CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: shiraloveyou

MEMORI CINTA SURAYA [ANZALNA NASIR DAN HISYAM HAMID]

  [Copy link]
Post time 12-9-2015 01:55 PM | Show all posts
wah..ingatkan xde siapa layan citer ni..ada jugak ye..
jujur..aku layan citer ni n x pasal2 jd peminat anzalna dan hisyam pulak dah.
sekarang ni demam citer korea yong pal..tapi layan jugak MCS ni. sbb seronok tengok citer dia berjalan ..
biasalah stail drama telenovela start dr mula2 sampai nanti dia jd jahat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2015 01:56 PM | Show all posts
watachiwa replied at 11-9-2015 11:51 AM
masa dia duk kalut2 nak mintak masuk dgn pak guard tu jatuh kat palang guard tu. Rayyan igt dia yg ...

fokus betul...ulasan yg di berikan memang tepat..x payah tengok pun dah faham
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2015 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Cite kalau dah berjela2 panjang episode bukan takaterapek meraban, x logik malah kdg buat yg thk menntal. Hahaha.. aku layan ajelah tgk online sbb boring smbil kemas2 umah masak2 nasik. x kose nak tercongok dpn tv hari2..
Tp jalan citer asal pun cerita latin kan. Mmg merapu pun. kalau watak jahat  tu ya ampun jahat sunggoh . kalau baik sgt tu pulak mmg baik nak mampos. Macam sinetron indon gak. ... sblm ni mak rayyab tu bkn dah tahu ke perangai burok irina tu. tp apesal biar je depa tinggal kat umah tu. Kasik halau saja parasit menyemak tu. mmg x beh blah ms dia cakap nak sgt brg kemas tengku elina tu. Haikal tu bangang sangat apa kehal smpi sanggup nak jugak penuhi pwrmjntaan irina tu.. tahap vengong sampai tak bleh nak hadam... ada jugak lelaki macam ni kan. Dah la rayyab takyah nak pening2  berebut irina tu.. bagi je kat haikal tu.. x tau la kalau dulu dia cinta habih kat irina plastik tu ..nasib baik x sempat kawen.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2015 10:22 AM | Show all posts
asalnya memang haikal cinta irina ...baru abangnya ..
tengok pun sebab balik dari ofis penat ... layang cite ni dulu ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2015 12:15 PM | Show all posts
setakat ni  tak pernah miss lagi cita ni. siap record lagi.

yang bestnya cita ni, tak mcm sinetron indon. suraya dtg kl je, dokumen smua hilang, terus jumpa sepupu dia. pastu cari rayyan, terus jumpa. kalau sinetron indon ni, mau selisih bahu pun tak jumpa. buat gerammm aje tengok.

tapi nak sampai 148 episod tu, entah apa la yang jadi. jangan macam cinta ibadah tu dah la. mula2 follow jgk. bila dah bertukar pelakon, cita pn dah macam tak logik, terus tak tengok. ending pn xtau jadi camna.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2015 04:22 PM | Show all posts
nomey replied at 14-9-2015 12:15 PM
setakat ni  tak pernah miss lagi cita ni. siap record lagi.

yang bestnya cita ni, tak mcm sinetro ...

harap2 jangan jadi macam cinta ibadah ... lama xtengok ..sedar2 dah habis ..
tapi cite ni macam best aje ...
tak sabar nak tunggu suraya sarung cincin kt rayyan..
dan reaksi irina yang berlagak tu ..

