CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3608|Reply: 25

[Tempatan] Laksa Malaysia Ditawarkan Di Ruang Istirahat Malaysia Airlines

[Copy link]
Post time 20-1-2016 09:53 AM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Penumpang Malaysia Airlines kini boleh menikmati keenakan laksa Malaysia di ruang istirahat Golden, tempatan dan antarabangsa di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).
Syarikat penerbangan itu menawarkan empat jenis laksa iaitu Laksa Kari, Laksa Johor, Laksa Asam Pulau Pinang dan Laksa Sarawak, sebagai langkah untuk memperkenalkan lebih banyak citarasa tempatan kepada penumpangnya.
Ketua Produk Malaysia Airlines, Jascelena Ahmad berkata laksa merupakan satu daripada hidangan istimewa Malaysia yang disukai ramai.
"Dengan bantuan MAS Awana, kami mampu menyediakan 1200 mangkuk setiap hari untuk penumpang kami dan pada masa yang sama mengekalkan rasa istimewa laksa kami," katanya dalam kenyataan pada Isnin.
"Kami mengesyorkan kepada penumpang kami untuk mencuba laksa yang berbeza kerana setiap menu berkenaan menawarkan rasa unik tersendiri. Setakat ini, Laksa Kari paling mendapat sambutan penumpang," katanya.
Laksa Kari terdiri daripada laksa dalam kuah kari ayam dan dihidangkan bersama-sama udang, tauhu, tauge dan daun pudina manakala Laksa Johor, yang berasal dari negeri Johor, terdiri daripada spaghetti dalam kuah diperbuat daripada ikan dan dihidangkan bersama-sama tauge, hirisan kacang panjang, timun dan sambal.
Laksa Asam Pulau Pinang terdiri daripada laksa dalam kuah pedas dan masam diperbuat daripada ikan dan dihidangkan bersama-sama hirisan bunga kantan, nanas, timun, bawang, cili, dan daun pudina.


Laksa Sarawak pula terdiri daripada mee hoon dalam kuah santan pedas dan dihidangkan bersama-sama hirisan telur, ayam dan udang.
Empat jenis laksa ini membolehkan Malaysia Airlines memperkenalkan keenakan laksa daripada beberapa negeri di Malaysia.
Sejak diperkenalkan pada 7 Dis, 2015, laksa bakal menjadi hidangan istimewa di Golden Lounge. Menu laksa akan ditukar secara mingguan dengan menu laksa berbeza ditawarakan setiap minggu.
Ruang istirahat Malaysia Airlines di KLIA adalah untuk penumpang Kelas Pertama dan Bisnes, ahli Enrich Gold dan Platinum serta ahli oneworld Sapphire dan Emerald.-- Bernama

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-1-2016 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian ummah yg naik ekonomi class x dpt merasa
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 10:11 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-1-2016 10:01 AM
Kesian ummah yg naik ekonomi class x dpt merasa

tapau ja kat food court huhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik tak dapat bayangkan kalau laksa tu pedas,mahu tercirit birit dalam kapal terbang

kalau 10 orang order, 10 orang nak tercirit serentak, berebut toilet la jawabnya ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:16 AM | Show all posts
sebenarnya laksa ini agak pop di kalangan kokesen...
akak pernah cikcur kat pasar tani di tasmania dolu... gigih ada abang kokesen jual laksa tanah air kat gerai kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:20 AM | Show all posts
blackwidowbae replied at 20-1-2016 11:06 AM
Makcik tak dapat bayangkan kalau laksa tu pedas,mahu tercirit birit dalam kapal terbang

kalau 10  ...

hahahahahahahahahaha lepastu bau semerbak 1 kapal terbang
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
DaisyD replied at 20-1-2016 11:20 AM
hahahahahahahahahaha lepastu bau semerbak 1 kapal terbang

Yuckssss ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:23 AM | Show all posts
Baca pasal laksa, terliur nak makan laksa la plak. Aduiii.

