok la tu. nak habiskan tgk citer wanted dulu bartu nak tgk citer nih.


isnin selasa tgk citer Doctors & Beuatiful Mind

citer Suzy tu iols dah drop tapi citer tu best. cuma x leh nak hadam lagi dgn lakonan suzy
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 04:09 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 21-7-2016 04:12 PM
santubung replied at 21-7-2016 03:56 PM
8.6% utk 1st episode

ok la tu. nak habiskan tgk citer wanted dulu bartu nak tgk citer nih.

cete2 y aku dok layan byk dah habis..

so far Doctors tak layan n wanted tak layan..

Beautiful mind, the good wife, UF (walaupun tak leh hadam lakonan Suzy tp boleh la nak tgk), W, let's fight ghost, happy mari (cete jepun)
belum masuk variaty show mcm running man, 2 days 1 night n I can see your voice

bila list mcm ni tiba2 terasa mcm sikit ja..hahaha.. (tak sedar diri layan byk)
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 04:22 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 21-7-2016 03:46 PM
dgr cete 1st epi rating tinggi..

usha jab kt soompi.. ramai jugak kasi review bagus...

kan..aku pon gila komik...aku suka watak maru dlm sailormon...

okey ...ibarat maru cari aku dlm komik tu boleh?? hahahhahah
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 05:31 PM | Show all posts
limau replied at 21-7-2016 04:22 PM
kan..aku pon gila komik...aku suka watak maru dlm sailormon...

okey ...ibarat maru cari aku dlm ...

setiap kali moru nak mati ko jadi heroin tolong selamatkan...

happy ending sokmo...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-7-2016 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 21-7-2016 03:46 PM
dgr cete 1st epi rating tinggi..

usha jab kt soompi.. ramai jugak kasi review bagus...

Kau dh bace info aku paste kt depan?

Kebanyakan crew2 terbabit bukan calang2 belaka dr screenwriter, cinematographer, director, musical director...

Cinematographer nya mmg top notch bhgn artistik...aku pernah tgk hasil karyanya dlm bublegum...

Screenwriter nya yg pernah tulis drama tvn NINE yg majestic

Director nya lak aku dr she was pretty, dpt pencalonan best director baeksang & cari kdrama award.. Akn expect ni drama ni ade punyai stunt comedy dgn prop2 menarik

Musical directornya dr signal,  terkenal dgn gubahan instrumental yg berbentuk thriller (aku masih layan lg instrumental signal smpi skrg)    
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm best kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2016 10:09 PM | Show all posts
dah tengok citer ni kat 394

aku suka citer ni. best

watak kang chul patutnya dah mati tapi dia nak hidup

rasanya dia yg culik pelukis tu & lukis watak sendiri

pening dah heroin sbb citer komik sama dengan reality

lain drp yang lain
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 10:11 PM | Show all posts
dauswq replied at 21-7-2016 07:33 PM
Kau dh bace info aku paste kt depan?

Kebanyakan crew2 terbabit bukan calang2 belaka dr screenw ...

citer ni bajet besar ... boleh la upah crew2 yang tiptop
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 01:17 AM | Show all posts
X sia2 tggu drama nie...mmg best...baca komen2 positif kat Soompi dgn kt sni pun dah rasa excited nk tgk...xsbr tggu ep 2....

Kbykan drama2/filem2 yg ad LJS nie mesti lain dari drama2 yg biasa tgk...pndai dia pilih drama yg nk dilakonkn....

Agk2 siapa yg bunuh kesemua ahli klurga Kang Chul???
Adkah ayh Oh Yeon Joo sbb dia nk matikan watak Kang Chul nie?...tp knp dia nk matikan wtk Kang Chul sgt2?


Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 09:01 AM | Show all posts
dauswq replied at 21-7-2016 07:33 PM
Kau dh bace info aku paste kt depan?

Kebanyakan crew2 terbabit bukan calang2 belaka dr screenw ...

baru baca...

NINE tak tgk lagi...

semua production team hebat2... budget besar drama ni...

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 09:04 AM | Show all posts
aku speku Kang Chul tau yang dunia W ialah dunia komik..

dia kan nak cari pembunuh keluarga dia.. org y cipta watak pembunuh semestinya bapa hyo joo (lupa lak nama watak dia)  tu..

mungkin dia berniat nak bunuh bapak hyo joo sebab dia lah puncanya...

itupasal bapa hyo joo nak bunuh watak Kang Chul sebelum Kang Chul balas dendam kt dia..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 09:07 AM | Show all posts
smlm ep 1 tgk di oh!K..wowww memang best..
lain drpd yg lain..
me pun rasa mcm ayah Oh Yeon Joo yg bunuh???? sebab dia berusaha sgt nk matikan watak kang chul
masa preview ep 2 dia lukis kang chul kena langgar dgn truck
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 09:16 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 21-7-2016 05:31 PM
setiap kali moru nak mati ko jadi heroin tolong selamatkan...

happy ending sokmo...

kan...happy sampai ke sudah
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 10:09 AM | Show all posts
dah layan ep1 mlm td.
wow!! 1st episode pon boleh tahan best. boleh layan sampai abes ni.
lukisan kat komik  & realiti kang chul tu sebijik sejiban cam jong suk.
mmg cantik le kartun tu.
iols suspek yg bunuh family kang chul competitor dia kt olimpik tu..hehhehe..walaupun  x brp  logik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2016 10:34 AM | Show all posts
rei_fiesya replied at 22-7-2016 09:07 AM
smlm ep 1 tgk di oh!K..wowww memang best..
lain drpd yg lain..
me pun rasa mcm ayah Oh Yeon Joo yg ...

aha.. ayah Yeon Joo berusaha keras nak matikan watak Kang Chul..
Mungkin sebab Kang Chul ialah monster..

W seolah2 berhantu sampai ayah Yeon Joo dah tak leh nak control story.. mungkin juga la Kang Chul tau dunia W dipegang oleh ayah Yeon Joo.. so punca keluarga Kang Chul mati ialah kerana ayah Yeon Joo y wujudkan watak pembunuh.. tak mustahil Kang Chul nak balas dendam (speku aku)

Yeon Joo pulak berusaha nak selamatkan Kang Chul.. Biasanya peminat komik mesti la nakkan happy ending.. takkan nak biarkan watak utama mati..

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 10:36 AM | Show all posts
dauswq replied at 21-7-2016 07:33 PM
Kau dh bace info aku paste kt depan?

Kebanyakan crew2 terbabit bukan calang2 belaka dr screenw ...

daus dah tgk lum ??
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 12:27 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 22-7-2016 12:33 PM

dah layan epi 2...

kang chul makin aware ada sesuatu y control kehidupan dia...

part 'who are you?' agak creepy..

lawak tgk Yeon Joo.. berusaha nak keluar dari dunia W...

penampaq la.. p kiss tiba2 la..

suka tgk reaksi dia masa sedar dah 2 bulan berlalu padahal baru je 30 minit ikut masa dia..

huhu..

aku lagi excited tgk cete ni sebab Hyun Joo bukan sebab Jong Suk..
lakonan Hyun Joo memang best..

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 12:35 PM | Show all posts
dauswq replied at 21-7-2016 07:33 PM
Kau dh bace info aku paste kt depan?

Kebanyakan crew2 terbabit bukan calang2 belaka dr screenw ...

aku try fokus kt lagu latar belakang..

memang best part2 suspen...

memang naikkan mood mcm masa tgk signal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 11:38 PM GMT+8 , Processed in 0.081006 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list