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2015 07:55 AM | Show all posts
citer ni kak Ton akak kakak Datuk K yg buat kan?
lawak plak nengok Suraya nyanyi lagu CT Nurhaliza semalam time2 Rayyan men piano.. Vee pun duk ckp Suraya santek.. Sentap irina dgn maknya..hahahah aku suke betol..

x suke citer smalam sebab sepupu degil Suraya (adik si Ira Syazira tuh) dah kene rogol dgn adik beradik Irina & Vee..

yg x tahan skali scene Vee duk goda2 Cue ajak g Janda baik ko.. sebab Ben gi obersea..
mcm2 akal la family x malu si Zila Bakarin.. mmg menjadi betul jahat n gediknya tu..

x sabaar ye nak tgu part Rayyan recall n Suraya dah leh msk family tg tapi si Irina tu muke tembok duk duduk lagi umah Tengku..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 08:52 AM | Show all posts
semalam best sgt ..suraya jadi PA tengku ..
memang sesuai ..bertambah meroyan irina ... stressss..
tapi harus ingat telenovela ini 148 episod ..
macam2 akan berlaku ... mesti bomoh mak esah ada dalam drama ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-9-2015 11:06 AM | Show all posts
episode brape belas dah ni?
hahaha aku smalam duk msk tgl gitu2 je..
patut ade gazet dah makan semeja si surya dgn keluarga tengku.. siap ade gazet tg ckp " awak ade tempat istimewa dlm keluarga ni" mati2 aku igt tg dah tau suraya tu menikah x daftar kat langkawi dgn rayyan..

mohon komen:
nama Rayyan tu Megat rayyan ke Tengku Rayyan? sbb ade stau scene si Irina duk atas katil marah2 Tg(mak si rayyan n keep on duk ckp Tg Rayyan)
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 11:45 AM | Show all posts
megat rayyan ... mesti bapa nya orang kebanyakan kawin dengan kerabat raja ..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 12:29 PM | Show all posts
mesti director x perasan si Mira Liyana tu silap sebut Tengku Rayyan instead of Megat Rayyan..
bile la Arash nak jumpe Suraya ni.. n watak si Iqram jumpe n jatuh centa dgn suraya.. sape bini iqram dlm citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
X sabar nk tengok ep seterusnya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 03:32 PM | Show all posts
semalam ending dia cenggane?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa replied at 17-9-2015 12:29 PM
mesti director x perasan si Mira Liyana tu silap sebut Tengku Rayyan instead of Megat Rayyan..
bil ...

klau arash jpe suraya dia kenal ke..
btw watak isteri iqram da kuar semlm..tp x kenal pelakon tu sapa
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 03:59 PM | Show all posts
mongoose_kidz replied at 17-9-2015 03:48 PM
klau arash jpe suraya dia kenal ke..
btw watak isteri iqram da kuar semlm..tp x kenal pelakon tu  ...

arash kan tgh carik anak dia.. ala cite ni penuh dgn kebetulan. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2015 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Apasal citer ni bosan semcm?try tgk dr 1st episod lg.:zz
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2015 02:01 AM | Show all posts
mongoose_kidz replied at 17-9-2015 03:48 PM
klau arash jpe suraya dia kenal ke..
btw watak isteri iqram da kuar semlm..tp x kenal pelakon tu  ...

Tunku Hanis aka Rozana (MCS). baru 2 episodes dia muncul 20 & 23
credit twitter


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2015 02:50 AM | Show all posts
watachiwa replied at 17-9-2015 12:29 PM
mesti director x perasan si Mira Liyana tu silap sebut Tengku Rayyan instead of Megat Rayyan..
bil ...

Bini Iqram dalam cite ni Rozana aka Tunku hanis
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2015 07:34 AM | Show all posts
anyone bleh citer ape jd smalam?
housemate aku g tgk cenel 707 plak smalam.. dgn aku2 x teringat citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2015 04:58 AM | Show all posts
Come on Suraya ... X nk x da surat nikah?? Susah2 ajak Ryan blk langkawi jump ustaz... Lps tu x nk percaya / tak tpulang.. Ini paksa Ryan suruh percaya tnpa bukti Cuma ada cincin jer...., director blh ubah ikut logik akal di MALAYSIA sikit tak?? X kn nk tiru bulat2 telenovela tuuuuuu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 06:28 PM GMT+8 , Processed in 0.070348 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list