CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Lorra2411

(MBC-2016) W - Lee Jong Suk, Han Hyo Joo [Review dauswq pg 37]

[Copy link]
Post time 21-7-2016 10:57 AM | Show all posts
blm tgk lagi......mlm ni br leh lyn
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2016 11:43 AM | Show all posts
ler x de yg dh tgok drama ni..hehehe..iols baru nk tnya review ep1
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 12:20 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 21-7-2016 02:15 PM
MellyNad replied at 21-7-2016 10:32 AM
sesiapa tolong kasi review untuk 1st ep.

kalau okey baru iolls nak tengok..hihihi boleh macam  ...

Dah tgk...

Best...!!!!


Production team budget besar..

1st scene masa kt olympic nampak real habis..

Rupanya kisah tentang dua dunia iaitu dunia komik bernama W dan dunia sebenar..

Hero berasal dari dunia komik (Lee Jong Suk) dan heroin dari dunia sebenar (Han Hyo Joo)

Komik W ditulis oleh bapak heroin

sepatutnya watak utama komik mati  tp tah mcm mana heroin  boleh masuk dlm dunia W dan selamatkan watak utama.. pastu heroin kembali semula ke dunia asal


akibatnya dunia W seolah2 hidup dan watak utama take over komik dan tulis sendiri komik... sekarang watak utama sedang cari heroin

terkejut heroin bila baca komik dan dapati watak dia ada dlm komik ni..

apa2 pun salute dgn production team coz gambar giler cantik.. peralihan dari dunia W ke dunia sebenar nampak smooth...

Hyo Joo punya lakonan pun terbaik..








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 12:20 PM | Show all posts
Excitednya layan drama ni..

nak2 aku suka komik..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 12:22 PM | Show all posts

mcm best..mlm ni lyn
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 12:22 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 21-7-2016 12:20 PM
Excitednya layan drama ni..

nak2 aku suka komik..

rating agaknya len chalen citer UF x ??
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-7-2016 12:28 PM | Show all posts

macam best! excited baca uolls punya review..tak sabar nak tengok malam ni!
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 12:30 PM | Show all posts

jom kita layan malam ni sama-sama uolls. excited baca @Syik_Gojet punya review tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2016 01:12 PM | Show all posts
Edited by pysharil at 21-7-2016 05:32 AM

epi 1 daebak
storyline unik
misteri gitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 01:16 PM | Show all posts
nadie90 replied at 15-7-2016 12:03 PM
Ha'a sbb OhK! byk ambik show dri channel MBC...drama nie tyg kt channel MBC kt Korea..

ok nnt nk subscribe ohk! la pasni. skang tgh free lg smpi 31st aug kalo xsilap. thanks
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 01:21 PM | Show all posts

waa excitednye. suke2. mlm ni 1st epi. thanks for da review
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 01:35 PM | Show all posts
suke LJS. especially dlm Pinocchio. mantap. cite best. acting pon best
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:16 PM | Show all posts
jap agi kalo sempat nk tgkl
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:22 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 21-7-2016 02:37 PM
naqibnasuha replied at 21-7-2016 12:22 PM
rating agaknya len chalen citer UF x ??

tak tau la rating camna..

UF hype je lebih.. sedangkan cete biasa2 je.. melodrama y agak compleks...
1st epi tak berjaya menarik perhatian

cete W 1st epi dah rasa mcm best giler....
cete dia pun laju..

misteri sebab nak tau sapa pembunuh famili Jong Suk. cuma bapa Hyo Joo ja tahu sebab dia y cipta dunia W..

tapi nampaknya bapak Hyo Joo bertekad nak bunuh watak Jong Suk dalam dunia W.. tp disebabkan komik W bergerak sendiri, bapa dia struggle utk ubah cerita..

Jong Suk tengah cari Hyo Joo sebab Hyo Joo saja y boleh masuk dlm dunia W (buat masa sekarang..tak tau masa depan sapa lagi leh masuk). Hyo Joo leh ubah cerita dlm dunia W lantas selamatkan Jong Suk dari dimatikan wataknya oleh bapak Hyo Joo..

cete misteri, fantasi n sci-fiction..

aku suka cete2 macam ni...

aku tetap rasa kagum dgn lukisan komik dalam drama ni.. cantik gila dan sebijik sejebon muka Hyo Joo n Jong Suk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:23 PM | Show all posts
MellyNad replied at 21-7-2016 12:30 PM
jom kita layan malam ni sama-sama uolls. excited baca @Syik_Gojet punya review tu..

aku dah la tgk curi2 dalam ofis..

excited gila..nak share tak da sapa leh kongsi..

royan je la dalm porum ni..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:26 PM | Show all posts
olnkrm replied at 21-7-2016 01:21 PM
waa excitednye. suke2. mlm ni 1st epi. thanks for da review

sila layan...

tak sabar tunggu esok...

tak rasa mcm tgk drama..mcm tgk movie..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2016 02:31 PM | Show all posts
Edited by sakura2503 at 21-7-2016 02:33 PM

wah! boleh layan mlm ni.
knetz dpt terima ke drama fiction camni?
coz biasanya klau drama2 fiction ni rating x brp tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:35 PM | Show all posts
wowww..best baca review syik..

malam ni di oh!K uols..

kalo cite pantas haruslah follow
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 02:41 PM | Show all posts
sakura2503 replied at 21-7-2016 02:31 PM
wah! boleh layan mlm ni.
knetz dpt terima ke drama fiction camni?
coz biasanya klau drama2 ficti ...

tu la..
biasanya dorg suka cete ala2 romcom...

mcm signal cete best tapi rating tak tinggi sebab tayang kat cabel network kot..

cete W, hero n heroin ada nama besar.. mungkin ada harapan dpt rating tinggi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 03:13 PM | Show all posts
menarik!!!

komik yg mahu hidup sendiri..hahahah..drama lain dr yg lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 11:50 PM GMT+8 , Processed in 0.091533 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list