CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2090|Reply: 9

kalau kilang kereta bankrupt, pinjaman yang sudah lulus macam mana?

[Copy link]
Post time 21-1-2016 03:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by davidtam at 21-1-2016 03:07 PM

Nak tanya sedikit.....

Kalau pinjaman bank sudah lulus, tapi kilang yang book kereta tu sudah bankrupt macam mana?

Adakah saya perlu bayar pinjaman itu?

Saya book kereta Axia sudah hampir 3bulan pun belum sampai, first time beli kereta lagi, risaunya.



Terima kasih atas jawap soalan saya!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-1-2016 03:34 PM | Show all posts
kilang pe yg book keta axia tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Da sign aggreement blum? G bincang ngan bank yg kluarkan loan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2016 03:49 PM | Show all posts
missinpiece replied at 21-1-2016 03:47 PM
Da sign aggreement blum? G bincang ngan bank yg kluarkan loan.

Dah sign, belum bankrupt la kilang tu, hanya risau saja. Sebab dah hampir 3 bulan pun tak dapat.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2016 03:51 PM | Show all posts
Nak tanya lagi ya, adakah 3 bulan tak dapat kereta biasa dalam booking kereta?

First time beli, harap maaf.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 03:53 PM | Show all posts
mcm luar biasa je ni...dah bayar downpayment ke? ntah2 kena tipu..
takkan smpai 3 bulan, kete local je pun
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-1-2016 03:57 PM | Show all posts
maksud tt kilang dia kerja bangkrupt

bukan kilang perodua

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2016 04:09 PM | Show all posts
zulka replied at 21-1-2016 03:53 PM
mcm luar biasa je ni...dah bayar downpayment ke? ntah2 kena tipu..
takkan smpai 3 bulan, kete local ...

dah bagi RM500 untuk booking fee je, yang saya takut pinjaman Rm20000 dari bank tu.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-1-2016 04:32 PM | Show all posts
1. Awak kena pegi chek dgn bank tu, bank dah buat disbursment ke belum
2. kalau bank dah disburs bagitau bank kereta belum dapat
3. kalau belum disburs tak perlu bayar.....suruh bank hold disbursment dulu

takut syarikat tu dah dapat payment dari bank, kereta tak bagi... naya kat awak
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2016 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Axia tu stock ready, tak ada nye kena nunggu sampai berbulan bulan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 01:20 AM GMT+8 , Processed in 0.075243 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list