CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: CARI-HBZ

Adam Corrie Cari Dana Bantu 40 Mualaf Ke Mekah

[Copy link]
Post time 12-2-2016 08:57 AM | Show all posts


typical meleis cakap umrah tu kalo mampoo boleh pegi sebab tak wajib. Ye betul memang tak wajib & kalo mampoo. Bila part nak pegi umrah, bermacam2 hadis/alasan diberi. Tapi bila pegi melancong ke Europe bagai tu yg beribu2 belanja dari pegi umrah, mampoooo pulak???

Nampak tak perbedaan disitu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2016 09:40 AM | Show all posts
Alhamdulillah..
semoga dipermudah segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 12-2-2016 08:57 AM
typical meleis cakap umrah tu kalo mampoo boleh pegi sebab tak wajib. Ye betul memang tak wajib  ...

yg ni aku dah lama perati. tapi akan ada sambungan la pulak..... ye, saya mampu tapi saya belum bersedia. saya takmo la bila balik haji nanti saya totap mcm dulu jugak. saya nak haji mabruuuuuurrrrrrr

ngok, ko kena gi tunaikan haji sbb dah jatuh wajib atas ko. bab ko ok ke tak ok ke, tuhan dah ckp siap2, semayang tu yg mencegah immorality and evil deeds. so check la semayang tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus corrie lee ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 11-2-2016 05:32 PM
Iols tengok romantikaya dia dgn wife dia bahasakan diri diorg kite-sayang. Nmpk comel pulak korie  ...

Khennnn...iols pon tengok... Memang suwit muwit je...comel bila si gangster jadi suwit... Kekdahnya dia amik saranan, orang yang baik adalah yang menyantuni keluargamu, isterimu dan anak2...so memamg mbaikle dia niii
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 03:49 PM | Show all posts
bagus btl dia ni...masa aku terserempak dgn dia kt food court klcc dia senyum jer...aku lak jd segan..
lemah lembut jer dia ni...dlm tv jer yg ganas..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 04:53 PM | Show all posts
usaha yang murni..
me is jeles..
me selaku isele melayu mmg pasang niat dah lama..cuma tak tercapai jek lagi..
corrie taknak taja kite jugak keeee...?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 05:06 PM | Show all posts
ubiwankelubi replied at 12-2-2016 11:58 AM
yg ni aku dah lama perati. tapi akan ada sambungan la pulak..... ye, saya mampu tapi saya belum be ...

kan...

asal apa2 benda baik utk agama terus bagi 1001 dalil untuk elak nak buat.

kalo diri sendiri taknak buat, buat apa bz body pasal orang lain nak buat kebaikan. pas tu siap bg hukum sendiri pulak tu kat orang yg nak buat baik tu.

Hai la bangsa ku, jaki sangat tengok orang lain nak buat kebaikan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2016 06:13 PM | Show all posts
Changa replied at 11-2-2016 05:34 PM
sebab itu akak enggan percaya dengan ajaran ugama melayu ini.,,, semua dah tunggang terbalik ajara ...

xpercaya pun xpe


terang2 ko  sokong abang yahood mausk longkang

ko fikir mcm mana ko nak sampai ke dinding ratapan sudah ,ko fikir mcm mana ko nak hantukkan kepala ko ke dinding ratapan sheingga bersepai otak ko

ye lah......abang yahood kesepian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 10:11 PM GMT+8 , Processed in 0.105502 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list