CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: dj_design89

rambut panjang

[Copy link]
 Author| Post time 17-8-2015 03:48 PM | Show all posts
BlueRose99 replied at 17-8-2015 09:53 AM
Rambut TT ke tu?! Seriously?!


haah. kenapa? hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 06:08 PM | Show all posts
dj_design89 replied at 16-8-2015 05:43 PM
hehe rmbut saya mcm lg pnjg je dari rmbut tarabas hehe

biasalah tu perempuan suka lelaki r ...

dik, tak salah lelaki rambut panjang
adik lelaki akak pun ada jek yg rambut panjang
tapi benda ni akan jadi haram jika ada paras bentuk awak menyerupai pempuan
kalo bukan dari paras depan, may be awak kena check paras belakang
so hati2 bila simpan rambut panjang ni ya
ni peringatan akak je ya

anyway, cantik sihat jek rambut awak ni ya
jeles pulak akak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2015 06:24 PM | Show all posts
Edited by dj_design89 at 17-8-2015 06:26 PM
cik_tonggek replied at 17-8-2015 06:08 PM
dik, tak salah lelaki rambut panjang
adik lelaki akak pun ada jek yg rambut panjang
tapi benda n ...


hmm terima kasih kak. itu sebab saya x biar lepas rmbut saya kalau kt public sbb saya pun tak selesa orang pandang serong je kan. huhu. lagipun rmbut saya memang macam rambut perempuan so tu pasal saya biar lepas kalau saya lepak kt bilik sorang-sorang je. huhu. saya biasanya buat sanggul pada rambut saya kalau kt public tapi sanggul pun memang ada rupa untuk perempuan pun kan? tapi tak sefeminin kalau saya biar lepas. huhu. BTW, terima kasih untuk nasihat tu hehe

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 05:48 PM | Show all posts
Edited by ramram90 at 18-8-2015 05:58 PM



cuba gayakn rambut mcam nie..

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2015 06:21 PM | Show all posts
Edited by limesherbet at 18-8-2015 06:23 PM

panjang takat dagu takpa... atau at most atas dari bahu.

more than that macam dirty and tak suka..yela lelaki ni rajin ke cuci rambut kerap kalau dah panjang sangat?? kalau rajin bagus lah.

tapi haruslah rambut lelaki tu pendek dari rambutku...nanti rasa macam I lelaki pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2015 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah simpn rmbut pnjang lepas dri pras pggang.. After graduated memg impian nk simpn rmbut pnjg. Sbb msa dok asrama..susah skit..dgn jgkit kutu dri kwan..tensyen betul

So msa di uni. Stiap sem smpan rmbut. Bila b4 final exam akn cut mcm nk buang sgala beban

Lpas graduate simpn la rmbut pnjang.. almost 4 yrs jugak.. but b4 nk kwen tu cut skit..tp adik trpotong byk smpai lbih skit dri bhu..rsa nk nangis jer..
Slalu ingt lki suka prmpuan rmbut pnjg..but my hb mcm x kisah pun..slalunya klau tdur memg ikat lh rmbut..msa last year kna operate..sy ptong mcm pndek terus mcm lki..sbb senang nk urus.. ni dh start mnyimpan blik.. frankly  ..x suka laki yg suka simpn rmbut pnjang ni..tp ats kesukaan org jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2015 11:36 PM | Show all posts
rambut lebat..pakai minyak kelapa eh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2015 06:03 PM | Show all posts
ramram90 replied at 18-8-2015 05:48 PM
cuba gayakn rambut mcam nie..


uu, nice nih. xterfikir nk biar lepas rmbut ni sbb x brape suka sgt biar lepas rmbut ni kt public. thanks ramram

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2015 06:07 PM | Show all posts
hanasensei replied at 19-8-2015 08:27 PM
Aku pernah simpn rmbut pnjang lepas dri pras pggang.. After graduated memg impian nk simpn rmbut pnj ...