Bagus la ada inisiatif nak kenalkan makanan Malaysia di kawasan airport. Baru la pelancong luar kenal dengan lebih dekat tentang makanan Malaysia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-1-2016 11:26 AM | Show all posts
I think laksa is like tomyam to non asians...boleh diterima tekak in general..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Usaha yg bagus, harap2 rasa seenak gambar.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:31 AM | Show all posts
siam pun ada laksa namun laksa tanah air lagi pop dan di kenali akak syak...\

leluhur DNA akak tak pasti ada laksa ke tidekk
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:51 AM | Show all posts
Sedapnyaaa..... kan dah teringin laksa
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:53 AM | Show all posts
Idea bagus utk pelbagaikan menu Kat lounge ni. Not bad...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:54 AM | Show all posts
Siapa yg pernah guna Emirates punya launge tentu tahu betapa mewahnya dia jamu passengers yg tengah transit ni.... berbagai juadah..hiagen danz tunggu cedok saja berapa nak....

Dengan towel good qualitynya.... sedih tengok Malaysia airlines punya
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 20-1-2016 11:31 AM
siam pun ada laksa namun laksa tanah air lagi pop dan di kenali akak syak...\

leluhur DNA akak ta ...

Kalo di tanah ibu pertiwi, saya rasa yg paling pop ialah Laksa Ah Cheng
Saya selalu cikcur ke klcc then singgah di ahcheng avenue k
Kalo.mee kari nya pulak, bleh mintak extra kerang...so mintaklah dlm 2 scoop kerang..pastu bayar je lah
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 12:00 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-1-2016 11:58 AM
Kalo di tanah ibu pertiwi, saya rasa yg paling pop ialah Laksa Ah Cheng
Saya selalu cikcur ke klc ...

ah cheng akak pernah try asam laksa heshe jah... memang sedap.
mee curry heshe akak tak pernah try lagi..

kedai heshe kan kecik jah.. ala2 corner gitu so macam tak inviting untuk akak cikcur.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-1-2016 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 20-1-2016 12:00 PM
ah cheng akak pernah try asam laksa heshe jah... memang sedap.
mee curry heshe akak tak pernah tr ...

Kedainya mmg kecik jah
Ala2 kiosk konsepnya
Tp ms lunch time mmg beratur pjg and full seats
Konsepnya, lps habis je makan, kene terus blah sbb org lain nk duduk
So kalo weols ke avenue k, makan ahcheng then utk gossip2 kutuk2 bos, weols sambung cikcur di warung warisan or krispy kreme di level LG
Situ bleh duduk lama2
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 12:07 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-1-2016 12:03 PM
Kedainya mmg kecik jah
Ala2 kiosk konsepnya
Tp ms lunch time mmg beratur pjg and full seats

tak sabar dah akak nak pindah ke nu sentral office sis...
kat ofis sekarangf haus sangat ok pilihan makanan...
kalau nak variety sikit kena drive ke curve or one utama jah.

cafe dalam ofis pun sangat pilu di gong xi fat chai
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 20-1-2016 12:07 PM
tak sabar dah akak nak pindah ke nu sentral office sis...
kat ofis sekarangf haus sangat ok pilih ...

Nu sentral juga agak best
Ada teh tarik place, nyonya, warisan, swiss oven, coffee planet, dolly dim sum etc etc
Coming soon bakal dibuka the library and franco
Ms mula2 nu sentral buka dulu mmg agak hauk sbb limited choicenya...now udah berbeda
Tp akak nasihatkn agar kamu tidak ke sam grocer sbb kawan opis akak penah keracunan karena beli roasted chiken disitu
Kami syak diorg guna ayam expired di bhgn frozen then masak utk bhgn hot food

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 12:15 PM | Show all posts
scorpionkiki replied at 20-1-2016 11:54 AM
Siapa yg pernah guna Emirates punya launge tentu tahu betapa mewahnya dia jamu passengers yg tengah  ...

bestlah kamu naik business / first class

saya pergi dubai cuma naik economy

camna nak merasa

tapi dubai airport pun dah besar

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 07:10 PM GMT+8 , Processed in 0.123324 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list