yup. atas kesukaan org jugak. ada jugak girls yg bosan dgn guys rmbut pnjg and suka plak lelaki rmbut pnjg, walaupun guy tu rmbut pnjg lebih paras bahu pun huhu.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2015 06:09 PM | Show all posts
samperit replied at 19-8-2015 11:36 PM
rambut lebat..pakai minyak kelapa eh


hmm, x pun sebenarnya. lebat semulajadi. kalau pakai minyak kelapa, mau lebat lagi, pastu memang xde uban nih. huhu

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka juga lelaki rmbut pnjang tapi paras bahu la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 10:14 PM | Show all posts
dj_design89 replied at 20-8-2015 06:09 PM
hmm, x pun sebenarnya. lebat semulajadi. kalau pakai minyak kelapa, mau lebat lagi, pastu memang ...

x rimas / panas ke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2015 12:17 AM | Show all posts


hmm, x jgk sbb selalu sanggul je rmbut dj nih kalau kt public. so, memang x rimas laa.

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2015 12:25 AM | Show all posts
dj_design89 replied at 21-8-2015 12:17 AM
hmm, x jgk sbb selalu sanggul je rmbut dj nih kalau kt public. so, memang x rimas laa.

amboi...sanggul..I pun x reti
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2015 12:41 AM | Show all posts
samperit replied at 21-8-2015 12:25 AM
amboi...sanggul..I pun x reti


alah, sanggul simple je. gulung2 rambut pastu ikat guna ikat getah biasa je. mcm ni;



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2015 12:04 PM | Show all posts
tak minat laki rambut panjang. tapi tu kan sunnah? rambut panjang paras leher ke shoulder tah. jeles kalau nampak rambut laki lagi panjang and cantik dari rambut aku! ahahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2015 12:39 PM | Show all posts
blythes replied at 21-8-2015 12:04 PM
tak minat laki rambut panjang. tapi tu kan sunnah? rambut panjang paras leher ke shoulder tah. jeles ...


So blythes nk kata rmbut saya lg cantik dr rmbut blythes laa ni? terima kasih . hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt keje ape weh?? Hr n bos xbising ker laki rambut panjang?...

Emm...sorry to say.. may be ako ni mcm skeptikal sikit. Bile tgk laki rambut panjang xtau nape rase mcm busuk aje.. sbb pikir abang2 yg bujang duduk sebelah rumah ako masa ako kecik dulu... May be ako dah biasa dikelilingi lelaki yg berambut pendek kemas N nampak wangi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2015 02:15 PM | Show all posts
ako_chan replied at 22-8-2015 05:20 AM
Tt keje ape weh?? Hr n bos xbising ker laki rambut panjang?...

Emm...sorry to say.. may be ako n ...


saya study lagi. kt IPTS. that's why xde isu berambut-rambut panjang pd lelaki ni. huhu

biasalaa tu skeptikal tentang lelaki rmbut panjang ni. stereotaip biasa di kalangan masyarakat kita. tapi saya dalam sebulan beberapa kali juga ke salon untuk cuci atau buat treatment rmbut saya. tapi pernah terfikir tak kalau yg berambut pendek yg kononnya kemas sgt ni kadang2 tak pernah kisah psl kesihatan or kebersihan rambut diorang? sebab boleh diperdayakan dengan pendeknya rambut diorang so tu yang nmpk je wangi dengan gel tapi hakikatnya entah-entah x syampu sebulan?

just a thought. ako_chan perempuan so ako_chan pun tau macam mana penjagaan rambut panjang ni kan?

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
dj_design89 replied at 22-8-2015 02:15 PM
saya study lagi. kt IPTS. that's why xde isu berambut-rambut panjang pd lelaki ni. huhu

biasa ...

Oh... study lagi. Ipts.. emm patutlah mcm xkisah. Ako time uni dulu lelaki rambut panjang n kebetulan pak guard tahan ke apa... mmg melayang la duit poket...

Emm.. well pasal lelaki rambut pendek eh..pasal kebersihan segala.. ako tgk kuku tangan dulu..  klu pendek xde simpan kuku panjang2 inshaAllah org tu jaga kebersihan diri. Part rambut... klu dah pendek potong kemas, xyab gel pon xpe.. :p
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 10:21 AM GMT+8 , Processed in 0.087803 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list